Illustratie van:

Joskin Kipper - Lekkage draaikoppeling cilinder

Van mijn Joskin trans cap lekt de draaikoppeling olie. Deze zit tussen de cilinder en de slangbreuk beveiliger. Deze draaikoppeling kan ik niet losdraaien. Wie weet hoe ik deze kan vervangen of nieuwe O ringen steken?

Deel dit topic

Reacties

heimans
Hoe bedoel je niet losdraaien? Is het niet mogelijk of zit ie gewoon als een huis?
Zulke zogenoemde zwenk of banjokoppelingen zijn compleet te verkrijgen bij een LMB of hydrauliekboer.
Wimsumar
Beste Huib: Haal de draaikoppeling er geheel af. Monteer de breukbeveiliging rechtstreeks op de cyllinder. Leg het stukje slang tussen de breukbeveiliging en de vaste leiding zodanig in een lus zodat deze de functie van draaikoppeling kan overnemen.
jmos
@Wimsumar
maar dan heb je een slang voor de beveiliging en of dat handig is????
Kun je de breukbeveiliging niet rechtstreeks aan de cilinder zetten en dan de slang daarna?
Wimsumar
Beste
Quote @JMos:
Kun je de breukbeveiliging niet rechtstreeks aan de cilinder zetten en dan de slang daarna

We bedoelen precies hetzelfde!
jmos
@Wimsumar
sorry. dacht dat ik net nog wat anders zag staan maar je hebt gelijk.
Maar nu heeft hij pas gedeeltelijk antwoord. nu wil hij nog weten hoe hij die koppeling los kan krijgen. en dat weet ik (nog) niet. jij misschien?
Wimsumar
Beste
Quote @JMos:
hoe hij die koppeling los kan krijgen

De draaikoppeling zit (hoogstwaarschijnlijk) met schroefdraad in de cylinder gedraaid.
jmos
@Wimsumar
dat dacht ik ook maar aangezien de koppeling kan draaien zou er een kans bestaan dat de schroefdraad meedraait dus ik denk dat ze hier een ander soort bevestiging op hebben zitten.
huib
Bedankt voor de reactie. Aan de draaikoppeling zie ik geen zeskant zitten waar ik een sleutel op kan zetten. Gisteren de dealer gebelt en die zij dat ik met een sleutel 32 de draaikoppeling los zou kunnen maken. Tevens heeft hij een nieuwe draaikoppeling besteld zodat we kunnen zien hoe het zit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Joskin Kipper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!