Fiat 415 - Achterbruk olie

Hallo,

ik weet er zijn al 100 topics over welke olie je moet gebruiken, heb ze allemaal wel 1000 keer gelezen en ben nog niks wijzer geworden.
Bij mij fiat word de olie voor hydrauliek uit de achterbrug genomen.

Nu zou ik toch graag weten welke olie moet je daar dan best indoen? Ik heb wel al ergens gezien dat je Stou 20w40 kunt gebruiken, maar of dit echt goed is?

Voor motor zou ik minerale 15w40 nemen
Voor versnellingsbak zou ik 80w90 nemen

Groeten.
Fendt 311 LSA

Reacties

old man jose
@ Fendt 311 LSA

En dan geef je jezelf meteen antwoord.
Wimsumar
Beste Fendt311LSA: Ik lees zulke topics 'minder vaak'. 😉
Als ik me niet vergis is de versnellingsbak apart van de rest van de achterbrug zodat je hier inderdaad de (aanbevolen) 80W90 in kan doen. Voor de oliekeuze voor het hydrauliekgedeelte is het van belang dezelfde olie te nemen die ook in overige trekkers gebruikt wordt voor hydraulische olie als werktuigen uitgewisseld worden.

N.B.: Voor zo'n Fiat 415 maakt het niet uit welk merk, welke dikte olie je gebruikt in de achterbrug. Deze trekker blijft er wel om draaien. Bij moderne trekkerachterbruggen valt of staat goed functioneren van de achterbrugdelen wel met de keus van met name de dikte van de olie. Dus let daarom ook op vermenging welke optreedt als machines uitgewisseld worden.
Fendt 311 LSA
Dus volgens jullie kan ik STOU 20W40 in de achterbrug doen?
Ofwel neem ik 15W40 en doe ik ze ook op de motor.
Fendt 311 LSA
@Wimsumar Ik heb maar 1 trekker, wil gewoon de olie eens vervangen omdat ze niet zo heel proper meer is.
Wimsumar
Beste
Quote @Fendt 311 LSA:
1 trekker

Neem gerust een S.T.O.U. olie. Je hebt dan 1 soort olie die geschikt is voor alle toepassingen.
Fendt 311 LSA
@Wimsumar Ok bedankt!
guy
@Fendt 311 LSA

Zowel op motor als achterbrug gewoon motorolie opdoen, was vroeger altijd zo 😄
Fendt 311 LSA
@guy Ah motorolie heb ik nog staan. Perfect.
guy
@Fendt 311 LSA

Moest het nog een 415 zijn met de olie appart voor de hef, dan mag je er 80w90 opdoen voor versnellingsbak. Maar ik heb dat vroeger altijd gehoord bij mij thuis en de dealer zegt dit nog steeds, voor zo'n type's gewone motorolie gebruiken.
Fendt 311 LSA
@guy Het is wel 1 die zijn olie uit de achterbrug haalt, aanzuig loop van onder achterbrug door een filter naar de pomp. Weet je soms of je ook gewone motorolie in luchtfilter en mazoutpomp mag doen, dezelfde als in de motor?
guy
@Fendt 311 LSA

In de mazoutpomp mag je ook gewone motorolie doen, tgeen er teveel op is loopt er via die overloop terug uit 😄 In de luchtfilter ook gewone olie ja 😄
Fendt 311 LSA
Voila dan weet ik alles! Bedankt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!