Veiligheid gaat voor tijdens maïscampagne

CWV Barlo in actie!

Achterhoek – De eerste maïskneuser is alweer gesignaleerd en landbouwers en loonwerkers zullen de komende tijd volop in actie zijn om de maïs van het land te halen. De politie doet een beroep op hen, maar ook op de overige weggebruikers om extra aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid. Om die reden zal de politie extra toezicht houden tijdens de maïscampagne. Het gaat daarbij vooral om de verlichtingseisen en de belading van de voertuigen die met de maïsoogst bezig zijn. Ook achtergebleven modder op de rijbaan kan tot onveilige situaties leiden.

De maïsoogst komt er weer aan. Dagelijks rijden de tonnen wegende landbouwvoertuigen met hun lading van het land naar de plaats van inkuilen. Deze enorme voertuigen moeten over de soms smalle wegen in het buitengebied en dienen dan ook, zeker in het donker, goed zichtbaar te zijn voor het overige verkeer. De politie hoopt dat ondernemers bij het lezen van dit bericht de verlichting van hun voertuigen nog eens extra controleren.

In sommige gevallen wordt het wegdek verontreinigd met modder, zand en afvallende maïs. Voeg hierbij nog herfstregens, vallend blad en vroeg invallende duisternis aan toe en de toestand van het wegdek verandert in een glijbaan.

Deze verontreinigingen kunnen verkeersgevaarlijke situaties opleveren voor het overige verkeer. Om dit te voorkomen gaat de politie regelmatig in het buitengebied controleren. Afhankelijk van de aangetroffen situatie (niet of wel verkeersgevaarlijk) treedt de politie zo nodig waarschuwend of verbaliserend op. Ook hierbij verwacht zij dat de ondernemer zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van de verkeersveiligheid oppakt. Zoals aangegeven wordt er ook op de technische aspecten (verlichting, belading) van de voertuigen gelet. Tot slot doet de politie een beroep op alle weggebruikers om in de periode van de maïscampagne rekening met elkaar te houden. Pas de snelheid en het rijgedrag aan naar de omstandigheden.

Mooie foto's en filmpjes er bij! ;)

Lees meer »

Rikk

Reacties

Siebenga


Voor het eerst dat ik hoor dat vroeg invallende duisternis een mede verantwoordelijke is om een glijbaan te maken...
deerecase
@Siebenga haha ik ook.
Snaky Bill
Ja ze gaan zelfs de landbouw voertuigen op snelheid kontroleren in de mais oogst , zullen dan wel aardige prenten vallen in de achterhoek
,oppassen dus voor the mannen in blauw
tone29
@Snaky Bill snelheid? is hier volgensmij in de buurt nog nooit gebeurd.
mf6255
Nou, bij ons zijn de eerste boetes alweer gevallen.
te hard rijden, afvallende lading, verlichting niet op orde, te brede machines.bij ons zeiden ze ook dat ze veel zouden controleren bij de aardapppeloogst. iedereen zei: oh dat gaan ze toch niet doen. nou wel dus. dus iedereen opgepast!!
Sjoeks
@mf6255 verlichting ben je zelf bij 😉
claasxerionfan
@Siebenga ook ooit gehoort van douw
savonds word het meestal vochtig en dan hoeft het niet te regenen.
...
maggi
Hier in Overijssel zijn ook al weer zat boetes gevallen, vooral voor de onafgedekte silagewagens. Maar ik heb ook wel een gehoord dat ze boetes uitdelen omdat er mais op de chasis balken van de silagewagen liggen, dan moet je als politieagent toch echt even achter je oren krabben volgens mij..
jd4050
@maggi

Als je zo redeneerd hoef je je lading ook niet meer af te dekken.
JD6930
Valt mee dat ze het niet meer over die o zo heilige zogenaamd verplichte afdekschermen/zeilen hebben in dit bericht. Of zijn ze er achtergekomen dat dat een zinloze zaak was aangezien bijna niemand dat op zen wagens liet bouwen?

En dat controleren... Alleen in die provincie waar dat bericht vandaan komt zeker?

