OPSPORING VERZOCHT.

Trekkerdiefstal (2 X John Deere) in Friesland.
(Zie "Lees meer"-link

Lees meer »

Deel dit topic

Wimsumar

Reacties

DB_jansen
Sorry van het vooroordeel maar, "voorzien van Poolse kentekenplaten" 😞
Wimsumar
Beste
Quote @DB_jansen:
Poolse kentekenplaten

Dan zullen de dieven vast wel geen Polen zijn. 😉
jmos
Handig, het enigste wat ze zeggen zijn dat er twee john deere's gestolen zijn. niet wat voor jd's of welk bouwjaar. zou wel handig zijn.
DB_jansen
@Wimsumar Dat dacht ik ook, die trekkers zetten ze gewoon in Nederland terwijl ze allemaal gaan zoeken in Polen 😄
boegie
Haha, zeggen ze: john deere, groen en geel van kleur.
Ach ja het is weer zo laat....type en eventuele afbeelding van de trekkers zou wel makkelijk zijn om ze terug te vinden.

Ook een mooie reportage hier op TF trekt lieden met mindere bedoelingen aan zo hebben we mogen merken
Trekkerrfan2130
Bellen ze een politie op: Ja ik zie een trekker die groen en geel is.'' Lekker is dat.
nielsabbink
Haha, en dan rij ik daar gw met een 7720 😛
rikkie
Nou nielsje abbink geen zorgen ze zijn niet op zoek naar miniatuurtjes
johan6640
Rij je met je goeie gedrag op je eigen trekker is het in 1 keer halt moet er eerst uit gezocht worden als het jou trekker wel is.haha
Payton
@DB_jansen

Ze zijn er wel laat mee als het het gebeurd is op de nacht van de 14de op de 15de, en het artikel is er pas de 17. En het zijn echt polen, hoef je hier meer te zoeken.
DB_jansen
@Payton Haha, ach t'zijn maar JD's 😉
Payton
Joop3
Aha, dus als ik het goed begrijp is de friese politie op zoek naar 2 groengele John Deeres.
Voor een normaal persoon lijkt mij dat al zoeken naar een speld in een hooiberg, voor agenten een hele zware dobber, en als het ook nog Friese agenten zijn lijkt het mij onbegonnen werk! 😃
deeremeneer
Quote @Joop3:
Aha, dus als ik het goed begrijp is de friese politie op zoek naar 2 groengele John Deeres.
Voor een normaal persoon lijkt mij dat al zoeken naar een speld in een hooiberg, voor agenten een hele zware dobber, en als het ook nog Friese agenten zijn lijkt het mij onbegonnen werk!

+1 😃
fendtjuh
Oei hier maak je geen vrienden mee Joop... 😃
Joop3
@fendtjuh Eerste +1 is al binnen, en ik ga er van uit dat het merendeel van de actieve leden geen agent is... 😉
fendtjuh
Nee maar er zitten hier wel genoeg friezen 😛
Wimsumar
Beste @Fendtjuh: Geeft niks. Friese agenten, of beter gezegd: agenten in Friesland, zijn toch ook gewoon 'Boeruhh? 😉
deeremeneer
Quote @Joop3:
Eerste 1 is al binnen

En dat van iemand die van oorsprong Fries is.
dx11
Quote @dehandigesmeerlap:
Ook een mooie reportage hier op TF trekt lieden met mindere bedoelingen aan zo hebben we mogen merken

Uh, hoezo?
ramrod
Is die foto van die 3020 wel relevant? Het lijkt me Amerikaanse achtergrond.
weurding
Zou de eerlijke vinder van die groengele dingen even willen kijken of mijn gele kärcher hd1090 er ook nog ergens tussen staat? 😉
Wimsumar
Beste
Quote @Ramrod:
foto van die 3020 wel relevant?

Als geen actuele foto beschikbaar is wordt er 'gewoon' wat bij-ge-googled.

Ook hier: blikopnieuws.nl/bericht/148412/…
jd4050
@Wimsumar

Domweg misleidend...

