International 1455 XL - Olie achterbrug

Zit er gewoon hydroliek olie in de achterbrug of een speciale olie ? Mvg
Deutz 001

Reacties

Arrie94
Volgens mij wel gewoon ja, durf ik niet zeker te zeggen, als er meerdere het zeggen klopt het
ramrod
|Wat noem je gewone hydrauliekolie? In mijn ogen is de meest gebruikte hydro olie de ISO VG46, en die moet er zeer zeker niet in.

Gebruik een UTTO (Universele Trekker Transmissie Olie) olie, zoals de Q8T2200
Gelukkig we hebben weer een peilstokken topic.. 😞

Een transmissie olie sowieso al niet want een 14 haalt zn hydrauliek olie uit de achterbrug/versnellingsbak.Anders dan de meeste andere oudere IH s die een appart hefdeksel hebben(1255)
afbrekerke
Elke hydro olie waar 46 in voorkomt mag je niet gebruiken dat is bv graafmachines en dergelijke niet voor trekkers
Deutz 001
@afbrekerke
case dealer zegt beste voor 14 is motor olie vanachter?? nooit van gehoord
arie kok
Hytran olie hoort daar in waarschinlijk verkeerd gespeld maar zo klinkt het
arie kok
Die wordt ook als remvloeistof voor de i1455 gebruikt
ramrod
Quote @dehandigesmeerlap:
Een transmissie olie sowieso al niet want een 14 haalt zn hydrauliek olie uit de achterbrug/versnellingsbak

Lollig, wat denk je wat het verschil is tussen transmissie en versnellingsbak? Volgens mij is het een synoniem.
selten
Corne S
@ramrod

Als de zuigleiding van de hydrauliekpomp in de versnellingsbak zit, heeft hij toch gelijk. Slim systeem, de olie wordt gebruikt voor de hydrauliek en smering van de bak.
inter-Eric
10w30 der op,gaat der hier al jaaaaaaaren in
@ramrodAls je nou een tekst van mij wil citeren zou ik het wel fijn vinden als je hem ook fatsoenlijk leest,het juiste antwoord op jou gebrabbel geeft Corne al dus ik ga er verder niet meer op in.
@seltenje weet niet eens waar het overgaat waarom lach je er dan om?
@inter-erichier ook maar sinds er andere trekkers bij gekomen zijn met half automatische bakken hebben we de olie om gewisseld voor hytran of nexplore.Die lamellen pakketten lusten die gewone motorolie niet
selten
@dehandigesmeerlap
ik mag het toch een geweldige reactie vinden 😉?
Wimsumar
Beste Deutz 001: OP de Shell Lubematch website staat het nog wat duidelijker. (doorklikken op Datasheets voor o.a. de S.A.E.-aanduiding van de olie).

Transmissie/hydrauliek: 10 W 30.
lubematch.shell.nl/recommendations.php/…
@Wimsumar
www-static.shell.com/static/fra/…

Zoals inter eric al zei motor, hydro,transmissie
monteurtje
@Corne S

Meerdere merken tractoren gebruiken hun transmissie olie ook voor het hydrauliche systeem. Is wel lekker makkelijk met verversen enzo maar echt gunstig is dit niet ivm eventuele vervuiling dat uit een machine zou komen komt dan ook gelijk in de versnellingsbak.
ramrod
@dehandigesmeerlap
Dat heb je met die mensen die zichzelf handig noemen.
Dan komt zo'n gezegde van toepassing met iets van een klok en een klepel.
Vriendelijk verzoek om het een beetje aardig te houden.

Ik ga verder niet op je opmerking in, als je de benoemingen van olieën nog niet kent, gaat het nergens over.

