New Holland T 7.270 - openpijp

Ik zou graag open pijp hebben maar weet niet hoe het moet ?liefst zinege reactie!!!
fendtman 820

Reacties

dennis fordson
Heb je de zoek functie al geprobeert
TurboTurbo
Als je voor het geluid gaat; snel inruilen op een T7070 zou ik zeggen.
valmet6400power
Demper onder de kap wegslopen, rvs langs de cabine en dan gas geven!
deeremeneer
Een zinege reactie?
Puma cvx power
Waarschijnlijk heeft jou trekker al adbleu?? dus ik zou maar niet te veel rommelen aan die pijp. en als het dan echt moet alleen de demper er af halen maar ik denk niet dat je veel bereikt kwa geluid dan had je maar een tier 3 moeten kopen
koenjohndeere
Of gewoon een heeeeeeeeeel dikke 1455
Schluterfan
Ik snap al dat gedoe met die "open pijp" niet zo goed. Menig fabrikanten doen zo hun best om de trekkers zowel binnen als buiten stil te maken, en wat de eigenaar, of knecht als er een nieuwe trekker binnen komt, de originele uitlaat eraf slopen en zo'n lawaaibuis erop... Ik vraag mij dan af waarom de fabrikanten eigenlijk nog zoveel moeite ervoor doen.
superluc
@Schluterfan dat zijn gewoon EU eisen .
bv: een komkommer heet van nature en schil waarom mot er dan een plastiek laagje over? als je hem op eet gooit men het weer weg ook zo iets.
Schluterfan
@superluc

Volgens mij zijn de stillere cabines geen "EU-eis", heb er trouwens nog nooit over gelezen van de cabine moet voldoen aan die eis over geluidsniveau. De fabrikanten doen dat om de chauffeur nog meer comfort te geven, en enigszijds ook voor zijn gezondheid. De enige eis waaraan een cabine moet voldoen is die van de veiligheid (FOPS/ROPS).
koenjohndeere
Laat ze die stofzuigers van tegen woordig maar een beetje meer pluimen heb je meer aan wel jammer dat de diesel zo hoog i s
superluc
@Schluterfan ik weet dat er bepaalde eisen zijn zo ook als het geluid boven de 85 decibels komt(als ik het goed heb) is men verplicht om gehoorbescherming te dragen .
dus moet je cabine ook onder de 85 zitten(maar wie kijkt er naar??)
Ford Power Major
@Schluterfan
Ik vraag me inderdaad ook af wat het nut van zo'n brulpijp is.
Ten eerste doen fabrikanten er alles aan om een zo stil mogelijke machine te bouwen.

Maar daarnaast vraag ik me af of de eigenaren van die tractoren hier wel allemaal zo blij mee zijn.
Zij investeren een berg geld in een dure trekker, en dan komt er een knecht en die ploft er zo'n brulpijp op. Kan me voorstellen dat ik daar niet zo blij mee zou zijn.
Ford Power Major
@koenjohndeere
Leg mij eens uit waarom je "meer hebt aan pluimen" ?
jouwstra
Ja meningen verschillen, zolang de baas het ok vind zie ik het probleem niet zo, het oog wil ook wat, vrachtwagenchauffeurs verbouwen hun hele truck ook. Maar zou toch even navragen bij de dealer om het kan om een open pijp te maken op dit model ivm adblue al die technologie maakt het er niet makkelijker op 😃
Ford Power Major
@jouwstra
Zolang de baas het goed vindt is er inderdaad niets aan de hand.

Bij dealer informeren is inderdaad het beste. Moeten ze ook meteen vragen hoe het zit met de garantie op de trekker... Kan me voorstellen dat er discussie zou komen als er stukken aan trekker komen die eventueel te maken zouden kunnen hebben met aangepaste uitlaat. Dat zou pas zonde zijn.
deeremeneer
Quote @Ford Power Major:
@koenjohndeere
Leg mij eens uit waarom je "meer hebt aan pluimen" ?

Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar.
boerekebart
@koenjohndeere
heeeeeeeeeeeeeeeeeeel dikke 1455????????
die bestaan niet 😉
caseih212
Afblijven! zit AdBlue in!
kuket dh
Snap niet dat , de eigenaar van de trekker het goed vindt ...

maar goed , je gaat gewoon naar de LMB die kunnen elke pijp opmaat en op wens maken 😉
nhmonteur
Een open pijp op dat type nh kan niet,er zit een grote demper op waarin ad blue word ingespoten. Deze demper kan je echt niet weg halen want deze werkt samen met je motormanagment.
Je zal kunnen kijken of het stuk pijp wat op de demper staat ook een demper bevat,maar denk dat deze pijp al aardig open is.
jouwstra
@nhmonteur dat lijkt mij ook, daarom schreef ik ook dat het wel moeilijk zal worden met adblue vandaar beter even vragen bij de dealer. Het enigste wat je kunt doen is een mssn grotere rvs pijp voor de sier maar niet voor geluid..
S Schenning
Ik denk dat de buurt het ook prachtig vindt zon open pijp, helemaal met lange dagen maken...
claaspowah
Naar zo tina trucker shop, en vragen of hun iets kunnen doen met een (lucht) geschakelde klep er in.

dan is het verhaal van adblue ook geen probleem. zijn zat vragen met een openpijp en adblue
hermanjohndeere
Het is natuurlijk erg fijn dat de trekkers van tegenwoordig zo stil zijn, Maar als ik in het Terrein zit mag ik toch graag de trekker horen door het geluid van buiten. Als je naar NH kijkt dan werkt dat al niet want dan moet de deur los, als je nou een open pijp hebt hoor je dat veel beter in de cabine. Achteruit los heeft geen zin want dan hoor je alleen de achterbrug joelen. Dit zou voor mij de enige reden zijn om een open pijp op de trekker te willen hebben
selten
@hermanjohndeere
radio uit?
hermanjohndeere
@selten
Dan nog hoor ik persoonlijk niet genoeg 😉 Met de trekker op het werk heb ik de deur een klikje los en de radio uit dan kun je hem redelijk horen 😉
hermanjohndeere


met deze
selten
@hermanjohndeere
thuis met onze tractor zet ik de radio uit en ik hoor m goed. Als hij moet werken gaat gewoon het dakraam los. Dan hoor je m echt goed. Maar tis ook niet zo dat ik dat geluid de hele dag aan mijn oren wil bij bijv. het ploegen. Beetje geluid is leuk als je veel moet optrekken. Maar als ik een eentonig geluid hoor, gooi ik gauw het dakraam dicht.
hermanjohndeere
@selten hele dag hoeft van mij ook echt niet. Maar als je in wat zachter terrein komt dan kun je horen wat de motor doet. Dakraam hebben we er jammer genoeg niet inzitten. En voor de Wijsneuzen ja er zit wel een toerenteller in maar ik vind het makkelijker om naar het geluid te luisteren.
selten
@hermanjohndeere
dan weten die wijsneuzen niet hoe ze moeten werken. Want je luistert naar je motor.
hermanjohndeere
@selten ja en de meeste zullen dat ook vast doen. maar ik was al vast voorbereid op een reactie van: ''dan kijk je toch op de toerenteller'' ofzo iets, en die mensen ben ik graag een stap voor 😃
selten
@hermanjohndeere
Nee ik was onder de indruk dat die NH ook gewoon een dakraam zou hebben 😛
hermanjohndeere
@selten spijtig genoeg is dat nog altijd een optie bij new holland 😞
selten
@hermanjohndeere
Ik dacht, aangezien het standaard is op onze Steyr, zal het ook wel standaard zijn op die NH. Maar dat is wel jammer. Het is toch ook niet echt dat je het echt zult missen 😛
hermanjohndeere
@selten Ik mis hem eigenlijk wel erg. Ik mag erg graag een raampje los hebben, vind ik veel fijner als de airco aan, daar kan ik slecht tegen. en bij die new hollands kan niks los behalve het achterraam.
selten
@hermanjohndeere
ik dek dat het vooral handig is, als je voorlader werk hebt 😛
hermanjohndeere
@selten Voorlader is het inderdaad ook makkelijk, maar ik ben dol op frisse lucht 😃
selten
@hermanjohndeere
die hebben wij ook nie 😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.270 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!