Illustratie van:

Mc-Cormick 323 - spanningsregelaar doormeten

Ik heb nog een spannings regelaar, afkomstig van een international 323. nu wil ik deze controleren of deze nog helemaal goed is. het is een bosch spannings regelaar maar er staat verder geen serie/productie nummer op. nu zoek ik naar waarde om de regelaar door te meten en op welke punten ik het moet meten

kan er eventueel wel een foto bij plaatsen

alvast bedankt en het liefst alleen zinnige reacties

Deel dit topic

Reacties

mestyle
Foto van de regelaar staat hier
basia
Valt weinig aan door te meten denk ik ; moet je in combinatie met (goede) dynamo controleren op juiste afregelspanning (14 v )
Misschien even naar een Bosch dienst ? Kunnen het evt ook afstellen .
ErDee
Ik heb ooit eens een document gevonden over zo`n ding, maar ik vind het nu even niet meer. Hij moet in ieder geval de spanning op 14,4 volt maximaal houden.
jmos
Misschien een spanningkastje erop zetten waar je volts kunt regelen en dan op bijv. 15V zetten en meten of de spanning aan de kant van de accu niet hoger komt dan 14,4.
Ik weet dir niet zeker hoor dus niks doen totdat er een bevestiging komt.
ErDee
Zolang hij 14,4 volt maximaal levert is hij goed.
mestyle
Nou ik heb hem zojuist even doorgemeten.
ik heb er een 18volt 3.0ah batterij van een boormachine op gezet. je hoort de spoel schakelen dat werkt dus nog . en met die baterij geeft die waardes varierend tussen de14.3 en 15 volt. is die dan kapot of ligt dit aan de meter en is die gewoon goed ??

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 323 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
10