Zelfbouw mestwagen?

Ik had z’n idee om een mestwagen/verspreider te bouwen! Van een mengele ladewagen waar de rotor etec kapot van is te kopen en een kunstmestrooier. Die kunstmest strooier er achter te bouwen. Dan de aftakas door trekken naar achter die aan de kunstmest strooier te bouwen. Hydrolyse bodemketting . Het gaat wel om een strooier in de hef met 2 schotels en 2 trechter vormen. Dan de voorkant van de strooier open te flexen, zodat de mest er zoo in schuift. De kleppen te verwijderen van de kunstmest strooier en het gat waar het in valt groter te maken. Het gaat om veine zaagsel paardenmest. Als ik er ook vaste mest mee rij denk ik dat dat niet door de schotels gaat. Dan moet er volgensmij walsen in. Want ik zag hoe mooi z’n Bergman strooier ut verspreid. Dus mis is dat na te maken, zit er ook een wals in z’n nieuwe strooier? Met behulp van wat fantasie mis dat je dan iets voor kan stellen.

Deel dit topic

Reacties

Trekkerman Tom
Ga maar alvast sparen...
wiegehts
Suuces idee is wel goed maar als ut werkt?
Straw
Leuk ide maar denk dat dit wel ervaring vergt om te maken en goede schuur vol gereedschap
Voor klein licht spul zal werken maar iets zwaarder denk dat niet mee lukt en snel veel stukken krijgt
Vaak kon je tegen meer problemen als je denk is niet effe aan mekaar knutselen en aasje erna toe en gas erop valt tegen waar over allemaal krachten op komen
interman
Leuk, maar financieel schiet je er niks mee op, kost een bult geld, en dan heb je een 2e hands in elkaar geflante mestwagen.
Kun je er beter een 2e hands kopen. Een schuitemaker bv, kost je 300 euro ofzo en gaat nog jaren mee.
renault551s
Jha maar dan heb je geen verdeling van schotels. ik zou eerst een van een mestwagen maaken maar dat kan niet wat die heeft geen hydrolyse bodemketing.
renault551s
Mengele 1 asser is ook niet zoo duur. ik zag een sonder pick up en rotor voor 300
jmos
Dan mag je wel ewn stevige strooier hebben. Mest komt er veel meer op aan dan wat kunstmest. (Ook de mest waar jij het over hebt.)
fiatfan
Niet doen!
krukkeland
@fiatfan waarom niet?? laat die jong toch knutselen, als hij dat leuk vind en hij denk dat dat kan ga ik hem niet tegen houwen. en als het niet werk, nou ja jammer dan.
zeppertje14
Iedereen praat meteen negatief over onderwerpen dat het niet werkt, maar dat was bij mij ook zo met een bemester bouwen iedereen praat negatief en toen ze het resultaat zagen zeiden ze van ooh het werkt tog wel en dit kan ook gewoon werken om te hobbyen of als je het goed bouwt voor wat belangrijkere dingen maar ik zeg gwn succes met bouwen maak er maar wa leuks van ben benieuwd naar resultaat
jmos
@zeppertje14
dat ook ja. gewoon kalmpjes an doen en goed onderhouden. kan het veel hebben dat dan weer wel.
Valtra-Fordpower
1 ding is wel zeker, de aandrijflijn van een oude kunstmest strooier kan niet de krachten overbrengen voor mest te verspreiden.
renault551s
Als die nou mooi wat toeren draait en het valt er rustig wat op dan ketst het meteen weg tog?dan komt het er niet erg op aan tog?
Wimsumar
Beste
Quote @Renault551s:
als die nou mooi wat toeren draait en het valt er rustig wat op

Ja, dat gaat prima als er een paar gram kunstmest op valt. Een propje van een paar kilo mest laat de boel buigen of barsten, zoals Valtra-Fordpower ook al schrijft.
dx11
Ik zou zelf gewoon een oude schuitemaker kopen die heb je al voor 500 euro. Al is het idee wel leuk natuurlijk, toch denk ook ik dat het niet gaat werken. Je zult sowieso een wals er in moeten hebben voor een gelijkmatige verdeling. Kijk maar eens naar een opraap- of silagewagen die silage lost, met walsen gaat mooi gelijkmatig, zonder gaat met grote plukken in een keer.

Daarnaast is de vorm van een meststrooierschotel totaal anders als die van een kunstmesstrooier. En natuurlijk veel sterker. Ook gaat de mest in een kunstmeststrooier ongetwijfeld voor verstoppingen zorgen.
renault551s
Jha ik denk dat ik het idee maar moet verstoppen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
203