Hier wordt nooit gecontroleerd. Zowat iedere akkerbouwer/loonwerker rijd hier zonder afdekkleppen/zeilen, eveneens zonder bescherming op de maisbek van de hakselaar. Ook de loonwerkers die welgewoon bescherming van hun paar jaar oude hakselaar thuis hebben liggen.
bart99
Hier rijden ze zonder kleppen, en dat giek meestal goed volgens mij:)
B - W
Quote @jd4050:
Als je zo redeneerd hoef je je lading ook niet meer af te dekken.

hoe wil jij er in godsnaam voor zorgen dat er geen mais op de chassisbalken van een kettingwagen komt te liggen? wat er onderweg af kan vallen?
jd4050
@B - W

daar heb je een punt 😉, maar regels zijn regels en daar hebben wij toch weinig tegen in te brengen.

je kunt het er af vegen maar het ligt er toch zo weer op.
B - W
@jd4050
elke vracht 5tot10 minuten vegen, wie betaald dat?
newholland6640
@B - W

Laten we een beetje fatsoenlijke taal gebruiken. Ben het overigens wel helemaal met je eens.
SJB533
@JD6930
Het is verplicht, om de lading te zekeren. Doe jij dat niet afdoende, ben je strafbaar! Het is aan de polizwei, of ze je daarvoor willen beboeten. Er zijn regio's waar wel gecontroleerd wordt! En daarbij zeg ik: goede zaak!

@tone29
Reageren op den drietebuul hef gin zinne, n?hlt toch moar wat...
B - W
Quote @JD6930:
eveneens zonder bescherming op de maisbek van de hakselaar. Ook de loonwerkers die welgewoon bescherming van hun paar jaar oude hakselaar thuis hebben liggen.

dat noemt men verkeershufters, bij ons gaat dat ding er gewoon aan, al ist maar een kilometer van perceel naar perceel...
JD6930
Quote @B - W:
Quote @JD6930:
eveneens zonder bescherming op de maisbek van de hakselaar. Ook de loonwerkers die welgewoon bescherming van hun paar jaar oude hakselaar thuis hebben liggen.

dat noemt men verkeershufters, bij ons gaat dat ding er gewoon aan, al ist maar een kilometer van perceel naar perceel...

tis net hoe je het wil noemen. Niet te hard rijden, optijd remmen, goed opletten en er kan niet veel fout gaan lijkt mij. Vanmorgen kwam ik V/d Hout tegen, op provincialeweg. Zonder bescherming, ging toen ie over moest steken ver genoeg aan de kant zodat andere er makkelijk langs konden.
Mielmonteur
@JD6930

Er bestaat ook nog zoiets als een ongeluk dat door een ander word veroorzaakt!
B - W
@JD6930
ik heb medelijden met die fietsers daarzo.......
JD6930
Quote @B - W:
@JD6930
ik heb medelijden met die fietsers daarzo.......

Daar is een fietspad voor. 😉 Zelfs op genoeg wegen waar het voor fietsers gevaarlijk kan zijn langs de weg en niet met strepen op de weg gemarkeerd. En fietsers hebben ook ogen. Als ik een trekker of hakselaar of wat dan ook aan hoor komen of aan zie komen zorg ik dat ik ver genoeg aan de kant van de weg fiets. Als ik over moet steken wacht ik tot ze voorbij zijn. Of in dit geval tussen wachtende hakselaar en trekker in waar ruimte genoeg tussen zat, de beide chauffeurs hadden me gezien en staken hun hand op. Als je rekening houd met hun doen zij dat ook met jou.

Quote @Mielmonteur:
@JD6930

Er bestaat ook nog zoiets als een ongeluk dat door een ander word veroorzaakt!

Eigen schuld dikke bult zou ik zeggen dan voor die gene die het veroorzaakt. Spijtig voor de bestuurder van de hakselaar, trekker, noem maar op.

Er is hier nog nooit een ongeluk gebeurd door niet afgeschermde maisbekken of afgevallen lading. Misschien letten mensen hier beter op? ik weet het niet.

Controle hebben ze het bij de politie te druk voor, ze hebben hun handen al vol aan parkeerbonnen uitdelen binnen de bebouwde kom. En snelheidovertreders op de grote provicialeweg(autobaan) in Hilvarebeek.
B - W
Quote @JD6930:
Daar is een fietspad voor. Zelfs op genoeg wegen waar het voor fietsers gevaarlijk kan zijn langs de weg en niet met strepen op de weg gemarkeerd. En fietsers hebben ook ogen. Als ik een trekker of hakselaar of wat dan ook aan hoor komen of aan zie komen zorg ik dat ik ver genoeg aan de kant van de weg fiets. Als ik over moet steken wacht ik tot ze voorbij zijn. Of in dit geval tussen wachtende hakselaar en trekker in waar ruimte genoeg tussen zat, de beide chauffeurs hadden me gezien en staken hun hand op. Als je rekening houd met hun doen zij dat ook met jou.

lang niet iedereen is een heer int verkeer zoals jij, ahum...

ook een fietser kan de RIJBAAN (waar die hakselaar op rijdt) zomaar oversteken zonder dat ie voorrang heft, wordt dan mooi gespiest hoor...
jd4050
@JD6930

Ik wil jouw nog wel een keer spreken als je zon punt door je heen hebt gehad....

