Slijtage vliegwiel Fendt 308 LSA

Van deze trekker is het vliegwiel al een aantal keren gevlakt (waarvan 1 keer ernstige groeven). Ik ben dus bang dat het vliegwiel onder de minimale maat valt en dus vervangen moet worden.

Weet dus iemand hier de minimale maat van het vliegwiel? Of is er iemand die mij (die pagina's uit) het werkplaatshandboek kan sturen?
Fendt-Farmer-Vario

Reacties

ErDee
Hoe komen die groeven dan in het vliegwiel??
1046
Wat was de reden van et vlakken van et vliegwiel
Valtra-Fordpower
Vlakken van een vliegwiel is normaal nooit nodig, dus hoe komen degelijke groeven erin? En hoe is dan de starterkrans?
@ErDee @1046 @Valtra-Fordpower Klinknagels waarmee de voering vastzit op de koppelingsplaat hebben iets te fantiek geknuffeld met het vliegwiel. Trekker werkt al 11000 grotendeels met voorlader en kuilverdeler, dus heeft al de nodige platen versleten. Starterkrans heb ik geen idee van, heb de boel nog niet uit elkaar omdat de trekker maximaal 48 uur 'in service' kan staan.
lucas712
Vloeistofkoppeling zit toch aan het vliegwiel bij een fendt
@lucas712 Klopt, het officiele vliegwiel zit op de krukas voor de vloeistofkoppeling. Koppelingsdrager noem je het waar je de drukgroep aan vast maakt, maar kon die zo snel niet op die naam komen.
lucas712
Oke maar daar heeft de leverancier van de drukgroep of de dealer toch wel gegevens van hoe dik die nog moet zijn
Fendt 311 LSA
Op mijn werk als we koppeling steken, slijpen we het vliegwiel in bijna 75% van de gevallen.
jelmerkoskamp
PB!
keeko
Word door Fendt geen minimale maat voorgeschreven. Bij twijfel (zeker in dit geval) gewoon vervangen. Zijn niet eens zo gek duur.
@keeko Weet je zeker dat er geen maat voor is? Bij de meeste andere merken is er wel een minimale maat voor het vliegwiel. Heb keer prijzen gezien en die vielen mij nog niks mee t.o.v. de rest. Maar zal anders eens even horen wat het kost.
keeko
Je praat over het vliegwiel, maar ik bedoel de drukplaat waaraan de drukgroep bevestigd is. Deze constructie is niet vergelijkbaar met andere merken (ivm. vloeistofkoppeling). Dus vraag bij prijsopgave niet naar het vliegwiel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!