Deutz D6005 - koppeling

Ik ben bezig met een 6005 te restaureren en de dieselpomp is ondertussen hersteld. Het was de regelstang die vast zat zoals jullie meegedeeld hadden.Nu ben ik bezig de koppeling na te zien, heb de drukgroep afgehaald en de koppelingsplaten eruit gehaald. Mijn vraag is ,als ik nog 1 a 2mmm meet tot aan de klinknagels zal die dan nog een tijdje meegaan of moet die vervangen worden.Weet niet hoe dik de nieuwe platen zijn??
petobi

Reacties

old man jose
Als het alleen om te rijden is dan is deze dikte voldoende . Het word anders als er echt zwaar werk mee gedaan moet worden zoals : trekken aan een kieper of ploeg.
Dat is een zware belasting , wanneer je dan te veel met de koppeling in de slip rijdt is het zo versleten.
hoe dik de platen zijn weet ik niet maar dat kun je navragen bij een specialist in drukgroepen en remmen.
weurding
Als je het eenmaal los hebt neem dan het zekere voor het onzekere, nog een keer doormidden kost meer dan de plaat, suc6 met je beslissing
dx11
Quote @weurding:
nog een keer doormidden kost meer dan de plaat
Als je het zelf doet en je weet niet waar je met je tijd heen moet is dat natuurlijk een ander verhaal 😃
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D6005 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!