Renault 56 - achterbrug

Ik zie in het boekje staan dat er 3 filters zitten voor de achterbrug, is het de bedoeling dat je die schoonmaakt of vervangt? en ik wil de achterbrug aftappen en doorspoelen, hoe kan ik dat het beste doen?
collega hobbyboer

Reacties

Wimsumar
Beste Collega Hobbyboer: Onder het rechthoekige plaatje (onder de zitting) zit een uit-/afspoelbare aanzuigzeef.
De andere 2 filters ken ik niet.
Wat het doorspoelen betreft: Hoe vuil is de olie/achterbrug nu?
"Mayonaise"-achtig (kleur) door watervermenging?
Nou ik moet de achterbrug nog aftappen, eerst even een opvangbak zoeken waar 30 liter in kan, maar denk dat de olie wat dik is, mijn vader kon zich niet herineren dat hij die een keer ververst heeft, wel filter schoongemaakt.
dennis fordson
Olie filter kan je beter vervangen dan schoonmaken wat schoon krijg je zo'n filter toch niet
The Fox
Normaal zit er nog een filter onder de motorkap,die om de 200 vervangen moet worden.Als ik eens wat tijd heb zoek ik het even uit.Ik ben het nog niet zeker
Ja ik heb in het boekje gezien dat er 3 filter zijn, ik heb er wel 2 gevonden, waaronder ook die onder de motorkap, bij de hydrauliekhendel moet er nog eentje zitten, maar die kan ik niet vinden.
hobbyboer
Quote @collega hobbyboer:
mijn vader kon zich niet herineren dat hij die een keer ververst heeft
Oei!, of begint z'n geheugen minder te worden 😉
Wimsumar
Beste @Hobbyboer: ( Eigenlijk voor in het T.F.-café).

4 oude ondeugende oma's zitten aan een tafel in het verzorgingshuis. Toen kwam er een oude opa binnen lopen. Een van de oude oma's riep hem toe:
'Wij wedden dat we je precies kunnen vertellen hoe oud je bent.' De oude man zei, 'Dat kun je echt niet precies raden, stelletje ouwe gekken.' Eén van de oude oma's zei: 'Dat kunnen we wel degelijk ! Laat je broek en je onderbroek maar zakken en we vertellen je precies je leeftijd.' Een beetje ontzet,
maar vastberaden om te bewijzen dat ze dat niet konden, liet ie z'n broek en onderbroek zakken! De omaatjes lieten hem nog een paar rondjes draaien en verscheidene keren op en neer springen en toen riepen ze in koor:'Je bent 87 jaar oud!' Met de broek op zijn enkels , vroeg de oude vent:'Hoe raden jullie dat in vredesnaam?' Schaterend van het lachen, met de tranen op de wangen riepen de oude dames wederom in koor:
'We zijn toch gisteren op je verjaardagsfeest geweest....!!!'
@hobbyboer

ik denk dat het al heel lang geleden is, motoroliefilter zit er ook nog op sinds hij gespoten is, en dat is 20 jaar geleden, dat kunnen we nog zien aan de oranje verf op het filter.
hobbyboer
@collega hobbyboer Dan zal je pa wel een rijk man zijn, al die bespaarde onderhoudskosten 😄
Zolang het goed gaat wel, en dit trekkertje is dit jaar 40 jaar geworden, dus hij krijgt een nieuw oliefiltertje, die van de achterbrug hoef ik alleen maar schoon te maken...
@hobbyboer

wat doe jij op dat tijdstip eigenlijk op tractorfan? zit jij niet in de plantuien of het stro?
hobbyboer
Quote @collega hobbyboer:
wat doe jij op dat tijdstip eigenlijk op tractorfan?
Koffiepauze! en gelijk even weerbericht kijken en toen kwam ik perongeluk hier terecht
Heb je zo'n dure telefoon, of doe je dat in de werkplaats/kantine?
hobbyboer
Nee, ik ben nog niet zo modern, gewoon in de kantine/woonkeuken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 56 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!