Ford 3000 - hef valt terug naar beneden

Hallo
ik heb een probleem met mijn ford 3000 super dexta
de hendel van de hef gaat heel zwaar omhoog en als ik deze weer los laat valt hij weer naar beneden en de hef ook
hij heeft verder wel de kracht nog alleen valt naar beneden
graag wil ik hier de oorzaak van weten

Deel dit topic

arjen hoekstra

Reacties

marco steyr
Doet onze inter ook wel eens maar dan een klein stukje, denk dat er een veer ofzo op de hendel zit die niet helemaal lekker is.
jammermaarhelaas
@marco steyr

Er zit bij de Super Dexta/3000-6X een geklemde frictieplaat op de as waaraan de hefbedieningshendel zit, daar waar deze as de achterbrug in gaat.

@arjen hoekstra

Het probleem vermoed ik onder de hefdeksel omdat het bedienen van de hendel ook al aanzienlijk zwaarder gaat dan te verwachten valt. Draai echter nog niets los, anderen weten hier allicht meer over.
@malcon @ford5000
malcon
@arjen hoekstra je moet eens je heflat opbeuren. helemaal omhoog.. en dan met een klap laten vallen.
ford5000
Ik ga met het advies van @malcon mee.
Mijn 5000 heeft er een heel enkele keer ook wel eens last van. Vooral als hij langere tijd stil heeft gestaan of de hef langere tijd niet gebruikt is
Vaak lukt het al na een klein stukje heffen en weer snel laten zakken om de hendel weer normaal te laten functioneren, en soms moet je de hefhendel helemaal tegen de weerstand in naar boven trekken en hem dan met een klap laten vallen, zoals @malcon ook al zegt.
Waar de exacte oorzaak hiervan ligt durf ik je eerlijk gezegd ook niet te zeggen omdat ik er nooit het hefdeksel voor los heb gehaald.
Hidde 97
Onze international 743xl heeft hier ook last van weet iemand waar dat aan kan liggen en hoe je dat kan verhelpen, hij zakt niet helemaal maar een klein stukje.
leoheemskerk
Leidingen ontluchten en kijken of het achterbrug ollie oppijl is of er kan een klein lekje in zitten dan verlies je druk.
john farmer
Regelschuif klemt of blijft hangen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!