John Deere 1040 - problemen zwaailamp

Hallo ik had een vraag het meet ik of ik spanning heb van de steun waar de zwaailamp op zit naar de zwaailamp zelf.
mikejd

Reacties

jmos
Hallo, ik heb een vraag. Hoe meet ik of ik spanning heb van de steun, waar de zwaailamp op zit, naar de zwaailamp zelf?

is dit je vraag? ik begrijp jouw tekst niet helemaal....

dus je wil weten of er stroom van de steun naar de zwaailamp loopt? hoeveel draden zitten er aan de zwaailamp zelf?
mikejd
@jmos jah dat zou ik graag willen weten uhhh een roode een zwarte en een bruine dus 3 draden.
jmos
@mikejd
wil je de steun als de massa gebruiken of wil je daar een aparte draad voor hebben?
mikejd
@jmos voor nadere uit leg deze zwaailamp heeft het altijd gedaan hij stopte er laatst in een keer mee. nu is mijn vraag hoe meet ik of ik uberhaubt stroom heb naar de zwaailamp toe de steun wordt zowieso bij een zwaailamp al als massa gebruikt
jmos
@mikejd
de steun wordt niet altijd als massa gebruikt vanwege plastic daken maar bij jouw trekker waarschijnlijk wel. als je hem door wil meten moet je met een multimeter de min op de steun zetten en de plus aan de draad verbinden en kijken of er stroom doorheen loopt. zorg wel dat de min goed op de steun zit en niet op de beschermlaag eromheen.
Maar als hij der in een keer mee ophoud en de lamp goed is (ik neem aan dat je dat geconntroleerd hebt) denk ik dat er een zekering door is of een kabelbreuk. die moet je dan ook controleren met de multimeter.

ps. ik weet het niet zeker maar volgens mij moet je de weerstand meten bij beiden.
Wimsumar
Beste MikeJD: Er is waarschijnlijk een zekering kapot. Controleer dit eerst. Vernieuw de zekering. Als deze direct weer doorbrand heb je vermoedelijk een beschadigde bekabeling naar je zwaailampsteun. Dit laatse is goed mogelijk omdat de zwaailamp er zichtbaar later ("D.H.Z.") opgezet is. De kabel zou tussen de plaatdelen van de cabine doorgeschuurd kunnen zijn.

Jouw J.D.-1040:
mikejd
@Wimsumar zekeringen had ik al gecontroleerd naja laatst als je er een keer tegen aan tikte deed de het weer even dus denk dat het toch echt zelf aan de zwaailamp licht ik heb hier alleen een spannings meter waar het lampje zou gaan branden als je stroom hebt lamp is ook nog goed jah dat is onze
Boemrang
Dan zal het lampje wel bijna naar de malle molen gaan. 😃
Wimsumar
Beste MikeJD: Dan moet je de zwaailamp er even afnemen en de contactstripjes (bovenin het buisje) en het contactpennetje in de "zwaailampvoet" even corrosievrij maken.
mikejd
@Wimsumar ookal gedaan maar dr gebeurt niks
Wimsumar
Beste MikeJD: Controleer nu of de zwaailampsteun (het buisje) wel goed massa maakt op de cabine.
mikejd
@Wimsumar ook dat doet die hij zit er goed op
Wimsumar
Beste MikeJD: "Opereer" dan de zwaailamp en maak de 'draaicontactpunten' corrosievrij.
jmos
Dan moet je de zwaailamp erafhalen en uit elkaar halen, alles schoonmaken en kijken of alles nog vastziit en weer in elkaar zetten, grote kans dat hij het dan weer doet.

ps. alle contacten ook loshalen en schoonmaken.
mikejd
@Wimsumar heb de zwaailamp er af gehad en op de andere jd gezet daar deed die het dus wel dus het zou ergens in de tussen verbinding zitten bedankt voor de reacties
Wimsumar
Beste MikeJD: We komen er zo samen wel uit wat de oorzaak is. 😉

P.S.: Het is maar goed dat we met een niet meer dan een 12-volt electriciteitsstoring te maken hebben.
Het antwoord op het raadseltje: "Het is zwart en hangt tussen twee draadjes" was dan anders ongetwijfeld "MikeJD" geweest. 😄

B.T.W.: Het officiële antwoord op het bovenstaande raadseltje is: Een Belgische electriciën 😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!