Deutz D10006 - Roterende pomp open draaien

Beste tf-ers

Op onze deutz 10006A zit een roterende bosch brandstofpomp. Nu was mijn vraag hoe we deze een slagje open kunnen zetten. Er zitten twee plaatjes aan de zeikant van de pomp, weet iemand of daar het stel schroefje achter zit oid? Ik weet wel dat je een roterende pomp niet te ver mag open draaien omdat je trekker anders 'op hol' kan slaan. Wie vertelt mij hier meer over?

Mvg Deutz-5006
Deutz-5006

Reacties

maggi
Die 2 plaatjes kun je niks mee, heb je misschien een foto?
Wolf_miniatuur
Roterende brandstofpomp is veel lastiger open te draaien als een lijnbrandstofpomp. Bij onze Valtra 6550 heeft een 'specialist' het gedaan, de dealer zelf kon het ook niet.
Maar miscchien kan het bij Deutz wel makkelijker.
Deutz-5006
@Maggie, nee dan zou ik er een moeten maken!?

@Wolf_minatuur, jaa daarom vraag ik eerst maar is om julie info, verschilt iid miss wel per roterende pomp..
deutz7006
Een lijnpomp op zette dan zijn ze wa pittiger en dan starte ze rapper
zo staat er ook 1 op mijn 10006je
Deutz-5006
Ja klopt, maarja, der staat een roterende op en hij word voor de rest tog niet opgevoert dus als er een klein pluimpje uit komt, en lucht filter dr uit dan vinde we het al prima.. roterende pomp schijnt wel mooier te lopen als lijn..
samie
Welk vijsje moetje draaien bij een lijnpomp er zijn er zoveel
fendtkaja
Rotorpomp? Hoor daar standaard geen borsch A lijnpomp opte zitten
koenjohndeere
Kun je niets bij de stopknop doen heeft maggie mij ook mee geholpen
maggi
Jou trekker gaat uit met een stop knop neem ik aan?
Je zet hem niet uit door dat je het contact uit zet toch?
DANOONTJE POWERR
@Deutz-5006 Ik heb ook een roterende Bosch pomp op mijn Fiat, aan de zijkant steekt bij mij een draadeind uit die met een m8 moer geborgd zit.
Als de pomp nog nooit is opgedraaid zit daar ook een zegel.
Als je de moer los draait kun je met een schroevendraaier de draadeind indraaien, je hoort de motor dan sneller gaan lopen.

Na de trekkertrek gewoon weer terugdraaien en hij is weer standaard, maar pas op, je kunt behoorlijk verwent raken door de extra PK's!
Deutz-5006
Klopt! vertel?
Deutz-5006
Aha, maar wat doet dat dan? is dat ook extra diesel geven of? ga is kijken.
DANOONTJE POWERR
@Deutz-5006 Kijk maar naar mijn filmpjes 😃
Krijgt flink diesel extra
Deutz-5006
Idd! helaas is het bij ons aan de zijkant nergest te vinden.. lul


heb je zo`n pomp?, die is heel makkelijk op te draaien namelijk.
Deutz-5006
Lijkt er veel op ja, vertel?
DANOONTJE POWERR
@Deutz-5006 Als je reageert op iemand moet je ff het gele ballonnetje aanklikken, dan krijg diegene een notificatie dat ie een reactie heeft en weet diegene dat je het tegen hem zegt.
Lijkt er veel op, of is het dezelfde?. in dat geval kan je het aanslagboutje van heveltje van stopzettergewoon uitdraaien, zodat die verder kan. vind je dat niet genoeg wip je veertje van heveltje af, draai je borgmoer van heveltje los.. trek je heveltje heeel rustig aan, en verzet je `m een tandje, bij mijn pomp was maximale brandstof hevel 2 tandjes verzetten, en dan heveltje zo afstellen dat trekker maximale stationair toerental loopt.

als je met pomp gaat draaien, doe dit dan met lopende motor!, gewoon rustig verzetten en kijken wat die doet, als je pomp namelijk voluit wilt hebben staan moet je hevel dus 2 tand verzetten en dan zorgen dat je maximale stationair toeren maakt. als je tever draait toert trekker weer af en krijgt die minder diesel
En veertje er weer opdrukken natuurlijk,

je moet veertje er even afhalen zodat hevel niet ineens bijschiet als je borgmoer los draait en heveltje aantrekt.. weet je namelijk niet meer hoe de hevel op de vertanding zat.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D10006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!