Illustratie van:

PZ Strela - hoe haal je de wiel as van een pz strela er af ?

Hallo,
ik heb een strela gekocht ik wil hem graag over spuiten maar ik snap niet hoe de volledige as er af ? ik hoop dat iemand me kan helpen ? alvast bedankt 😉

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Heerotje: Je moet de wielhoogteverstelling (boven op de rotor) demonteren. Dan kan de wielas naar onderen er uit zakken. (Wel eerst goed gladschuren!)
heerotje
@Wimsumar daar zit nou juist het probleem hoe demonteer ik die wiel hoogte versteller ? en wat moet ik glad schuren ?
Gekke henkie
Via www.vicon.eu kun je een handleiding downloaden voor gebruik, maar hier staan ook alle onderdelen in. Wellicht kun je aan de hand van de tekening iets vinden.
dx11
Dat zijn van die dingen die in 30 jaar nooit een keer los zijn geweest. Zal geen makkie zijn om los te krijgen!

Maar idd, boven op die rotor de pen er uit trekken, en dan zou de as er zo naar beneden uit moeten willen. Mijn advies is om het lekker te laten zitten, en er gewoon omheen te schilderen.
Fendtgek
Bedenk wel van te voren of het echt nodig is om hem eraf te halen. Bij de meeste worden ze nooit versteld en dan zitten ze muur, maar dan ook echt muurvast.
deutzisthebest
Bij de pen om te verstellen zit een palletje, die moet je eruit tikken en dan kan je die pen eruit trekken. dan zit zit er nog een huls, waar de pen inzat, in de as. Deze moet je er ook uittikken. Daarna kan je als het goed is je as er onderuit halen. Het kan zijn dat er een verdikking aan de bovenkant van de as zit zodat de as er niet uit kan vallen, dit kan je kan gewoon bijschuren/slijpen zodat hij dun genoeg is om erdoorheen te kunnen.
Wimsumar
Beste Heerotje: Als de wielhoogteverstelling nog functioneert, dat wil zeggen, je kunt de wielas in het onderste en bovenste gat omhoog en omlaag vast zetten, dan is er goede hoop dat je de wielas er uit kan krijgen. ( Machine met de trekker omhoog tillen en de wielas kan er onderuit vallen).
Zit alles vast, dan is zoals bovenstaand al is genoemd, enige 'sloop'-ervaring nodig.

P.S.: De grote moer die je boven op de rotor ziet heeft er niets mee te maken. Daaraan hoef je niet te draaien!
lcboom58
Muurvast wil zeggen dat het niet banzelf gaat, ik kwam een heel eind met een voorhamer en een banden ijzer.
Wimsumar
Beste LCBoom:

Quote @lcboom58:
ik kwam een heel eind

Ja, een heel eind, en toen sloeg je 'm kapot! Hoe harder je er op gaat slaan, hoe dikker de as wordt op de plek die het juist niet zou moeten zijn.
lcboom58
@wimsumar
Nee niet de as maar de wiel hoogte verstelling.
RTSR97
Warm stoken
lcboom58
Hier kan je de handleiding en onderdelenlijst dowmloaden.
weet ten minste hoe hij in elkaar zit.
kvgportal.com/interparts-kvdoc/…
Wimsumar
Beste LCBoom:

Quote @lcboom58:
hoe hij in elkaar zit.

Helaas staat de eerste (leerling)"monteur" ( RTSR97) al klaar met gas + zuurstof.
Wie met de juiste adviezen (in bovenstaande reacties genoemd) en zonder handleiding / onderdelenlijst nog zelf niet kan ontdekken hoe de hoogteverstelling gedemonteerd kan worden, kan er beter geheel niet aan beginnen.
lcboom58
De vraagsteller wil de hele as er onder uit halen.

Uit de handleing blijkt dat als je de machine in de hef hangt de as er zomaar zonder meer niet onderuit valt.
heerotje
Bedankt voor jullie info 😃 ik heb de pen er nu uit morgen zal ik even bezig met de as er uit te halen deze zit "vast" ik hoop dat dit mij lukt. misschien iemand die hier voor nog tips heeft ?
mvg heero
deutzisthebest
@heerotje

Een hoop WD-40 😃
Wimsumar
Beste Heerotje:

Quote @Heerotje:
ik heb de pen er nu uit

( Het busje ook neem ik aan).
Plaats nu een ijzeren staaf ( liefts + / _ 1 meter lang) in dat gat en wrik de wielasarm in een ronddraaiende beweging los.
Laat de machine hierbij gewoon op de grond (op het bandje) staan. De bedoeling is dat de wielasarm eerst zo ver mogelijk omhoog wordt gehaald omdat je de roestrand dan weg kunt schuren. Pas dan de wielasarm naar beneden er uit tikken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ Strela ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
9