John Deere 3130 - Na reparatie Hilo toch een probleem

Drie weken geleden de hilo van de trekker gerepareerd. Ben er nu net weer van vakantie en heb de trekker meteen weer even getest. Kom toch nog een probleem tegen. De eerste keer dat ik m weer heb gestart hoorde ik een geluid ongeveer bij de versnellingspoken. Het lijkt het meest op een hydrauliekkraan die wordt gesmoord, geluid komt bij waterkranen ook wel eens voor. Even de Hilo hendel in de andere stand zetten en het geluid is weer weg.  Ik dacht dat het kwam omdat in de afgelopen twee weken de olie wat was weggezakt uit het poken deksel. Na twee dagen weer gestart en hetzelfde verhaal. Meteen na de hendel overgezet te hebben is het geluid weer weg. Als ik echter stuur en tegelijk de hef omhoog doe slaat het stuur even vast en dat klopt natuurlijk niet. Zou het een rubber in het pokendeksel kunnen zijn die ik bij montage kapot heb geduwd ofzo? Daar zitten verschillende olieleidingen in namelijk. Ik hoop van harte dat ik de trekker niet nogmaals doormidden moet halen namelijk.
Hanjelle

Reacties

triolietmax
Niet goed gemaakt..
Tom VB
@triolietmax
Kijk daar hebben we wat aan.

@hanjelle
Wss zit een van de stalen olie leidinkjes niet goed in het schakeldeksel, en heb je interne lekkage bij de o-ring. Heb je de o-ringetjes in het schakeldeksel wel vernieuwd ? Schakeldeksel even los en controleren denk ik.
Hanjelle
Vandaag de druk gemeten op het deksel, die was 10 bar dus voor de Hi lo hoef ik niet te vrezen. Ik heb het voorrangsventiel wat extra veerdruk gegeven en daar is eea behoorlijk beter van geworden.

Tom, nog bedankt voor je reactie!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!