Demper Deutz Komfortsitz 05 serie

Goedenavond,

Op mijn Deutz D5505 staat de optioneel af fabriek te verkrijgen Grammer-Bremshey komfortsitz. Onder deze stoel zit een met olie gevulde demper. Echter is van deze demper de dichting kapot waardoor de olie eruit lekt en er dus niet meer veel gedempt wordt...
Openmaken lijkt mij praktisch onmogelijk gezien de sterke veer die erin zit gezien de hefboom.
Deze optie was blijkbaar indertijd belachelijk duur, waardoor er niet veel 05'ers met deze stoel uitgerust zijn en een nieuwe demper dus ook onvindbaar lijkt, zelfs in Duitsland.
Omdat ik toch graag de originele stoel wil behouden zou ik willen weten of iemand mij toch aan een nog intacte demper kan helpen?
(In bijlage enkele foto's van de stoel met demper)

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

KubotaB6001
Deutz-5006
Zeer apart systeem, ook nog nooit tegen gekomen. Je zou nog is bij de dealer kunnen vragen of ze deze nog nieuw kunnen bestellen? als ze dit kunnen zal het ook wel belachelijk duur zijn.. Misschien dat ze in techniekwinkels oid, een soort gelijke demper hebben liggen!?
dx11
Is onder een pers vast en zeker wel uit elkaar te halen.
weurding
Is ook op fendt geleverd, maar denk dat je bij grammer moet zijn of ergens op een sloop, misschien dedden steenwijk?
ramele
Teun Drost in Koekange heeft ook nog wel eens van dit spul liggen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3