Voor alle duidelijkheid: dit wens ik je niet toe, maar ik hoop dat je het snapt wat ik bedoel.
jd4050
En voorkomen is nog altijd beter dan genezen...
SJB533
@JD6930
Spiets ik jou, door jouw schuld, ben ik de haas! Raar maar waar. Dit geldt ook voor in de slip raken en om een boom gevouwen worden. Er is namelijk al jaren zoiets als wettelijke aansprakelijkheid...
ferguson-6475
Hier ook iedereen zonder afdekzeilen/kleppen, allen als t regent 😛 Maar ik werd zondag nog aangehouden ivm ontbrekende driehoek, mocht doorrijden maar moest zo snel mogelijk in orde gemaakt worden. Beetje krom allemaal.
maggi
Kijk zonder afdeksysteem rijden oke, maar zonder bescherming op de punten van de hakselaar rijden snap ik dan niet helemaal, dat kleine beetje mais op de weg doet het hem ook niet, want zoveel waait er niet vanaf. Maar die punten afschermen vind ik wat anders, een ongeluk hoeft niet altijd aan de bestuurder van de hakselaar te liggen, maar als het geval zo is dat jij een fietser aan rijd ben je wel de Lul als hakselaar bestuurder.
tone29
@SJB533 okee 😃 betje nen nutjepeter?
Snaky Bill
@ tone29 ,
wacht maar dat jij ook in het rijtje sta bij die blauw jassen , of heb je nog geen tractor rijbewijs,
SJB533
@tone29
Joa zoiets
tone29
@Snaky Bill daar ga ik nie op wachte. goa gewoon vandan 😃 jah heb allang trekkerrijbewijs.
JD6930
Quote @ferguson-6475:
Maar ik werd zondag nog aangehouden ivm ontbrekende driehoek,

Tja, beetje krom ist allemaal ja, die drihoek, waar moet die eigenlijk allemaal op? Ook op dumpers en andere kippers (maiswagens etc.)? Zie er hier namelijk weinig kippers met een driehoek achterop rijden, silagewagens dan nog wel wat maar andere niet.
JD6930
Ze mogen wel ergens op controleren, en wel op de slotenmaaiers die de sloten voor de provincie maaien. Als een trekker met wagen die muur vast i nde modder heeft gezeten van het land recht de weg op rijd en dus een spoor achterl aat ist niet zo vuil als dat fietspad na het slotenmaaien langs de provincialeweg. Je zag vanmiddag het licht grijze beton van het fietspad maar amper tussen het zwart/bruin van het zand en het groen van het riet/gras opt fietspad langs de provincialeweg(Beekseweg) tussen Hilvarenbeek en Diessen. En ja ze waren daar al klaar, de hele sloot was gemaaid, er was geen kraan of trekekr meer te zien, dus die houden zich net zo goed niet aan de regels. Je zou zeggen dat als je als personeel van een bedrijf wat voor de overheid werkt je toch wel een beetje aan de regels zou houden maar nee. Nu hoop ik neit dat het die Liebherr was die ik even later voor ons huis zag staan(pauzeren). Als dat hem was kan de politie beter helemaal niet meer controleren wand dat was een kraan van de Waterschap de Dommel, de overheid dus.
jmos
@JD6930
zou eens blij zijn als ze hier bij het fietspad eens zouden maaien. tis een smal fietspad en het gras komt soms boven het stuur uit!!!
JD6930
Quote @jmos:
@JD6930
zou eens blij zijn als ze hier bij het fietspad eens zouden maaien. tis een smal fietspad en het gras komt soms boven het stuur uit!!!

Das hier op sommige plekken ook wel. 😉 Vooral de beetje afgelegen bermen in het buitengebied, ook langs verbindingswegen waar maar amper lantaarnpalen staan. Op stukken waar geen huizen staan komt het gras ook hoog genoeg voor het gemaaid wordt. Als je de gemeente dan belt is het binnen een paar uur gemaaid. Zo was het int geval van iemand hier uit de straat tenminste.

