Ford 3000 - toerentellerkabel

Kan iemand mij vertellen waar je de toerentellerkabel bevestigd aan het blok ?
Ford 3000 ,motor van 1965 met roterende cav pomp.

B v d

Deel dit topic

warspite

Reacties

jammermaarhelaas
Bij mijn weten achter aan de (gelijkstroom-)dynamo.
jmos
Zo zit het bij onze 4000.
warspite
Deze heeft een wisselstroom dynamo ,ik kan nergens een aansluiting vinden
menke
Dan zit hier niet meer de orgineele dynamo meer op. Waarschijnlijk heeft je dynamo een electrische aansluiting voor de toerenteller. Misschien dat hier een verloopje voor is of zo?
warspite
Het is idd niet de originele dynamo,heb hem zo gekocht er zit nergens een aansluiting,ik ga informeren wat de mogelijkheden zijn ,zal moelijk worden denk ik
jmos
@Ford5000 kan je misschien wel helpen.
RPCounty
Dat zal weer een originele gelijkstroomdynamo worden...met uitwendige regelaar voor de tank. de opvolger 3600 etc hadden hem onder het oliefilter zitten en werd door de oliepompas aangedreven. nu zou je zeggen dat doe ik dan ook. dat kan, maar je moet een motorblok hebben wat minimaal met T 3 begint omdat die een vriesplug op die plek hebben zitten. de T 1 en T2 hebben hier een geschroefe plug zitten waar de aandrijfunit van de 3600 niet in past. en dan nu natuurlijk het laatste probleem want het veniijn zit in de staart......de tellerklok van een 600 serie draait de andere kant op....dus conclusie: originele laadsysteem er weer op en je hebt weer een toerenteller. Succes.
ford5000
Goedkoopste oplossing is een originele gelijkstroomdynamo met telleraandrijving er weer opzetten omwille van de hierboven door @RPCounty genoemde redenen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!