Illustratie van:

Deutz D30S - technische tekening brandstofpomp Deutz d30s

Beste Tf'ers

wij zijn een deutz D30s aan het opknappen. Nu hadden wij een probleem met de brandstof pomp dat 1 cilinder geen brandstof kreeg. waarschijnlijk is de plunjer afgebroken of verstopt. Maar nu mijn vraag: wij zoeken een technische tekening van de brandstofpomp.

alvast bedankt
Mvg Jos

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Je kan proberen hier wat duidelijkheid te krijgen:
google.nl/imgres/…

Of type gewoon op google dit:
1 plunjer brandstofpomp
en vind ongeveer 160000 voorbeelden in 0.0006 seconde.
Zo simpel is zoeken nou.
Of kijk hier eens:
auto-techniek.com/motor/inspuitsysteem/
deutzfanJos
@old man jose zijn alle pompen van binnen het zelfde Dan? want deze heeft per cilinder een pomp.
RPCounty
Tip. Haal de leidingen van de pomp los. de beide bouten waarmee de pomp aan het blok zit losdraaien. je kunt dan de pomp heen en weer draaiend uit het deksel trekken. dit gaat soms stroef omdat er een O ring om het pomphuis heen zit. Dan neem je de complete pomp uit het deksel weg, en kun je dus zien of de plunjer ingedrukt staat en dus niet meer werkt. Je moet nu de plunjer al wrikkend uit het pomphuis halen. let op dat dit niet onnozel zwaar gaat, omdat het eindstuk van de plunjer er gewoon opgeperst zit en dus bij grote kracht kan verdraaien t o v de helix (plunjer). als dit alles weer soepel heen en weer gaat kun je de pomp weer monteren. let hierbij wel op dat je de meenemer van de plunjer goed in de regelstang haakt. als je goed in het pompdeksel kijkt zie je een vierkant gaffeltje waar hij in moet. Wat ook nog kan is dat het persontlastklepje blijft hangen. dit zit achter die grote bout 17mm waar je je inspuitleiding aan schroeft. als je deze banjo er uit haalt kun je het persontlastklepje met huis en al er uit wrikken. dit zou ik eerst bekijken voor je de pomp er uit haalt. succes!
old man jose
@deutzfanJos
Niet hetzelfde maar wel hetzelfde principe
stijntje113
Wat kost het reviseren van een brandstofpomp voor de Deutz D30S ongeveer?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
19