Provincie houd wat dat betreft alles goed bij. Ik heb zo het vermoeden dat het een waterschapssloot is langs dat fietspad waar ik het over had, aangezien de breedte/diepte van de sloot, dus hoo pdat het Waterschap nog terug komt met een veegmachine om het fietspad schoon te maken, wand nat zand/modder/gemaaid gras/riet op redelijk glad beton is net zo gevaarlijk of gevaarlijker als modder opt asfalt lijkt mij.
jmos
@JD6930
inderdaad. maar hier heb ik het eens bijgehouden tussen twee maaibeurten zat 3 maanden! en dan is het geen berm die iedere dag platgereden wordt door auto's maar het stond echt 1,5m hoog pal naast het beton. en dan hangt het ook nog over en dan kun je er al helemaal niet meer fietsen.
JD6930
Quote @jmos:
@JD6930
inderdaad. maar hier heb ik het eens bijgehouden tussen twee maaibeurten zat 3 maanden! en dan is het geen berm die iedere dag platgereden wordt door auto's maar het stond echt 1,5m hoog pal naast het beton. en dan hangt het ook nog over en dan kun je er al helemaal niet meer fietsen.

Oke, das idd hoog ja. Volgensmij duurt het op veel plekken wel langer als 3 maanden voor een berm weer wordt gemaaid. Hier heeft ons pa een paar maand gelden zelf ngo een stuk van de berm gemaaid omdat het behoorlijk hoog stond.

Aan de andere kant van die provinciale weg ligt langs het fietspad een landgoed, daar mogen ze ook wel eens goed snoeien, wand de takken hangen er bij sommige truiken ook over het fiwtspad heen, en dat ook net voor bochten. Ook hebben ze, waarvoor weet ik niet, een tijd geleden om de 30 - 50 meter ? weet niet precies een stukje recht tegen het fietspad weg gegraven. Is ook niet echt zo veilig als jeh et mij vraagt. Als je dan vant fietspad af raakt om een of andere reden net op die plekken zak je gelijk 10 of 20 cm of meer weg.

Maarja, er klopt hier wel meer niet in de gemeente. Het verbaast me daarom ook dat de koningin naar Hilvarenbeek komt om te lunchen en een kleine demonstratie van een Gilde bij te wonen 9 november, waarna ze naar V/D Borne aardappelen in Reusel gaat zoals ik in een topic melde afgelopen week.

De ene na de andere wethouder is de laatstej aren al voorbij gekomen aan de vrijthof, maar er is nog niet veel veranderd. Ze zijn meer bezig de gemeentekas financieel compleet blut te maken als ook maar iets van de puinhoop op te ruimen. Hier een 90% leegstaand gebouw wat maar een paar ton teveel kost achteraf als de bouw begonnen is, hier een nieuwe wijk in Hilvaenbeek, daar een nieuwe wijk in Hilvarenbbeek, enja er is nog een nieuwe wijk in aanbouw, waar was dat ook alweer? uh owhja Hilvarenbeek.

3 nieuwe wijken in enkel Hilvarenbeek al dus terwijl er nog zat oudere huizen en nieuwe leegstaande te koop/huur staan in heel de gemeente. In totaal worden er nu 7 nieuwe wijken gebouwd, waarvan 3 in Hilvarenbeek en 4 in 4 van de 5 andere dorpskernen. Pure geldverspilling dus, aangezien eerdere projecten nog leeg staan en een deel van de inaanbouw zijnde projecten ook nog.

Maarja dat is Hilvarenbeek, en zo is het al jaren, bij de laatste gemeentefusie waren velen er fors tegen, De gemeente Diessen was rijk, Hilvarenbeek arm, Hilvarenbeek fuseerd met Diessen, Hilvarenbeek is voor een paar maandjes of minder weer wat rijker en bam, geld is weg.

