Fendt 309 LSA - warm lopen

Hallo,
ik was benieuwd waarom deze trekkertjes altijd zo snel warm lopen. Ik heb er wel eens een paar dagen mee gemaaid maar hij was echt de hele tijd warm, ook al reed je heel langzaam.
mvg rijkjd
rijkjd

Reacties

jmos
Misschien te grote maaier? Of te weinig koelingskapaciteit?
newholland6640
Lucht in het koelsysteem? Lamellen van de radiateur niet meer recht?
Wimsumar
Beste RikJD: Maak de radiateur eens schoon.
( En dan bedoel ik ook goed schoon, door zeer zorgvuldig met perslucht de lamellen schoon te blazen).
interpowerrr
Koeler al schoongemaakt?????
johndeere6506
Bij het rooien zijn deze trekkers nogal snel TE heet.

2 keer een Fendt in de fik bij ons. allebei 300 LSA
Payton
Blaas de radiateur eens uit met een kompressor, dan maakt het waarschijnlijk een heel stuk beter.
Mielmonteur
3 week geleden, fendt 311 afgebrand is mij overkomen had de kont ook goed heet...
gertdl
Nog nooit problemen mee gehad. blijft altijd binnen de temp grens hier de 308. als je koelsysteem in orde is komt hij niet heet zeker weten.
Fendttrisixfan
Wij hebben een 308 en 309, 309 heeft nog aan 4 schaar gehangen en 14 tons kipper en zelfs bij continue belasting komt hij zelfs niet in de buurt van het rood
mickheijboer
Wij hadden het laats ook met de 308c maar de eene keer bleef hij goed op temperatuur en dan opeens was die tegen de kook. Maar er zat een ecofan op en deze draaie soms niet meer op volle toeren mee als het moest. Bij een 307ls hebben we het ook gehad en bleek de radiateur gewoon op tezijn inwendig vuil en geleiden niet meer goed de hitte. Daar was een nieuw koelwerk in gegaan en was het probleem op gelost. Wat ook vaak fout gaat bij fendt is dat er antivries in moet of hoor en als er dan met koelvloeistof word bij gevuld dat bots met elkaar met de vermenging en vorm een soort van viezigheid in het systeem.
Fendt926Driver
Quote @Mielmonteur:
fendt 311 afgebrand is mij overkomen had de kont ook goed heet
staat die 311 nu bij niemeyer? heeft volgens mij de kabine rookschade gehad of is er veel meer uitgebrand?
ADB996
Is het een kale viercilinder? denk met turbo! maar dat maakt op zich niet uit. maar wij hebben een 306 en die loop ook vrij snel warm. ik denk dat de radiator van binnen vies is geworden en dat hij niet goed meer geleid, wat al eerder is aan gegeven. je kunt voor rond de 150 euro een nieuw blok in zetten. radiatorenfabriek eindhoven!! zij persen hem helemaal af en spuiten hem zwart. (lever hem zonder dop, en je krijgt een nieuwe dop er op terug)
Mielmonteur
@Fendt926Driver

Ik was met de 311 op pad en toen is er brand ontstaan onder de kabine, en alle bekabeling onder de kabine is verbrand, slangen... alles en ook de bestuurders stoel is in de brand geraakt waardoor de hele hemel en alles verbrand is en natuurlijk de waterschade, EHR hefinrichting Dashboard, net optijd geweest want de tank was ook al aardig versmeult
driver-roy
Nooit geen last van
Mengeledriver
@Mielmonteur

Als ze beginnen te branden is het meestal bij 1 van de 2 stekkers achterop de zekeringhouder waar de + kabel wordt doorgelust. En dan gaat het zo verder onder de cabine door. En we hebben d'r ook 1 gehad die vaak heel hard had geremd met een niet geremde wagen erachter. Ook flink in de brand.
louis 1
Hallo al eens geprobeerd zonder thermostate
Heb juist het tegenover gestelde gehad temp te laag
grt
Mengeledriver
Gras op remschijf:
redeagle14
Één hele belangrijke opmerking bij warmlopende motoren.
De meeste problemen beginnen bij een slecht werkende dop op de radiateur. Als deze te snel opent dan ligt het kookpunt te laag. De overdruk van (meestal)0.7bar geeft een kookpunt van ongeveer 120 graden celcius. Mercedes werkt met 1 bar.
rijkjd
Oke tf-ers bedankt voor al jullie antwoorden, en ik zal is even tegen mijn oom, waar de trekker van is, zeggen. Hij woont in duitsland dus als ik er weer heen ga zal ik eens vragen of ik de radiateur schoon mag maken, goed schoon 😃 .
(trouwens de maaier die er achter hing was ook wel een beetje groot maar hij kon het wel hebben)
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!