Bandenspanning

Wie kan me helpen aan gegevens over de juiste bandenspanning van een DB 880 uit 1963? Voorbanden zijn vrij zacht en met voorlader erop valt er bijna niet meer te sturen

Deel dit topic

Reacties

boegie
Dat licht denk ik ook aan het merk banden, kun je dat nog lezen? Als je dat weet zijn er wel tabbellen voor
jammermaarhelaas
Als je een merk, maar vooral type, maat en het aantal ply ( = PR) hebt, kun je in een tabel wel vinden bij welke druk ze welke last ze kunnen hebben.
Ook staat op de band (bij mijn weten) de maximale druk waartoe je ze mag oppompen (vuistregel maximaal 35psi, dit komt overeen met 2,4Bar).

Voorbeeld van hoe verschillend de maximaal toegestane spanning is (2,1 tot 4,4Bar) zie je hier:
wiersmabanden.nl/doc/gylandbouw.pdf/
wiersmabanden.nl/documentatie.htm/

Zelf zou ik er zonder verdere specificatie sowieso 2 bar in doen, wanneer de banden in redelijke tot goede conditie zijn (dus niet rul/gebarsten) wanneer je te zwaar aan het stuur moet trekken.

Heb je de fusees (en voorwielnaven en eventuele stuurkogels met vetnippel) doorgesmeerd?
Heb je genoeg olie in het stuurhuis?
selten
Wij hebben in de voorbanden 3,5 bar zitten.
844sb
De max.druk op de band af te lezen respecteren.
Wimsumar
Beste
Quote @Selten:
3,5 bar

Ik heb je T.F.-fotoboek bekeken, maar ik kan niet ontdekken waarom er een trekkervoorband zo buitensporig hard opgepompt moet zijn. :?
selten
@Wimsumar
dan stuurt hij licht. Mijn vader zei 3-3,5 bar moet goed zijn. En hetzelfde voor de achterbanden.
Wimsumar
Beste @Selten: Alles in jouw fotoboek heeft hydraulische besturing behalve een Steyr760. Laatsgenoemde zal inderdaad lichter sturen met harde voorbanden maar daarvoor volstaat 2 Bar ook.

P.S.: Alle achterbanden ook op 3,5 BAR? De explosievenopruimingsdienst mag wel eens poolshoogte nemen daar bij jullie ::o
selten
@Wimsumar
De Steyr 4100 staat op 1,5bar. En iig de Steyr 760 Super staat op 3,5 bar. Eveneens de cultuurbanden. Ik nam voor het gemak aan dat het ging om een 2wd...
Steyr thomas
@selten
Achter ook op 3,5?? Jullie zijn niet bang. max 2,5 in een tractorband. of je moet van explosies houden..
selten
@Steyr thomas
Achter zijn cultuurbanden die er nu opliggen 😉
tractorfan.nl/picture/631310/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!