Illustratie van:

Farmall D-430 - beetje moeilijk starten

Sinds kort ben ik in het bezit van een Farmall D430.
Alleen bij het starten rookt hij een beetje veel.
Ik heb zelf het idee dat het de gloeispiralen zijn, maar wellicht zijn er mensen die hetzelfde hebben gehad of die weten wate het kan zijn.
Als de trekker 1 maal loopt loopt hij ook goed. rookt niet dus veel kan het volgens mij niet zijn

Deel dit topic

Reacties

Fendttrisixfan
Wij hebben 2 stuks D-430 en allebei starten ze moeilijk, ze starten wel altijd maar het duurt een eindje
mestyle
Wij hadden met de d324 als die in de schuur staat altijd problemen met starten. staat nu een tijdje buiten onder de overkapping en start dan gewoon zonder te gloeien in een keer
wolseley
Gloeistiften erin doen,dan is het klaar
IHC-power
Verstuivers (laten) nakijken kan ook geen kwaad. En idd, zet er gloeistiften in in plaats van gloeispiralen (als dat zo nog niet is). Start ie stukken beter mee! De weerstand mag je er dan gewoon tussenuit laten.
WimVJ
Lang gloeien heel lang! en als je hoort dat die wil aanslaan maar net niet kan enkel blijven doorgloeien. niet meer demareren. zo ging mijn DED 3 steeds ingang
caseih212
Verstuivers eerst testen en afstellen op 150 bar, vervolgens kijken of alle spiralen functioneren (zo ja dan MINSTENS 30 seconden gloeien), functioneren die spiralen niet meer, koop dan gloeiSTIFTEN en doe die erin, die worden in een kortere tijd veel warmer dan een spiraal waardoor de motor beter zal starten.

maar zoals gezegd, een D serie motor hoort ook prima te starten met de originele gloeispiralen erin, danwel alleen lang gloeien.

zorg er tevens ook voor dat je startmotor er accu(bekabeling) in goede conditie is, een motor die snel ronddraait tijdens het starten zal veel sneller aanslaan dan wanneer deze langzaam rondgaat 😄

weinig/slechte compressie kan tot slot ook nog een oorzaak zijn van het slechte starten 😉
HanomagR228
Ik denk dat ik de verstuivers eerst even laat testen.
het is wel zo als hij eenmaal loopt dan loopt hij als een zonnetje.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall D-430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1