Excuses voor het zeer lange verhaal!
jmos
Quote @JD6930:
Als je dan vant fietspad af raakt om een of andere reden net op die plekken zak je gelijk 10 of 20 cm of meer weg.

das hier bij het hele fietspad zo. ong. 5km lang. en dan is het ook nog erg smal dus fietsen is een ramp hier. hier zijn het allemaal betonplaten in de lengterichting en het is te duur om een heel nieuw fietspad te maken op normale hoogte zeggen ze. maar als je die betonplaten gewoon een kwartslag draait dan is ie mooi breed. je hoeft niet het hele fietspad nieuw te maken en als je hem toch loshebt kun je hem ook wel wat lager maken dat hij gelijk is met de berm. maar nee. dat doen ze weer niet. 😛
JD6930
Quote @jmos:
Quote @JD6930:
Als je dan vant fietspad af raakt om een of andere reden net op die plekken zak je gelijk 10 of 20 cm of meer weg.

das hier bij het hele fietspad zo. ong. 5km lang. en dan is het ook nog erg smal dus fietsen is een ramp hier. hier zijn het allemaal betonplaten in de lengterichting en het is te duur om een heel nieuw fietspad te maken op normale hoogte zeggen ze. maar als je die betonplaten gewoon een kwartslag draait dan is ie mooi breed. je hoeft niet het hele fietspad nieuw te maken en als je hem toch loshebt kun je hem ook wel wat lager maken dat hij gelijk is met de berm. maar nee. dat doen ze weer niet.

Oke, ja ik weet niet precies hoe die platen hier langs die provincialeweg liggen, het is wel een best breed fietspad, soms fietsen er mensen met zen 3en langs elkaar en dan kan dat nog makkelijk. Al is dat helaas vaak een groep brugpiepers (hoop dat je je niet aangesproken voelt, wand dat is niet mijn bedoeling) die eigenlijk liever niet als wel goed aan de kanten gaan als je er langs wil, wat dan helaas oo kwel eens tot gevaarlijke situaties lijdt. Het is een goed fietspad, nisk mis mee, enkel meoten ze iets vaker snoeien aan die kant van dat bos, en er mogen ook wel iets meer lantaarnpalen langs het fiets pad, die staan er nu geen. Enkel langs die weg, maar zo dicht ligt het fietspad nou ook weer niet gegen die weg dat dat licht ook daarop schijnt. Maar verder niks te klagen over dat fietspad en die provincialeweg. De Provincie houd het over het algemeen beter bij als de gemeente, ook in de winter. Alst er ook maar een kleine kans is op vorst of sneeuw dan rijden er meteen strooiwagens op de provincialewegen op het moment dat ze bij de gemeente nog haast aan moeten rijden.
jmos
Quote @JD6930:
Oke, ja ik weet niet precies hoe die platen hier langs die provincialeweg liggen, het is wel een best breed fietspad, soms fietsen er mensen met zen 3en langs elkaar en dan kan dat nog makkelijk. Al is dat helaas vaak een groep brugpiepers (hoop dat je je niet aangesproken voelt, wand dat is niet mijn bedoeling) die eigenlijk liever niet als wel goed aan de kanten gaan als je er langs wil, wat dan helaas oo kwel eens tot gevaarlijke situaties lijdt. Het is een goed fietspad, nisk mis mee, enkel meoten ze iets vaker snoeien aan die kant van dat bos, en er mogen ook wel iets meer lantaarnpalen langs het fiets pad, die staan er nu geen. Enkel langs die weg, maar zo dicht ligt het fietspad nou ook weer niet gegen die weg dat dat licht ook daarop schijnt. Maar verder niks te klagen over dat fietspad en die provincialeweg. De Provincie houd het over het algemeen beter bij als de gemeente, ook in de winter. Alst er ook maar een kleine kans is op vorst of sneeuw dan rijden er meteen strooiwagens op de provincialewegen op het moment dat ze bij de gemeente nog haast aan moeten rijden.

hier is ie dus aardig smaller. als het gemaaid is kun je er met z'n tweeen naast elkaar fietsen maar meer ook niet! en ik voel me niet (meer) aangesproken hoor. zit nu in de vierde. 😃 maar die bruggers die kunnen er ook wat van ja. maar hier in de buurt bijna geen schoolfietsers. ze gaan of de ene kant of de andere kant op dus we zitten er precies tussenin maar waar ik me het meeste aan erger zijn wielrenners. :!:
JD6930
Quote @jmos:
hier is ie dus aardig smaller. als het gemaaid is kun je er met z'n tweeen naast elkaar fietsen maar meer ook niet! en ik voel me niet (meer) aangesproken hoor. zit nu in de vierde. maar die bruggers die kunnen er ook wat van ja. maar hier in de buurt bijna geen schoolfietsers. ze gaan of de ene kant of de andere kant op dus we zitten er precies tussenin maar waar ik me het meeste aan erger zijn wielrenners.