Wat ik wel wil zeggen is dat ik niet kan helpen dat de olieprocucenten verzonnen hebben om die olie UTTO te noemen, terwijl het ook als bijkomende functie voor hydraulische toepassing wordt gebruikt.
Als je even gekeken had op de site van Q8 ( q8oils.nl/uploads/benl/… en dan op pagina 24) had je begrepen wat ik bedoelde
jellie
Hytran olie, dat is nu donax tds geworden (shell) en dat is weer gewoon hydrauliek olie
ramrod
Donax tds is ook een UTTO, net als de Q8 T2200.

shell.nl/home/content/…

Achterbruggen

Shell Donax TDS
SYNTHETISCHE TRANSMISSIE/HYDRAULIEKOLIE VOOR LANDBOUWTOEPASSINGEN, deze zogenaamde “UTTO” (Universal Tractor Transmission Oil) die kan worden gebruikt in transmissies en hydraulieksystemen op landbouwtractoren en andere landbouw- en aannemerij- apparatuur. Het biedt een uitstekende bescherming tegen slijtage en corrosie, maakt werken bij zowel hoge als lage temperatuur mogelijk en is uitstekend geschikt voor toepassing in transmissies met wrijvingselementen in oliebad.

Door de speciale samenstelling reageert de hydrauliek ook vlot bij lage temperatuur, terwijl bij hoge bedrijfstemperaturen onder zware omstandigheden een adequate bescherming tegen slijtage gewaarborgd blijft. Door de zeer goede weerstand tegen oxidatie en de bescherming tegen corrosie is Shell Donax TDS in staat de techniek inwendig gedurende lange tijd schoon en optimaal werkend te houden.
Deutz 001
@inter-Eric shell?
magerehein
Hier op het bedrijf lopen 3,4 en 6 cylinders van IH en van de oudere types tot de nieuwste series
Van 40 pk 2 wiel aangedreven tot 6 cylinder kniktrekkers.Wat ik hier wel kan zeggen dat de olie stromen binnen de series van IH totaal van elkaar kunnen verschillen.En dat verkeerde olie die in de ene trekker wel past bij een ander kapitale schade oplevert.

Ander dan de 4 cylinder 45 serie die met een apart hefdeksel werkt en dus met een zuivere transmissie en hydrauliek olie toe kan haalt een 14 zn olie voor het buitenwerkend cicuit uit de versnellingsbak,achterbrug.Een zuivere transmissie olie kan dus hier(uit ervaring) dus absoluut niet.

Dat ieder olie merk en dan maakt het niet uit of het Shell,Texaco,Mobil,Eurol is er een dikke map op nahoud met van allerhande specificaties waarom hun olie wel de beste is moge duidelijk zijn.Maar volgens mij word er in geen enkele bedrijfstak meer verdiend dan de flauwekul die er in die mappen verkocht word.

Bij een trekker die continu voor een waterpomp stond en een motor verversings interval had van ongeveer een dag of 10 werd een keer afgevuld met niet een zuivere motorolie maar een multi functionele olie (motor/transmissie/hydrauliek).Zolang deze olie in de motor zat werd de trekker op de middag uren stilgezet van wege te hoge temperaturen.Naderhand functioneerde het weer normaal.
En dat voor een dure olie met klinkende specificaties.

Een 14 is qua opzet een eenvoudige trekker en neemt snel met een olie genoegen.Ik denk dat monteurtje refereert aan een zobemester als het gaat om drijfmest in de versnellingsbak dat via een kapotte afdichting van een hydromotor in de olie terecht komt.Ik houd tenminste om die reden ook de moderne versnellings bakken enigszins bij de zodebemester weg.

Voor meneer ramrod geld dat u misschien aan een barbie toe bent?
inter-Eric
@Deutz 001 ben je gek van de olieboer die het goedkoopste is,pa deed ook altijd moelijk over specifikatie,10w30 van shell of tecaco of weet ik wie is allemaal hetzelfde,darom heb ik altijd de goedkoopste
ramrod
@magerehein
Nee lekker ding, ik ben geen barbie.

Je bent de tweede in één topic die onaardig doet. Wat een kattekoppen zijn jullie

Als ik je verhaal lees ben je het zelfs heel veel eens met me. Maar dat zal je nog wel niet opgevallen zijn
wvdh
15w30 altrack olie er in doen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!