John Deere 2030 - water en olie

Een van m'n 2 jd2030's verliest water en olie langs vooraan de motorblok, water mengt in de olie, (mayonaise), maar merkwaardig genoeg komt er geen olie in het water. de karterontluchting dampt redelijk hard en als je de oliepeilstok uitneemt bij een draaiende motor komt er gesputter uit. verder start hij prima en draait mooi, ook op zeer laag stationair toerental. ik durf 'm echter niet meer te belasten.
moet ik de koppakking verdenken of zijn er andere mogelijke problemen?
Waar kan ik een service manual downloaden?
johano

Reacties

Tom VB
Klinkt als een koppakking ja.
deeremeneer
Als hij water en olie voor buiten het blok lekt hoe komt het dan weer in de motor? Tip niet meer laten lopen je hebt geen goede smering meer met olie en kvs.
roy jd3130
Meschien zijn je zuigerbussen lek john deere kwaal me neef had het met een jd 1640 er zad een gaatje in ze bus gerod
Tom VB
Of een bus lek ?
deeremeneer
Kun je iets duidelijker uitleggen waar hij lekt. Zoals je zegt lekt hij water en olie naar buiten maar dan heb je de rest van de klachten weer niet.
johano
Motorolie verliest hij al een tijdje, iets boven de oliefilter vooraan, de laatste tijd verliest hij ook water.
om juist te achterhalen van waar het komt moet ik 't een en 't ander demonteren denk ik, onderandere de radiator zit ervoor
deeremeneer
Oké dan lekt misschien je waterpomp as je voor water verliest. Dat je water bij de olie hebt is waarschijnlijk inderdaad een lekke bus of koppakking.
michiel1455
Ja dan is de bus kapot als je de carterpan er onder uithaalt dan kijk je onder tegen de zuigers en beweeg dan de kruk als en als het goed is zie je een gat waar het water onder de zuiger in het carter loopt
johano
Ik zal van't weekend een zien of ik iets daarvan kan bespeuren. zijn er ergens service manuals te downloaden?
Koppakingnof je olie koeler
old man jose
@roy jd3130 @michiel1455 @case inter kracht@
deeremeneer

Heeft die van Jan van ome kees zijn zuster der vriend en daarvan een kleine neef ook een keer gehat, maar toen was de sleutel er af en het hat geregent.
ramrod
@old man jose
Zit je lekker in de olie?
G210
Water in olie is vrij makkelijk te constateren,trek de peilstok eruit,houd een vuurtje onder de oliedruppel,als de olie begint te knetteren/sputteren zit er water/koelvloeistof in.
old man jose
@deeremeneer Wat ik hiermee bedoel iedereen heeft het meegemaakt en niemand weet de oplossing.
deeremeneer
@old man jose Volgens mij zijn er diverse juiste reacties gegeven.
michiel1455
Water bij de olie zie je meteen als de olie grijs is en hij komt uit de pijlstok gat gelopen en de radiateur is leeg of zit minder in is het zeker maar dan moet je de moter niet meer laten draaien want dan smeert hij heel slecht en koeivloeistof ik heel slecht voor ijzer en geeft veel schade de moet de carterpan er onder uit halen en dan kijken onder tegen de zuigers
michiel1455
Maar het is niet moeilijk dat kan iedereen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!