Oke. Hier komen er vanuit Hilvarenbeek enzo over het fietspad langs die N weg(Provincialeweg), gaan zo door Diessen, Middelbeers denk naar Kempenhorst in Oirschot. Andere vanuit Middelbeers en Diessen enzo denk rijden opt fietspad aan de andere kant van de weg richting Hilvarenbeek om vervolgens naar een van de scholen in Tilburg te gaan. Juist dat laatste fietspad moet ik overheen wil ik de kortste en veiligste weg naart werk namen (3 km), en die brugpiepers moeten nou juist ook net rond die tijd daar over dat ik erover moet. Al ben ik ze de laatste dagen nog net voor geweest, zij fietsen er vanaf dat punt waar ik op dat fietspad kom er rond 07:35u - 07:40u, ik rond 07:35u, was het onderhand wel een beetje beu, om achter die brugpiepers te zitten om vervolgens daardoor aan gesloten deur te belanden opt werk. Dus dan maar iets eerder weg en even gezellig in de kantine wachten tot het 07:55u is.

Had ik vorige week ook een keer, zat ik na een inhaalpoging midden tussen een groep brugpiepers die goed breed fietste (3 man breed) enzag dat daarvoor ook nog een andere groep brugpiepers fietste. Had geen zin om 2 keer te moeten bellen en wachten tot ze aan de kanten gaan, dus gekeken of er verkeer aankwam, en de eerst volgende uitrit vant fietspad eraf, even wachten tot de laatste auto's voorbij waren, hun mij inmiddels allemaal voorbij fietsen en raar kijken, van wat een zot 😛 Ik snel oversteken toen er niks aan kwam, ik fietste ze an de andere kant van de weg zo met gemak voorbij. 😃 Eenmaal in Hilvarenbeek toen i kweer naar de juiste kant ging zag ik ze een paar honderd meter terug afslaan een zeiweg in. Vond het opzich wel grappig! 😛 Hun zo stoer proberen te doen met hun 3 man breed, vertikekn aan de kanten te gaan en allemaal stom lopen roepen enzo, ik effe oversteken en fiets zo 20 man of meer achter elkaar met gemak even voorbij.

Wielrenners kunnen er idd ook heel wat van. Heb ik ook een hekel aan. Wat een associaal volk, ofja op de wielrenfiets dan, er langs valt het bij de meeste wel mee denk. Maar die kunnen ook neit aan de kanten gaan nee, en als je ergens fiets en hun willen er langs kun je het beste zo dicht mogelijk op de rand van de weg of fietspad fietsen wand ze kijken nergens na. Ze fietsen je gewoon ondersteboven als je niet aan de kant gaat.
deeremeneer
@JD6930 Probeer je teksten wat korter te houden aub.
jmos
Quote @deeremeneer:
@JD6930 Probeer je teksten wat korter te houden aub.

ik vindt het niet erg. laat ik het zo zeggen. 😄

@jd6930 ja. als ik naar school toe ga gaat me broertje (nu in de tweede) een kwartier eerder weg als mij en gelijk op school. en ik doe er een halfuur over. moet je nagaan hoe langzaam ze fietsen. in de stadt richting school kun je ook niet inhalen. gaan ze ook met z'n vieren naast elkaar fietsen. :? en dan ook nog zo'n enorme groep van allemaal stoerdoeners die trouwens ook allemaal op elkaar wachten en verder niet met elkaar praten. :? en langzaam fietsen kunnen ze ook wat van. als het kan ga ik ze voorbij en dan ben ik ze ook snel voorbij. 😃 en die wielrenners denken dat ze belangrijk zijn ofzo omdat het fietsers zijn en daar moet je voor uitkijken. :? als er een hakselaar met dubbellucht van 4m breed aankomt denken ze opeens wel anders maar als er een 30 tons trekker-kieper combi aankomt van normale breedte blijven ze gewoon twee aan twee fietsen hoor. 😠 maar een vriend van mij heeft ze een keer mooi tuk gehad. 😃 met een lichte trekker zonder frontgewicht en een zware schudder iets te hard over een drempel gaan. 😃 je raadt het denk ik wel. alle wielrenners doken de berm in. haha. 😃
JD6930
Quote @jmos:
maar een vriend van mij heeft ze een keer mooi tuk gehad. met een lichte trekker zonder frontgewicht en een zware schudder iets te hard over een drempel gaan. je raadt het denk ik wel. alle wielrenners doken de berm in. haha.

Haha, das idd een goeie. Dat moet men meer doen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!