Illustratie van:

Unimog U1000 - Verf kleur

Beste TF-ers,

Een aantal weken geleden hebben wij thuis een Unimog U1000 aangeschaft. Het is nog een degelijke machine, met een technisch goede prestatie, alleen de 'buitenkant' van de machine heeft kleine aandachtspuntjes waaronder het opnieuw spuiten van de cabine.

Wij hebben zitten denken om de Unimog de kleur van Deutz Fahr te geven,(licht groen) met grijze velgen. Hier zijn wij vanaf gestapt omdat de binnenkant van de cabine nog volledig 'U1000 / Unimog groen' is. Daarom willen wij ook de buitenkant U1000 groen hebben/maken. Nu zitten wij met een soort van probleem, waar kunnen wij aan deze verf komen? Is deze verf 'speciaal' voor Unimogs, of kun je dit ook 'laten maken aan de hand van een voorbeeld' ? Over de prijs ga ik niet beginnen, want hij moet gespoten worden dus dat staat vast. Ik heb ook diverse foto's op mijn profiel gezet waar je kunt kijken wat ik bedoel. Het gaat in principe alleen om de cabine, laadbak moet ook gedaan worden.

Om een lang verhaal kort te maken,
ik zoek dus een bedrijf of persoon die verf voor de Unimog verkoopt. Graag de kleur 'U1000 / Unimog' groen. Ik zoek geen bedrijf of elders dat mijn Unimog wil spuiten, maar puur de verf zelf.

Met vriendelijke groeten, en bij voorbaat dank,
Kees Fahr

Deel dit topic

Reacties

Kees Fahr
Tevens zoek ik nog een werkplaatshandboek van de U1000. Heeft iemand er nog wat van liggen of kan hij/zij informatie van de olieën inscannen?
dresje80
Dealer gevraagt ??
Kees Fahr
Naast ons zit een Deutz Fahr dealer, hij levert alleen Deutz groen en in principe spuiten ze alleen zelf en verkopen ze geen losse verf. Daarnaast gaat het dan veel te veel kosten, ik zoek gewoon iemand die het evt thuis heeft staan waar ik het zo kan ophalen.
Janfendt820
In drachten bij de ath de boer mengen ze verf misschien heb je hier wat aan
dirkao
Elk bedrijf wat met autolak werkt kan gewenste kleur maken, als je dan het "recept" bewaard kun je later precies dezelfde kleur bij laten maken. het lastige van het gebruiken van restjes is dat je moeilijk weer dezelfde krijgt als je later meer nodig blijkt te hebben. groeten en succes.
Joop3
Hallo Kees,

De unimog heeft een verfnummer van Mercedes. Dit kun je bij de Mercedes dealer bestellen, als je het nummer weet. Of bij de betere (auto)-onderdelenboer. Tevens kun je het aan de hand van een voorbeeld laten mengen bij een verfhandel. Waarschijnlijk heeft zelfs Kramp het in het assortiment. Let wel: het is geen RAL nummer, dus niet zomaar iedereen heeft het op de plank liggen.

Een onderdelenboek kun je hier krijgen: www.buchundbild.de Deze mensen hebben de rechten van de handleidingen van de Unimog en MB-trac van Mercedes overgenomen. In principe kun je ze dus nergens anders krijgen. Wel een aanrader: Niet overdreven duur, snel geleverd. Deze werkplaatshandboeken zijn hun gewicht in goud waard!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog U1000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
18