Deutz D15 - trekker loopt niet goed

Ik heb hem met ongeveer 30 km u aangetrokken eerst poging mislukte 2 lukte terwijl die normaal altijd soow aan slaat als we hem aan trekken toen liep die al niet heel goed en toen ging ik rijden hij wauw hast niet op gang komen en toen via duct op kwam die nog niet op toeren en toen het via duct af was die op toeren en toen een bocht kwam die niet meer op toeren en dikke zwarte rook wat zouw dit kunnen zijn
markinternational

Reacties

wiltie63
Filters? verstuivers?
JD-4450
Zou kunnen zijn dat hij te weinig diesel krijgt, omdat er rommel in zit. die dieselfilters in de tank werken ook niet optimaal bij die deutzjes. tank en leidingen even goed schoonmaken. werkt het nog niet dan zou ik eens naar de luchtinvoer kijken. zuigt hij mischien olie mee uit het oliebadfilter?

hopelijk kan je er iets mee! 😉
jorghofste
In het opvoerpompje zit ook een zeefje die zou ik ook even schoonmaken aan de onderkant van het pompje zit een klein boutje waar sleuteltje 8 op kan als je die los hebt kan het ronde dekseltje en onder weg en zie je het zeefje wel zitten
en als je dat wat @JD-4450 zegt ook doet zou die het wel eens kunnen doen
wiltie63
@JD-4450 zoiets dacht ik ook maar die zwarte rook is wat raar
ErDee
Heb je niet de handrem erop staan en aantrekken met 30 is ook niet echt slim
Ma hoe komt dat van die rook dan zouw het blok niet aan eind zijn??
ErDee
@markinternational Ik denk dat er een rem blijft hangen ik heb het vermoeden dat er iets is wat remt of vast zit, zit overal genoeg olie in?
De rem blijft niet hangen en de hand rem zit er niet op
want dan zouw die niet soow raar lopen als die stil staat
Wimsumar
Beste MarkInternational: Het kaartje wanneer de dealer deze Deutz D-15 de laatste service-/onderhoudsbeurt heeft gegeven zal wel niet meer aan het dashboard hangen. 😉
Ook het aanslepen bij 30 km /uur doet mij blijken dat het trekkertje geen troetelkind is. 😞
Het niet spontaan starten, de zwarte rook (slecht verbrande diesel) doet mij denken aan een verstuiver die werkt als een gieter. (drukloos en met straaltjes).
ErDee
@Wimsumar tsja helaas hebben sommigen geen waardegevoel ebn word alles maar afgebeuld 😞 Wil niet zeggen dat dat hier ook direct het geval is.
Deze trekker is zeker niet afgebeuld dat slaat negers dat je die dingen gaat zeggen terwijl je veder niet eens de staat van de trekker weet
international xl
Haha 30 km per uur aanslepen is inderdaad niet best!
Een deutz d15 loopt maar 15 km per uur dus mocht hij aanslaan tijdens het aantrekken in de hoogste versnelling dan wil alles harder terwijl dat niet eens kan, fijn voor de versnellingsbak enzo.
Maar dat klopt wat je zegd, verder weten we de staat niet van de trekker!
Wimsumar
Beste
Quote @markinternational:
dat slaat negers

Ook in Fryslân is de slavernij al eeuwen geleden afgeschafd hoor! 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!