International 743 XL - Verven/spuiten

Hallo,
Ik wil onze international 743XL gaan verven.
Nu is mijn vraag wat raden jullie aan?
Verven met fijne roller of spuiten?
Ik heb meerdere keren gelezen dat spuiten mooier/beter is, maar ik heb geen ervaring met spuiten. Dus weet ik niet of dat wel zo verstandig is. Hebben jullie nog tips wat betreft het opschuren, techniek of iets anders? En is het handig om bij het motorblok af te plakken en daar met zo'n kleine spuitbus over heen te gaan? Alvast bedankt!
Hidde 97

Reacties

case ih maxxum
Met een roller zal ik niet doen!!!
dx11
Marco doet het met de roller. Verder doen de meeste 'normale' mensen het met de verfspuit 😃
ErDee
Spuiten is mooier als het goed gedaan wordt, maar als het met de roller goed gedaan wordt en de verf kan net een heel klein beetje lopen zodat alles mooi glad in de verf zit, dan levert dat ook wel een mooi resultaat op. Lijkt mij.
ErDee
@dx11 Marco = ?
dx11
case ih maxxum
Mij lijkt dat je met een roller ook bobeltjes en bultjes krijgt.
Hidde 97
Bij onze dealer verven ze ook altijd met roller..
Ziet er altijd wel netjes uit.
Dus daarom weet ik niet wat mooier is, rollen lijkt mij makkelijker dan spuiten.
josinter
Ik ben mijn cormick 423 bezig aant restaureren ik doe het blok en veder het hele onderchasie met kwast en roller want je kunt veel beter bij de moeilijke plekjes en als de kappen er weer overheen komen valt het helemaal niet op. het is trouwens wel net of het gespoten is erg strak. alle kappen zou ik als ik jou was wel spuiten rollen is voor de kappen niet mooi glad.
kees_m
Ik heb onze case ook opgeknapt en ik zou hem spuiten want dan is alles mooi glad. je moet wel alles goed ontvette voor dat je hem spuit
GD tuning Garyp
@case ih maxxum Rollen is 1, goed rollen is 2, als je goed en netjes rolt is het resultaat erg mooi, hier bvb:

keversite.nl/forum/viewtopic.php/…
Hidde 97
Ik wil hem eigenlijk overschilderen zeg maar de lak niet helemaal kaal schuren(allen lichtjes). maar dan kan ik zeker geen thinner gebruiken als ontvetter of wel? Wat is anders een goede ontvetter?
GD tuning Garyp
@Hidde 97 ontvetter terpentine wasbenzine.......
josinter
Ik heb alles wel met thinner ontvet wil best
Hidde 97
@josinter maar ik heb wel is gehoord dat thinner de oude verf oplost, en dat je dat alleen kan gebruiken als je hem helemaal kaal schuurt.
case-inter
Aan die foto's van jou te zien is het eigenlijk helemaal niet nodig. ik denk dat als je het plaatwerk even goed polijst dat je dan de glans wel weer terug hebt.
Hidde 97
@case-inter Jawel want in de spatborden zijn nieuwe plaatjes gekomen. Daar zit nu grondverf op. Als ik die nu in de lak zet zit er een heel kleurverschil op, omdat de andere lak is verweerd door de zon.
case ih maxxum
@GD tuning Garyp ja maar mij lijkt dat je de kappen spuit het mooiste resultaat krijgt
GD tuning Garyp
@case ih maxxum Da's idd een ander verhaal, het ging erom dat rollen ook mooi kan zijn...... Heb je die kever in dat linkje gezien? Ik weet niet hoe die er in het echt uitziet maar zo op de foto lijkt het net of is hij gespoten.....
case ih maxxum
@GD tuning Garyp ja ik heb het gezien, het lijkt inderdaad net of het is gespoten. maar ik denk dat je met rollen eerder lopers of bobeltjes krijgt.met een rol zal het mischien ook wel mooi gaan maar de kapen zal ik spuiten.
case-inter
Oke nouja dan zou ik toch persoonlijk voor spuiten gaan ook omdat ik heb stage gelopen bij een autoschade bedrijf
hiddejdfan
@Hidde 97 mooie naam heb je hidde! 😃
Mf1155
Ik zou spuite doen 😃
wantja. meestal is het sterker en netter.
je moet het wel kunnen natuurijk. want anders kan het mis gaan 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 743 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!