Ford 3000 - Hefprobleem

De hef van mijn Ford werkt niet meer naar behoren. Hij gaat alleen omhoog of omlaag, maar heeft geen tussenstand meer. Iemand een idee wat er kan zijn?

Deel dit topic

bigbeer

Reacties

ford5000
Niet per ongeluk het hendeltje van de trekkrachtregeling naar beneden geduwd?
bigbeer
Had ik al geprobeerd. maar dat maakt geen verschil.
bigbeer
Had ik al geprobeerd. maar dat maakt geen verschil.
malcon
@bigbeer de stang ligt eraf van je regeling van je schuif.. Zit onder je hefdeksel..
bigbeer
Is dit makkelijk te rpareren?
Wimsumar
Beste Bigbeer: Ik ken de door Malcom genoemde storing niet maar zou me er bij voorstellen dat de pomp "door blijft pompen" (op overdruk) bij hef in hoogste stand. Bovendien vind ik het vreemd dat de hef toch wil heffen en ook weer zakken als er een regelstang losgeraakt zou zijn.
Weet je wel zeker dat je het hendeltje voor omschakeling naar trekkracht(diepte)regeling wel goed hebt staan?
bigbeer
Ik heb voor de zekerheid de hendel nogmaals andersom gezet, maar het blijft hetzelfde. Ik kan hem verstellen tussen de 2 tot 3 cm. en dan zakt hij langzaam of kruipt langzaam omhoog. Lijkt mij geen pomp probleem?
jmos
Bij onze 4000 staat kun je de hendel horizontaal of vertikaal doen, die 2 tot 3 cm kan ook speling zijn, die zit er bij ons ook op.
denk dat hefdeksel er af moet en dan kijken wat het probleem is.
Interford
Denk dat je de stang van de regel schuif iets uit moet draaien (langer maken) waardoor je de evt speling in je hefboommechanisme opvangt.m.a.w de regelschuif word daardoor eerder ingedrukt
ford5000
Dit lijkt mij dan ook een spelingsprobleem, zoals Malcon en Interford ook al aangeven moet je het in dit geval onder het hefdeksel zoeken, want er ligt, of iets los, of het heeft teveel speling.
Interford
@Wimsumar
als de regelstang losgeraakt zou zijn dan staat het regelventiel toch altijd in uitgedrukte stand , en zou die toch nooit kunnen heffen?
Wimsumar
Beste @Interford: Sorry, ik weet het niet. :?
Ik ben erg benieuwd wat de storing veroorzaakt.
jammermaarhelaas
Ik ben ook benieuwd wat de oorzaak is.
Zeker gezien het feit dat dit soort klachten af en toe langskomt, en het zo te horen niet altijd aan de stand van de trekkracht/positieregelings hendel ligt.
Interford
@ford5000
de dexta van mijn maat wou maar tot de helft heffen op positieregeling, maar als je dan op trekkrachtregeling dehendel in uiterstestand duwde , hefte hij wel volledig.
toen ook regelstang ong 8 mm langer gemaakt en heft weer als een tierelier
ps er waren verder geen olielekkages
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!