Illustratie van:

Fendt Favorit 3 - Hydrauliekfilter en hef

Hallo, bij mijnn Favorit 3 werkte tot kort de hefinrichting niet, Nu heb ik hem zover dat hij alweer werkt. Echter stottert hij een beetje/ doet hij het heel langzaam. Opbrengts Pomp is goed. Leidingen zitten niet verstopt, Stuurschuif is goed en staat op snelle reactie. Nu denk ik dat het misschien dat er iets met het filter aan de hand is. Waarschijnlijk verstopt. Maar nu is mij verteld dat deze filters niet nieuw verkrijgbaar zijn ( zelfs niet bij Granit). Iemand Ideeen of weet iemand waar ik deze filter toch nog kan kopen.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

mbvaltra
Is het misschien deze:
kramp.com/shop-nl/nl/…
dalton
Nee het is een korte langwerpige. en Granit en Krampe konden hem niet leveren.
fendt2
Misschien er uithalen en schoonmaken bij mijn farmer 2 is het filter van staal
nicovs
Zou dat ook proberen ja, anders eens kijken bij lokale hydrauliek boer of bij een filter fabrikant op de website voor alternatief (MAN filters, of iets dergelijks).
Rene schut
@dalton ik heb ook een favorit 3 met het zelfde probleem de hef stotterd ook erg en hefkracht is matig. Je hebt het over een snelle reactie van de stuurschuif kun je dat uitleggen.
dalton
@mbvaltra nee die is het ook niet. hij is 5 cm hoog ongeveer en 25 cm lang
dalton
@Rene schut kun je bij alle tractors regelen. Ik heb het hier over de reactiesnelheid van de hef. zit zo'n draaischijfje op die je naar links en rechts kunt draaien. Hiermee verstel je dat.
fendt2
Wat ook nog een probleem kan zijn is de diepte regeling van de topstang.
Wimsumar
Beste Dalton: Je schrijft dat de pompopbrengst goed is. Hoe weet je dat?
Ik zit te denken aan: dichtgeslibt aanzuigfilter, en/of te dikke olie (80 W 90) en/of vuilafzetting / luchtbel in de aanzuigleiding naar de pomp en/of een pomp die valse lucht aanzuigt (o.a. doordat het aanzuigen van de olie te veel weerstand heeft).
ADB996
Is de filter het zelfde als die van een 102S??
Wimsumar
Beste
Quote @ADB996:
van een 102S

Indien de 102 ook het hydrauliekoliereservoir 'onder het stuurhuis' heeft zitten wel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Favorit 3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
4