Illustratie van:

Kuhn Hark - Hark GA402 tandarmen linker en rechter rotor hetzelfde ???

Beste TF-ers,

Voor onze GA402 hark wil ik enkele nieuwe tandarmen maken. Van enkele is het bevestigingsgat uitgesleten, en 1 arm is afgebroken. Hopelijk is het harkresultaat daarna beter. Nu viel mij op dat de tandarmen links meer gebogen zijn dan rechts. Nu is mijn vraag aan de Kuhn kenners hier of dit origineel zo hoort.

Groet Looman

Deel dit topic

Reacties

looman
Deze hark gaat het om:
case 745 xl
@looman van deze hark heb ik geen verstand maar al een bord voor de picup gemaakt
Interford
@looman
ik zal morgen even kijken ,ik heb ook nog zon hark
Valtra-Fordpower
Als ik zo eens kijk zijn ze allemaal even krom, dus ik denk dat het zo hoort, ook hebt ie een tand minder, dus waarschijnlijk ook onder een andere hoek staan. Het is op zich wel logisch dat de rechter een tand meer heeft, die verwerkt veel meer gras.
looman
@Interford Hoor et graag ! Hoe zijn je ervaringen ermee ?
Wimsumar
Beste Looman: Op de knik in de tandarm mist de verf. Zijn ze ooit heetgestookt geweest om ze iets verder te buigen?
( Met een groter knikje draaien ze hoger en laten het geharkte gras beter vallen).
looman
@Valtra-Fordpower Idd lijken ze even krom. Wel zie je in de knik dat de verf araf is, dat zou op verbuiging na het lakken duiden. Maar 1 heeft dat dan weer niet. Bij Kramp heb ik gekeken, daar staat maar 1 rotor afgebeeld (wel GN402 ipv deze GA402. Dan zou je denken dat de nieuwe generatie in ieder geval gelijke armen heeft.
looman
@Wimsumar idd stoken/buigen zou kunnen, echter om jou genoemde reden zou ik dat dan eerder bij de rechter rotor verwachten waar de kidde wordt gevormd.
Wimsumar
Beste @looman: Vermoedelijk heeft de eerste rotor met aanvankelijk rechte tand het gewas te veel meegetrokken waardoor rotor 2 het niet meer pakken kon. Het extra knikje zou dit probleem verholpen kunnen hebben.
looman
@Wimsumar Dat zou idd een reden kunnen zijn. Feitelijk zou de curvebaan dan iets vroeger of later verdraaid moeten worden (als dat al kan bij dit type. Daarmee zouden dan alle armen gelijk kunnen zijn.
Interford
@looman
volgens mij is het 1 tandarm die gebruikt wordt voor beide rotors,ze bevatten allemaal 3 boutgaten voor de tanden waardoor ze uitwisselbaar zijn.ik heb er ongeveer 20jaar meegewerkt en werkt nog steeds goed.werkt het mooist bij niet te hoog toerental.op dit moment gebruik ik hem nog voor de hobby achter mijn oldtimer en op het bedrijf nu weer een kuhn 7301 met middenafleg.
looman
@Interford Bedankt voor de snelle reactie ! Dus bij jou is de knik/buiging in de armen van beide rotoren gelijk (er zit dan een kleine knik in, zoals rechts op mijn foto), en werkt dit goed.
Interford
@looman
idd een klein knikje.werkt mooier bij wat langer gras/hooi.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2