Getrokken kraan.

Hallo,
Heeft hier iemand ervaring met een getrokken kraan?
En wie weet of je met deze kranen goed sloten kunt hekkelen (maakt niet uit of het snel gaat maar of het wel wil)..
Ik dacht aan zo iets (zie link)de WD 2000
Groeten Hidde

Deel dit topic

Reacties

NHSanderJD
Als je met ze 2en bent anders blijf je over stappen met maaikorven.
inter633733
Ik werk nog wel eens met een vaiacar 2VP 78 dat is een oud maar toch heel betrouwbaar kraantje mooi snel!
mf gek
Vind je dit niks dan? is makkelijker dan een getrokken kraan als je wil hekkelen.. pcaantjes.nl/occasions/kranen/
mf gek
Oh, link wil niet goed.. ik bedoelde die normale kraan..
tjerk-koetje
Een boer bij ons op de buurd heeft een getrokken kraan.

bedient hij van uit de trekker en hekelt daar al zen sloten mee
trean
pcaantjes.nl/occasions/slootreinigers/
misschien staat hier wel wat tussen als je hem alleen wilt gebruiken voor hekkelen

maar ik weet dat het met een getrokken kraan ook goed gaat als de kanten maar losgesneden zijn
joozt
Ik zit ook nog wel eens op zo'n getrokken kraantje en vind het best mooi werk. Je moet er natuurlijk niet teveel van verwachten maar ze zijn sterker dan je denkt. Als je er een beetje handig mee bent moet sloten uit 'hekkelen' volgens mij best kunnen.

Dit is trouwens die van m'n baas, optisch een wrak maar hij doet z'n werk goed en je staat versteld van z'n prestaties.
KHD Deutz-Fahr
Beste Hidde, ik raad je zo'n getrokken kraan meteen af. Die dingen zijn meestal stok oud, dus een extra functie zit er meestal niet op (voor de snijder in op de bak), je zou er een extra functie op kunnen maken, maar dat wordt erg duur, en doorgaans kunnen die getrokken kranen, maar met een 2-2,5 meter bak worden uitgerust, anders trekken ze het gewoon niet, zwaardere uitvoeringen daar gelaten. Al wil je in je eentje sloten, dan moet er nog een bediening in de trekker worden gemaakt, kost ook weer een bak met geld, en is dat die ouwe troep nog wel waard. Je kan het ook met zijn tweeën doen, maar dan moet je maar een strootje trekken wie de ongelukkige is die in de regen en wind op de kraan moet zitten. Verder is de koppeling van je trekker een zwak punt, die krijgt flink op zijn kloten, elke twee meter weer op trekken..., en je krijgt er nog een lam poot van ook.

Wij hebben jaren lang gesloot met een Icar Bazzoli, maar gelukkig is dat onding met pensioen, nu sloten we met een Volvo mini rups kraan, en dat gaat een stuk sneller en een heel stuk comfortabeler.
KHD Deutz-Fahr
Quote @joozt:
maar ze zijn sterker dan je denkt. Als je er een beetje handig mee bent moet sloten uit 'hekkelen' volgens mij best kunnen.

Ja ze zijn sterker dan je denkt, ze bijvoorbeeld heel goed in het slopen van je trekker, maar een flinke bak blubber met kop er op heeft de gemiddelde getrokken kraan wel hekel aan. En je vergeet te vertellen dat je met een getrokken kraan meestal de kanten moet laten snijden, voor dat je kunt gaan "sloten". Zo'n getrokken kraan is gewoon knoeien. Ik heb jaren lang 40 hectare schoon staan te scheppen met zo'n onding (stukken van 1,5 hectare) nou dan wordt je het wel zat, ik zeg niet aan beginnen, zonde van je geld!
SJB533
Zou liever zo'n slootarm met frees gebruiken. Of beter: laten gebruiken. Scheelt in de beurs...

Getrokken kraan voor sloten is net niks. Je moet voor het gemak met 2 man zijn. Alleen kan ook, maar heb je totaal geen capaciteit.
schaapie
@KHD Deutz-Fahr
je hebt helemaal gelijk jaren geleden deden wij dit ook
1week werk met tweeen geen euro verdienen en de loonwerker is met 1,5dag klaar maar dan kunnen wij gewoon in de verhuur
dat is ook geld en je kraan blijft gewoon droog in de schuur
case ih maxxum
@snowbee werkt regelmatig met een getrokken kraan
joozt
Met het maaien van sloten heb ik geen ervaring, wel met het uitdiepen van een slootje, en dat ging prima. Tuurlijk is zo'n ding niet ideaal voor 40 hectare slootkant. Dat kun je ook niet van zo'n apparaat verwachten. Weet wel dat ie bij de melkveehouder waar ik werk elke week nog heel wat werk verzet en een stuk goedkoper is dan een zelf rijdende versie.
marien jd fan
Bij z'n kraan moet je gewoon rustig aan doen en niet in 1 dag alle sloten klaar willen hebben. dan wil dat best, maar een mobiele kraan is veel te duur voor een paar sloten schoon te maken.
Patrick 2020
Ik ken een boer die 'hekkelt'/korft ook sloten met een getrokken kraan. Werkt prima volgens hem. Hij heeft de kraan achter een MF 35X. De boer blijft op de kraan zitten en drukt met de kraan steeds de combinatie een stukje verder. De MF heeft 2 stuurstangen, waardoor deze aardig recht blijft rijden. Tuurlijk, een beetje loonwerker zal wel sneller zijn, maar als je er hobby aan hebt.. 😉
Valtra-Fordpower
Sloten met kroosbak moet wel willen. Als je sloten hebt met veel begroeiing of riet dan moet je al maaikorven, maar de meeste getrokken kranen hebben die functie niet. Wil je er speciaal eentje kopen om zelf ter krozen, dan kun je beter een kroosarm kopen die in de hefinrichting hangt en dus vanuit de trekker te bedienen is.
Die hebben wij ook van BOS, en dat werkt wel mooi. Heb je eventueel interesse in de BOS, bij een goed bod gaat hij weg.

