Illustratie van:

Fiat 780 - ontluchten fiat 780

Hallo mede tfers
mijn vader heeft een fiat 780 trekker en moet hem ontluchten wat is het makelijkste en het beste alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

steyrTom
Het makkelijkst is om naar een LMB toe te gaan.
jmos
@steyrTom
nee juist niet want hoe moet je er komen? De trekker moet immers nog ontlucht worden. 😃
jmos
Ik weet niet hoe het bij fiat zit maar in het algemeen is het een schroefje op de brandstofpomp losdraaien en met het heveltje op de opvoerpomp pompen zodat hij de diesel erdoorpompt en dus de lucht door het gaatje duwt. dan zou het goed moeten komen en anders de moer op de verstuifers losdraaien en dan bij de verstuivers ontluchten. hoop dat ik je hiermee geholpen heb. 😛
radium45
Bij een 980 moet je eerst bij de brandstoffilters 2 ontluchtingsschroeven losdraaien en pompen tot je hier diesel hebt, dichtdraaien en dan gewoon blijven pompen tot een seconde of 30. De inspuitpomp raakt de lucht kwijt middels de retourleiding.
fiat 666
Gemakkelijkste is hem verkopen aan ik 😃 ! neen draai één injektor los en trek hem in gang dat werkt snelst en geen lege accu s zo !
G210
Een fiat met rotorpomp moet helemaal van begin tot eind ontlucht worden,1 filters,2 pomp 2 nippels dan verstuivers.
fiatfan
Idd met roterende pompen zijn het krengen om te ontluchten. met lijnpomp hoef je niet eens te ontluchten. wij doen het de laatste jaren zoals fiat 666 zegt. scheelt een hoop accu's en startmotoren
fiat350
@fiatfan dat valt toch goed mee om te ontluchten??
fiatfan
@fiat350 soms gaat het vanzelf, maar soms zit daar net zo'n luchtbel bovenin, en krijg je hem echt niet aan de praat..
fiat350
@fiatfan hangt veel af van de slijtage van de opvoerpomp en de injectiepomp zelf...
fiatfan
@fiat350 zou goed kunnen. ik heb altijd het meeste moeite bij de 550, terwijl het bij de 540 veel beter gaat. de 550 heeft dan ook al bijna dubbel zoveel uren!
fiat350
@fiatfan 550 heeft een bosch pomp ook toch?? bosch VA, en de 540 een CAV DPA, of ben ik mis??
fiatfan
@fiat350 volgens het instructieboekje van de 550 zijn ze alletwee geleverd. Bij mijn zitten er allebei dezelfde CAV pompje op. (alleen bij de 550 moeten ze er met z'n vieren van drinken..)
fiat350
@fiatfan a ok, weer wat bijgeleerd
guy
@fiatfan

Met die 411 van mn broer hebben we niks ontlucht, alles weer gemonteerd, injectorleidingen erop, de koudstart induwen, volgas en demareren, was in een wipje weg, dat heb je met een lijnpomp he, zou met onze 540 geen waar zijn!
fiatfan
@guy dat klopt, ik hoef mijn 411, 250, 350 en 850 ook nooit te ontluchten

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 780 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
6