Hankmo messeneg

Ik was vanmiddag even met de 6910 en de eg wezen snel egen in barneveld ben ik klaar rij ik treug naar de zaak wordt ik onderweg aangehouden door oom agent met de reden dat die eg scherpen delen had de mesjes zeg maar maar dat valt welmee dacht ik moest er een beschermkap maar die hebben we niet en de dealer ook nie kreeg daarvoor ook nog een bekeuring had em netjes op hoogte hangen zwaailamp aan maar ja wqat doe je dr aan

Deel dit topic

Reacties

fendt818vario
Die beschermkap zelf maken.
Fast Eddy
Hoe moet je er dan mee werken. De messen komen alleen aan de onderkant onder het frame weg?
jmos
Die bromsnorren zoeken de fouten ook.
@fendt818vario voor die paar x dat hij er achterhangt @fasteddy mescien die kamp omhoog klappen dan dat weet ik nie maar dat wat zochten was duidelijk ja
lindehydrocart30
Is hier wel eens iemand aangehouden met alleen een grondbakje achterin de hef, omdat die ook scherpe delen zou hebben..
fendt818vario
Dan weet ik het ook niet meer. Ik ging eerst met de heftruck over het fiestpad toen ze langs reden, dat mocht blijkbaar wel 😃
Steletje sukkels laat ze trekker dieven oppakken ipv de hard werkende boer lastig te vallen
Boemrang
@johndeere6910forever

Als er scherpen delen uitsteken moet je die afschermen, dat staat in de wet, tenminste dat zeggen de mannen van het gezag.
Dan bewijs jij het tegen deel maar eens dat het niet zo is.
En dat boeven vangen is ook een belachelijke opmerking, stel er knalt er een bij jou onder de hankmo messeneg, wat dan. Laten we maar hopen dat je dit niet mee maakt..
jmos
@johndeere6910forever
hier zie ik wel eens een houten plaat eronder hangen met haken die vastgezet worden.
Payton
Wat je kan doen, als er geen beschermkappen voor zijn, als je de acceptgiro krijgt, melden dat er geen beschermkappen geleverd word, heb je grote kans dat je niet hoeft te lappen.
Boemrang
@Payton, ook teveel sprookjes boeken gelezen. 😃
Payton
@Boemrang

Is echt zo, me pa had het ook een keer. Als je goed kunt aantonen dat jij er niets aan kan doen, en je zegt het zodra ze de acceptgiro thuis krijgt, niet zeggen als oom agent naast je staat, somige geven dat gewoon beledigen van agent functie als zo sago zijn. Kan je het voor elkaar krijgen.
Joop3
Het klopt, momenteel zijn ze er heel scherp op. (leuke woordspeling). Helaas heb ik tot op heden in geen enkele wettekst de definitie van "scherpe, uitstekende delen" kunnen vinden....
Boemrang
newholland6640
@lindehydrocart30

Als je z`n langzame trekker keihard achterop fietst kan dat wel zeer doen in je penairie :lol:
Husqvarna
Bij een kuilsnijder kan ik het me nog voorstellen, maar messeneg, wij rijden er ook vaak genoeg mee, zijn ook behoorlijk breed, maar een paar breedteborden en oranje driehoek kun je er gauw genoeg opmaken, of een plaat achterop met een scharnier die je naar boven kan klappen tijdens werk.
DESLAGERURRE
Bezwaar aan tekenen !
MF6475_t3
Ze zeuren egt over alles.. als je bijv met een wagen rijd en daar liggen nog wat sro sprietjes op en die waaien er onder ut rijden natuurlijk af, dan krijg je een bon voor afvallende lading! had een boer hier in de buurt een keer gehad
Het wordt wel bezwaar aanteken en als ik volgende x weer weg moet met dat ding even een gevaren 3 hoek er op denk mn colegga rijd al jaren zo zoals ik gisteren en hij heeft nog nooit wat gehad dus hij zei je had gewoon net pech dat ze jou aanhielden maar komt wel goed dacht hij
Joop3
@Boemrang Leuke links.... Laten we de kwalitatieve inhoud hier maar niet verder bespreken, een deel van wat er in de laatste link staat is natuurlijk grote onzin.

Verder geven geen van allen mij een antwoord op mijn vragen:
-Wat is een scherp deel?
-Wat is een uitstekend deel?

In principe heb je geen uitstekende delen als je binnen de 3m breedte, 4m hoogte, en 12m lengte blijft, want dat zijn de geldende maten.

En wat is scherp? Een bot mes is volgens mijn definitie bijvoorbeeld niet scherp.....

Het gaat mij om de definitie van de begrippen. Zonder definitie is er dus geen grens, en ligt het aan de beoordeling van de betreffende persoon.

Hier wordt ik bijvoorbeeld als werknemer bij een fabrikant van machines die in het verkeer gebracht worden, dagelijks mee geconfronteerd. Wat is toegelaten, en wat niet.
Ook als agrariër die met CE-gekeurde machines, en machines die in Duitsland onder TÜV-bepalingen worden verkocht, werkt, ga ik er van uit dat ik met het spul de straat op mag, zonder bekeuring.

Praktijkvoorbeeld: Waarom scherm ik de punten van de maisbek wel af tijdens transport, en de tanden van een schudder niet? Omdat de fabrikant er een afscherming voor bij levert!
Dus zal het zonder wel niet mogen. Wat is gevaarlijker? Ik weet het niet. De schudder heeft roodwitte borden, de hakselaar niet.
Als de definitie niet duidelijk is, is er dus niet naar te handelen.
Boemrang
@Joop3

Je hebt wel een mooi pleidooi gehouden, en ik kan mij best voorstellen dat hier velen niet het juiste antwoord op of zullen weten.
Alleen de heren van het grote gezag, die weten het wel hoe het allemaal in mekaar zit.
En als die zeggen zo is het dan mag jij of wie dan ook, zijn zijn tegen bewijs leveren.
En als er regels gemaakt worden, behoren deze (let wel) na geleefd te worden.
Laten we er van uit gaan dat iedereen naar behoren zijn werk doet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
207