En ze kunnen ook beter de types erbij zetten want zo zijn die trekkers never op te sporen door een lezer.
fendtfavorit10s
De types van de deeres waren een 7530 met ongeveer 3000 draaiuren en een gloednieuwe die als demo gebruikt zou worden. Ze stonden achter een hek met slot er op ze hebben het slot opengeknip en de dieven konden hun gang gaan doordat ze achterop het terrein stonden uit het zicht. Het bedrijf Greve waar de trekkers van waren hadden 20 nieuwe Jd's besteld, 15 ervan waren uitgerust met een gps systeem zodat ze gevolgd konden worden. Deze trekker was één die er niet mee uitgerust was. De dieven hebben dit geweten omdat er ééntje met gps naast stond en die hebben ze ongemoeid gelaten De personen reden in een station auto met inderdaad Pools kenteken, er zaten minimaal 4 personen in de auto. Ze hebben ze eerst uit het zicht gereden en vervolgens ergens gestald of opgeladen en vertrokken naar het Poolse land.
JD6930
Quote @fendtfavorit10s:
De types van de deeres waren een 7530 met ongeveer 3000 draaiuren en een gloednieuwe die als demo gebruikt zou worden. Ze stonden achter een hek met slot er op ze hebben het slot opengeknip en de dieven konden hun gang gaan doordat ze achterop het terrein stonden uit het zicht. Het bedrijf Greve waar de trekkers van waren hadden 20 nieuwe Jd's besteld, 15 ervan waren uitgerust met een gps systeem zodat ze gevolgd konden worden. Deze trekker was ��n die er niet mee uitgerust was. De dieven hebben dit geweten omdat er ��ntje met gps naast stond en die hebben ze ongemoeid gelaten De personen reden in een station auto met inderdaad Pools kenteken, er zaten minimaal 4 personen in de auto. Ze hebben ze eerst uit het zicht gereden en vervolgens ergens gestald of opgeladen en vertrokken naar het Poolse land.

Das nie best. Vooral nog bij een gloednieuwe. Dat er 20 trekkers in een keer besteld worden is geen wonder, das bij iedere grote dealer wle een keer denk. Alleen zullen deze 2 wel niet bij Greve zelf hebben gestaan of wel? Ik neem aan dat die zijn trekkers wle echt achter slot en grendel zet, beter gezegd: achter steen en deur met een goed beveiligingssysteem, binnen dus.

Als je dat niet doet als dealer vraag je er om. Als het bij een klant was, tja dan kun je er niet veel aan doen, niet iedere klant kan zo'n trekkers binnen zetten in een goed beveiligd pand.

En uh, was die gloednieuwe dan oo keen 7530 of was het een 6R? Aangezien die nog maar een half tot driekwart jaar geleden uit de productie zijn gegaan(7030 serie).

Het zal nog wel druk worden in het Poolse land, al die gejatte trekkers/auto's/bussen etc. Als ze zo doorgaan is het straks erg makkelijk voor de politie om de gestolen voertuigen te vinden 😛 Gewoon de eerste beste trekker in Polen aan de kant zetten en je hebt er een binnen. 😛

Maarja, sund dat het weer moet gebeuren!
JD6930
Quote @dx11:
Quote @dehandigesmeerlap:
Ook een mooie reportage hier op TF trekt lieden met mindere bedoelingen aan zo hebben we mogen merken

Uh, hoezo?

Misschien omdat van trekkers bij zowat iedere dealer wel foto's worden gemaakt en er ook genoeg TFers zijn die de trekkers/machines van hun thuis op de foto zetten en op internet pleuren. 😉

Ik heb het al vaker gezegd. Niet alles zomaar op internet pleuren wand de hele wereld kan het zien. En aangezien trekkers/shovels/overige machines in Nederland nogal populair zijn bij de onderwereld maak je de kans alleen maar groter dat je trekker/machine wordt gejat als je hem op internet pleurt, vooral omdat sommige er ook nog eens de preciese locatie waar die staat bij zetten, per satelietfoto's recht int scherm). 😉

Niet slim dus!

Mechanisatiebedrijven en loonwerkers vinden het vaak wel mooi als men foto's van het materiaal op zo'n sites als TF plaatst, maar een gemiddelde boer zit daar niet op te wachten!
Wimsumar
Beste
Quote @JD6930:
Het zla nog wel druk worden

Zeg J.D.6930, ben jij soms contactpersoon voor die Polen? Je schrijft tenminste zo maar met een Pools accent! ( "Het zla") 😉
JD3010
Quote @JD6930:
Ik heb het al vaker gezegd. Niet alles zomaar op internet pleuren wand de hele wereld kan het zien.

Jij bent toch diegene die alles van Geert-jan de Kok hier opzet?
JD6930
Quote @JD3010:
Jij bent toch diegene die alles van Geert-jan de Kok hier opzet?

Niet alles, er is genoeg wat ik er niet opzet (afgesproken met vertegenwoordigers).

En daarbij, daar staan gloednieuwe trekkers, shovels etc. snachts (binnen) achter slot en grendel en heel wat volt.
JD6930
Quote @Wimsumar:
Het zla

Iedereen maakt wel eens een spelfoutje. 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!