Same Minitauro 60 - hefarmen vervangen.

Ben op zoek naar een paar hefarmen met grote kogels, of heeft iemand ervaring met het oplassen van grotere kogels of zijn er mogelijk verleng stukken. Groetjes gabriel
gabriel

Reacties

Bedoel je dan om van de originele heflatten grotere te maken? Of gewoon ander aanhaak kogels achteraan om het werktuig aan te hangen? Dit is gewoon aan te passen zoals jij zelf wilt, die kun je bij elke dealer of elk onderdelenbedrijf(qua landbouwmachines) bestellen en deze simpel aan de hefarmen lassen achteraan. Cat I, Cat II, Cat III kun je perfect kopen aanschaffen via internet of bij de dealer. Maar waarom wil je eigenlijk je kogels vervangen? Zijn deze dan te klein of uitgesleten? Ik heb nogthans al heel wat werktuigen aan m'n Minitauro gehad met CAT II en nog nooit problemen gehad.
newholland-
Gabriel wil een grotere diameter kogel omdat de meeste machines dat hebben en die passen nu niet.
Wimsumar
Beste Gabriel: Er zijn "aanlaseinden" met 'grote' kogels:

Bijvoorbeeld:

mechashop.nl/hst/m22e02c/…
deutznoud
Bij deutz zit het einde van de heflat een plaatje op, die je met een splitpen vast kunt klemmen, en als je hem loshaalt, dan kun je je kogels verwisselen 😃
newholland-
Dat wordt bakken gabriel.
Valtra-Fordpower
Ik adviseer de trekstangen te demonteren en mee te nemen naar een LMB. Die kunnen daar perfect nieuwe hefkogels aan lassen.

Dit is geen bak en braad laswerk, maar moet uiterst serieus gebeuren. Stel je voor dat er een zware dure machine inzit en dan de hefarm breekt!
gabriel
Beste Same, Soms is de diameter van de machines groter dan de orginele kogels. Weer een site rijker (dank Winmsumar) met een paar mooie oplaskogels. Zelf denk ik dat ik de armen inderdaad bij een erkend lasbedrijf aflever met de juiste oplaskogels. Komt beter uit aan mijn sleeprek waarbij de dunnen pennen aan de buitenkant zitten en de dikke aan de binnenkant. werkt net wat lekkerder om niet te breed met de armen rond te draaien. Groetjes en bedankt weer. (foto's gaan echt komen)
Gabriel
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!