Illustratie van:

John Deere 920 - motor vastgelopen

Hallo allemaal,
Ik heb sinds kort een john deere 920 met heel veel werk ervaring.
waar ik nu tegen aan loop, is dat mijn motor, een van een 1020 vastgelopen is, Drijfstanglager.
nu zijn er 2 opties, motor vervangen of de krukas verwijderen en laten slijpen en voor zien van nieuwe lagerschalen. heeft iemand hier meer ervaring mee wat het beste/goedkoopste zou wezen?

ik zal meteen nog even een foto proberen te plaatsen

Patrick

Deel dit topic

Reacties

Renze
Vind eerst maar eens een tweedehands motor voor een trekker van deze leeftijd... En is die motor dan wel goed ? ook oud. Slopers worden niet voor niets aan de kant gezet.
jd-920
Als ik een motor van een sloper zou hebben, zou ik deze in iedergeval ook open maken, demonteren en reinigen. nu bij de mijne is dit te laat. in het verleden is olieverversen als "niet nodig" beschouwd, nu er een olieprop in het oliekanaal van de motor zit is dat bij deze motor niet meer mogelijk
sjonnies
Mijn motor is ook versleten van me deutz en een 2e handse trekker bij gekocht met een goed motor blok dat was goedkoper dan ene motorrevissie
RobinBos
De carterpan er onderweg, vastgelopen lagers verwijderen, en kijken welke maat lager dit is, als dit nog een std lager is dan is de kans groot dat je voor weinig geld de krukas kunt slijpen, nieuwe lagers erin en draaien maar weer 😄
dalton
Ligt er maar net aan wat je met het tractortje doet en wat je ervoor over hebt. Een vervangende motor kan een goedkope oplossing zijn maar zoals al eerder gezegd weet je niet hoe goed deze is. Ik zou een vervangende motor niet opendraaien als hij nog gewoon loopt. Want dan had je net zogoed je eigenste kunnen reviseren. Als je je eigen motor laat reviseren of zelf gaat doen ben je vaak wel duurder uit maar dan weet je wel wat je hebt en dan kan hij ook weer jaren mee. ( en dat weet je bij een vervangende motor niet )
Fendt_favorit
Als je deze motor repareert, weet je wat je hebt. Bovendien is het meer werk dan geld. Krukas laten slijpen kost per tap een 40-50 euro. Niet iedere tap hoeft geslepen te worden! Dan setje lagers a 30 euro per stuk ofzo? Voor 300 euro heb je toch al een hoop nieuw erin zitten dan 😉.
jd-920
Ik zit er inderdaad aan te denken om de krukas eruit te halen en deze bij een motorrevisiebedrijf te laten slijpen en dan een setje nieuwe lagerschalen erin. ik denk dat dat de "makkelijkste"oplossing is. Heeft iemand ervaring met een revisiebedrijf welke krukassen kunnen slijpen?
dit dan samen met een setje pakkingen en we kunnen weer.
Hij wordt verder dagelijks op de boerderij gebruikt daar zijn ze tenslotte voor gebouwd alleen wil ik hem weer een beetje opknappen zodat hij ook voor het rijden voor de lol er nog een beetje uitziet.
Tom VB
Ik weet niet waar je zit maar motorrevisie Flevoland in Emmeloord is een zeer goed adres in mijn ogen.
jd-920
Ik zelf zit in Baarle Nassau, is wel een eindje weg maar de post is geweldig voor dit soort zaken.
Tom VB
Das wel erg ver idd. Ik weet zeker dat er bij jou in de buurt ook een prima adresje te vinden is.
Hverpaalen
Lmb antens/ rijsbosch is een JD-dealer bij jou in het dorp, anders geert-jan de kok is ook vlakbij. Die kunnen jou misschien helpen aan en goed adres
jd-920
De krukas ligt bij Rombouts revisie, en ga ik deze week ophalen. komende weken zal in het teken gaan staan van de opbouw.
wel ben ik nog opzoek naar de juiste codering van mijn motor.
in de zijkant van het blok staat R72962 JD, en ik hoopte op een andere code waarmee ik kan achter halen wat het juiste type van dit blok is. het kan volgens mij een 920.1040.1140.1350.1550.1630.1750.1850 wezen maar ik heb geen idee. de boring is Ø106.5mm. iemand enig idee ( in verband met pakkingset) hoe ik hier achter kan komen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 920 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!