Fendt 309

Hallo mede tf'ers,

Mijn vraag, wat is het verschil tussen de fendt C, CI en CA series. Hoeveel pk heeft een 309 CA ik zou graag meer info willen over de CA series, zijn het goede trekkers enz..

alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Jasperfendt
309 c zijn wel fijne trekkers aleen de kopeling is niet zo super.
ADB996
In de c(i,a) zit een deutz motor in ipv de mwm motor die er in zat. de koppeling is gewoon goed, alleen is ie niet berekent bij de lage toeren met hoge koppel.
en slipt ie door.
chiel-fendt 936
@Jasperfendt de c zijn ook niet zo luxe er zijn, ls(a) die luxer zijn
Payton
De complete C serie is gewoon een kaal gestripte versie van de gen er voor, je hebt vrij weinig aan luxe. De hef van bijv. de eerst 300's zit op somige, terwijl EHR een hele lange tijd standaard was.
Fendt_favorit
De eerste 300C had nooit Fendt mogen heten (vierkante neus, uitlaat naast cabine). Kaalgeplukte uitvoering idd, en mechanische hef. Bovendien waardeloze koppeling. Max 2500 draaiuren en hij moet vervangen worden.

Later werd het wat beter. De 300 CA met schuine neus heeft al elektronische hef, en de Ci is prima trekkertje.
chiel-fendt 936
@Fendt_favorit mijn baas heeft ook een 308c. koppeling is ook op maar dat wel na +8000 uur ofzo. vindt het zelf ook een waardeloze tractor, maar ik moet het er nog ff mee doen gaat miss een vario kopen had ie het over
janfendt510c
Wat ik ervan weet is dat er een slechte bak in zit
newholland-twente
309Ci is een turbomatic, dus schakel, mankeert niks aan. 309C heeft 92pk 😉
Mielmonteur
Ja wat is dan het verschil tussen de CI en de CA?
Payton
@Mielmonteur

Volgens mij luxe, als je een C serie neemt met vierkante neus, zoals op die van de 500 zit, neemt dan een van de laatste uit de LSA-serie, die zijn dan nog luxer.
Mielmonteur
Nee niet zo'n serie met een vierkante neus maar met zo'n aflopende neus een ingedeukte varioneus alsware
Jasperfendt
De c met ronde neus rijd wel fijn vind ik.
Dr Fendt
En wat houd die C bij de 500 serie dan in??
newholland-twente
Ik weet het niet zeker, maar ik dacht dat de 300C nog geen elektronische hef heeft. De ci met ronde snoet heeft wel een elektronische hef, en andere koppeling (zwaarder) 😉
+1
fendt308-driver
@Dr Fendt
Compact....
KLOPT NIET 😃 vind het een tank als het om draaien gaat
mickheijboer
Je moet gewoon een 309c uit de oude serie nemen die ehr heeft en vooras vering en omkeer schakelaar onder het stuur. Deze hebben net zo neus als de 500c . De nieuwere versie hebben dit alles niet er op zitten op de ehr hef na . De nieuwere serie 309ci heeft een intercooler er op heeft wat meer pk als de 309c. De 309ca is denk gewoon dat ze aangeven dat hij 4wd heeft maar heb het persoonlijk nooit er op zien staan al weet ik dit niet zeker.
guldner75
Ik ben van mening dat er veel door slecht gebruik de koppeling uit gebrand word, er zijn altijd uitzonderingen en over het algemeen gaan ze wel wat eerder. maar het is zeker niet zo dat ze er bij allemaal met 2500 of iets dergelijk uit liggen ....
en EHR of niet gaat toch niet over uitgekleed ? Het is maar net wat je wil/nodig bent! het is misschien niet een super serie maar er word wel heel negatie overgedaan vind ik!.
Fendt_favorit
@mickheijboer

Wat jij daar omschrijft is GEEN 309C, maar een Farmer 309, zonder `C`. Die C is een goedkope serie.

Later had je 309C met schuine neus, en deze kreeg weer wat later een update naar 309Ci, welke een iets andere motor had. Vanaf de schuine neus hadden ze ook weer EHR.
mickheijboer
@Fendt_favorit

Klopt nu je het zeg we hebben zelf ook een 308c 2wd met de 500 serie neus deze is zonder ehr en heeft een ijzer dashboard. Maar de oude 309 met mwm motor ehr vooras vering en omkeer schakelaar en lms op de pook zijn super trekkers.

We hebben ook een 309c gehad met ronde neus de motor was goed koppeling werd bij het bermen maaien veel gebruikt maar ging toch 5000 uur mee maar trapte erg zwaar.
Fendt_favorit
@mickheijboer

Klopt inderdaad. Die hebben de uitlaat door de motorkap. Super trekkers, beresterk en oerdegelijk!

Klopt, die met de ronde neus hadden een al iets verbeterde versie.
keeko
-A = Allrad = vierwielaandijving.
-C gen. 1 heeft mechanische hef en mechanische aftakas bediening
-C gen. 2 heeft electrohydraulische aftakas bediening (kort hendeltje), elektronische hef, elektrische stuurpomp bijschakeling en iets meer vermogen.
-Ci (gen 3) heeft nog meer vermogen (motor voelt ook pittiger aan) en nieuw dashbord.

Alle drie series zijn wel goed, afgezien van de koppeling. Als die 8000 uur mee gaat ben je een bofkont.
fendt-vario
K zou geen c serie kopen 😉 ging ik eerder voor een LSA of noch beter vario 😉
fendt-412
@guldner75

Of hebben jullie misschien erg geluk? 😛
Dealer had het erover dat in bepaalde steyrs dezelfde koppelingen liggen, en de koppeling in die serie ook het grote euvel is. Die 300C is niet voor niets zo kort verkocht en is de koppeling daarbij aangepakt. Dat het de eerste paar keer kostenloos vervangen wordt en er extra koelgaten in de koppeling worden gemaakt zegt ook al genoeg denk ik. Dan is het probleem wel bekend.
guldner75
@fendt-412

haha hoop het 😃 ik zeg niet dat ze erg goed zijn!
en zeker niet met wat voor werk jullie er mee deden denk ik, maar bij de plaatselijke Fendt dealer vervangen ze wel eens maar niet abnormaal vaak de zelfde .... en ook niet allemaal met weinig uren (wel eens hoor) maar niet zo heel vaak.
chiel-fendt 936
Als ik zo die verhalen hoor vind ik 8000 uur ook wel veel. begin toch haast te twijfelen of het wel klopt wat ik zeg. en volgens mij is het de eerste koppeling want hij had iemand gebeld wat het kost op de koppeling te vervangen, maar dat was de tractor niet meer waard want er moet ook een nieuwe aftakaskoppeling op
Jasperfendt
Onze kopeling is 4500 uur mee gegaan
fendt farmer309c
Wij hebben een 309c uit 2000 de koppeling ging 3500 uur mee
fendt farmer309c
Een vriend heeft een fendt 307c met 9000 uur uit 1998 en we denken dat het de eerste koppeling is maar weten het niet zeker want die is tweedehans
theodorusk
Bedankt voor de moeite die jullie nemen om te reageren. o.a. de koppeling is een aandachtspunt ! Met die info kan iets mee !
fendtjecis
Effe hier kijken (bij historische modellen)
werktuigen.nl/machine-specificaties/fendt/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
42