Duurdere verzekering voor jonge chauffeurs??

Hallo iedereen ik heb even een vraagje als iemand als ik 16 jaar een trekker koop en hem laat verzekeren is dat dan duurder dan als een oudere persoon hem laat verzekeren ...
Ook wou ik nog even vragen of je een trekker speciaal moet laten verzekern als hij niet voor landbouwdoeleinden gebruikt wordt? Maar als oldtimer bijvoorbeeld?

HET GAAT HIER OVER BELGIE

Alvast bedankt
deutzdx630

Deel dit topic

Reacties

steyrTom
Als je hem als oltimer verzekerd kost het denk ik iets minder. Als je de trekker dan hobby matig gebruikt hoef je geen beugel er op te hebben.
pieto84
Oldtimerverzekering is goedkoper dan gewone landbouwverzekering. Maar een oldtimerverzekering is vrij beperkt. Er bestaat ook een soort combinatie tussen oldtimer en hobbyverzekering. Dan mag je eigenlijk alles, behalve bedrijfsmatig gebruik. Zoiets heb ik ook voor mijn trekker. Volgensmij ongeveer 75 euro per jaar..
Fendttrisixfan
Kostprijs van de verzekering blijft hetzelfde onafhankelijk van de leeftijd, en als je hem als oldtimer laat verzekeren mag je er altijd mee rijden maar mag je nooit iets trekken
orangpower
Als traktor zonder loonwerk betaal je een 160€ per jaar in belgie. Normaal maakt de ouderdom niet uit dacht ik.
Fendttrisixfan
Quote @orangpower:
als traktor zonder loonwerk betaal je een 160%u20AC per jaar in belgie

hangt af van de verzekeringsmaatschappij, kan wel tot €30 schelen
stannetje96
@Fendttrisixfan jonge bestuurders betalen volgens mij wel meer. Maar als je dan aantal jaar schade vrij bent, gaat de premie naar beneden.. Dacht ik
orangpower
@stannetje96 Bij personen voertuigen id dit zeker maar bij traktoren nog nooit van gehoord.
stannetje96
@orangpower oh, dus alleen bij auto
deutzdx630
@Fendttrisixfan Eeen combinatie van de 2 ??
Hobby en trekken??
Fendttrisixfan
@stannetje96
bij traktoren niet, heb gisteren mijn tractor laten verzekeren en heb dit ook eens nagevraagd

@deutzdx630
beste is gewoon als tractor inschrijven
orangpower
@stannetje96 idd enkel bij auto's daalt deze maar als je een ongeval hebt in fout stijgt deze weer voor een aantal jaar. bij traktoren en vrachtwagens is dit niet het geval.
deutz7006
Laat hem inschrijven door u ouders en dan mag indereen er mee rijden toch bij onze verzerking zo heb ik het ook gedaan en ik moet 150euro per jaar betalen
Straw
Wij betalen 75 euro per jaar maakt niet uit hoeveel tractors we hebben
We hobby matig gebruik maarja dat is een ruim begrip 😛 maar dit is wel NL
RF-HanomagR19
Volgens mij mogen wij 10 trekkers verzekeren voor de zelfde prijs als 1 bij univé. Dus kunnen er nog 5 bijkopen 😃 Verzekering kost ook niet eens zoveel. (in nederland)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!