Heftruck opknappen

Hallo mede tf'ers,

Wij zijn hier bezig om een ruwterrein heftruck op te knappen, nou is er al de nodige verf afgebladerd, en kijk je op verroest plaatwerk, nadat we alles grondig af hebben gespoten met de vuilfrees en de losse verf er af gekrabt hebben is mijn vraag hoe dit verder te bewerken zodat de nieuwe laklaag goed gaat hechten, en wat is de beste primer/grondverf om te gebruiken voor het plaatwerk en het frame. We zouden het liefst de gehele heftruck eerst in de primer zetten...

MVG mielmonteur

Deel dit topic

Reacties

jorghofste
Helle ruwe delen met een staalborstel op slijptol en bij werken met schuurmachine en plaatwerk (motorkap bijv.) zou ik met een schuurmachine doen.
ronald-deutz-fahr
Heb er niet zoveel verstand van maar kun je niet gewoon zon mobiele straler kopen en alles zandstralen??
maggi
@ronald-deutz-fahr

dan ben je aardig wat eurotjes kwijt aan dat zand, 1 zakkie kost volgens mij een euro of 20? en dan kun je ongeveer 1 motor kap/zijkap mee doen.
Mielmonteur
We gaan niet speciaal zon hele straalkast kopen voor deze heftruck
ronald-deutz-fahr
@Mielmonteur
die straalkast kost bij datona 120 eur dacht ik zo.
NHSanderJD
@Mielmonteur Ik weet niet hoe erg de roest is maar als het echt erg is dan moet je staalborstel op slijptol doen en als het minder erg verroest is dan met lammelenschijf erover heen.

Ik weet niet of je zo'n klein lucht tolletje hebt? daar heb je ook schuurschijfjes voor en dat is wat fijner dan lammelenschijf.
Met een lamellenschijf werkt niet, krijg je de roest niet uit de putjes. Gewoon staalborstel in de slijptol. De gemakkelijkste en goedkoopste oplossing.
old man jose
Niet met zand aan komen want dat gaat overal tussen en bij het spuiten kom je het nog tegen en al de keerringen gaan stuk zand bij de olie slijpen maar. Gewoon met een komborstel de verf eraf schuren plamuren schuren dan primer dan de lak. Wil je 1k of 2k verf, bij 1 ka kan gewoon menie onder bij 2 k ook 2 k primer gebruiken en 2 k spuitplamuur.
1 k =een component verf ( industrielak ) die kan je met terpentine of wasbenzine verwerken, 2k moet altijd met thinner en harder verwerkt worden.
suc6
KHD Deutz-Fahr
Quote @maggi:
en dan kun je ongeveer 1 motor kap/zijkap mee doen.

Daar kun je veel meer mee doen 😉.
KHD Deutz-Fahr
Het mooiste is een grote compressor Huren, met een flinke zandstraal set erbij. Kost nog niet eens zoveel, en er zijn zat bedrijven die, die dingen verhuren. Natuurlijk niet gebruiken op delen waar lagers, keerringen etc in zitten want dat is vragen om problemen. Maar voor plaatwerk is dit het beste.

Vindt je dat te duur, gebruik dan een lamellen schijf op de slijptol, de hier zo vaak genoemde staalborstel op de slijptol krijg je diep ingevreten roest echt niet mee weg. Een staalborstel op de slijptol is mooi voor oppervlakkige roest en roest putjes.
FiatGek
Het plaatwerk van mijn trekker heb ik eerst kaal geschuurd met een komborstel, daarna heb ik het behandeld met fosforzuur zodat het roest ook uit de "putjes" verdwijnt. Daarna plamuren, schuren, primer etc.

Fosforzuur word soms gebruikt in kassen als voedingsstof voor planten, het is niet zo duur als een straalkast en het werkt erg goed. 😄

Succes!
Mielmonteur
Bedankt voor de info!
Valtra-Fordpower
Quote @KHD Deutz-Fahr:
Vindt je dat te duur, gebruik dan een lamellen schijf op de slijptol, de hier zo vaak genoemde staalborstel op de slijptol krijg je diep ingevreten roest echt niet mee weg. Een staalborstel op de slijptol is mooi voor oppervlakkige roest en roest putjes.

Wat? Met een lammellenschijf wel zeker.... Die doet alleen oppervlakte, en haalt zelf het metaal weg. Niet doen dus.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
16