Zelf hebben wij jaren gekroost met een Icar bazolli getrokken kraan, goede trekker ervoor en met 2man wil dat best.
henkieturbo
wij doen het altijd zo, kun je ook mooi in de trekker blijven zitten
Hidde 97
@Valtra-Fordpower Heb je misschien een foto?
Valtra-Fordpower
Jazeker.
Hidde 97
Wie weet ongeveer op wat voor een bedrag je uitkomt als je op zo'n getrokken kraan een 'snijbak' wilt?
fendtjuh
Getrokken kraan zo'n 1200 als je een goeie wilt, maar als je goed zoekt kun je ze ook goedkoper krijgen.

kamerinklandbouwmachines.nl, die heeft er nog een paar staan. Goudeerlijk, kunt daar testen en hij bezorgd ook.
fendt308-driver
@Valtra-Fordpower
wij gebruiken ook zo'n bos of dergelijke met ook een zelf baksel ecosloter eraan of 3m bak staat een 415 voor 😃
Valtra-Fordpower
@fendtjuh 1200 voor een goede!?!? Een knappe, fatsoenlijke getrokken kraan in goede staat met bakken erbij is 2000 niet veel geld.
fendtjuh
Ach het is net wat je wil Vincent, zo'n caesar is ander werk maar een standaard getrokken kraantje technisch goed uiterlijk redelijke staat koop je best voor dat geld.

Bij de dealer zijn ze 3x zo duur ja...
newholland6640
Wil je er alleen de sloot mee uithalen dan? Dan zou ik zeker gaan voor een arm in de hef 😉!
Hidde 97
@newholland6640 ja voor het grootste deel wel, maar ik vind het wel handig voor de mest op te laden, want dat doen we nu met een achterlader..
newholland6640
@Hidde 97

Kun je achter z`n ding ook niet gewoon een bak aanmaken dan?
Hidde 97
@newholland6640 Jawel maar ik wil eigenlijk ook een maaikorf hebben(dus met messen) want dat wil veel mooier dan zo'n slotenbak..
newholland6640
@Hidde 97

Heb t over het geval waar ik t over had 😉!
Favorit614
Dan zou ik toch liever voor de Hooby gaan, kost iets meer waarschijnlijk ,maar kun je ook iets meer mee doen
Hidde 97
@newholland6640 Hoe bedoel je? op de achterlader een maaikorf? Dat werkt niet voor veel sloten, want je moet achteruit naar de sloot rijden.
newholland6640
@Hidde 97

zoiets bedoel ik 😉!
Hidde 97
@newholland6640 ah nu snap ik je, ja zoiets bedoel ik ook maar dan heb je nog wel een aardig zware trekker nodig (100 pk) en bij ons houdt het met 70 wel op. en bij een getrokken kraan heb je niet zo'n zware trekker nodig.
newholland6640
@Hidde 97

Die 6400 kan ook 95 pk zijn, ken een boer die het met 60 pk doen, aan de ene kant dubbellucht, en aan andere kant water in de banden 😄!
SJB533
@newholland6640
Zo'n halve maaikorf zou ik dan niet doen...Onderstaande werkt mooier 😉 Die armen zijn overigens niet geschikt voor laadwerk...
newholland6640
@SJB533

Halve maaikorf? Kun je toch gewoon met mes doen?
SJB533
@newholland6640
Doelde meer op dat ding van VFP.
Hidde 97
Denken jullie dat je op een getrokken kraantje een aansluiting kan zetten zodat er een maaikorf op kan (snijdent) en wat dat moet kosten?
Valtra-Fordpower
@newholland6640 Een machine van 2,5TON wil je niet in een trekker hangen van 60pk.... Daar moet een zware trekker aan. Verder is de Bos niet geschikt voor laad en graaf werkzaamheden. Die dingen zijn ontworpen voor 1ding, sloten onderhouden.

Voor krozen met een getrokken kraan heb je al een dubbele pomp nodig denk ik, anders gaat alle olie naar de maaikorf en laat de giek zich slecht bedienen.
newholland6640
@Valtra-Fordpower

Het ging me meer om het idee 😉! Staat op me werk er nu 1 die veel minder weegt hoor, schat z`n 800 kilo, is dan ook wel n klein ding 😉!
Valtra-Fordpower
@SJB533 Wat wil je daarmee doen?!?! Daar kun je geen sloten mee krozen hoor.... Misschien hooguit greppels, maar dat gaat het mooiste met de kantenknipper.
SJB533
@Valtra-Fordpower
Er zijn inderdaad mooiere frezen. Werken veel beter, breder en sneller dan een korf. Dat van die greppels is uiteraard onzin, want hier in de omtrek gaat zo'n slootfrees zoals op de foto door veel sloten. Komt bij, dat je dat afval niet hoeft af te voeren, itt die bulten van een korf.
Valtra-Fordpower
Wat doet een frees met een poldersloot van 2 á 3meter wateroppervlakkte!?
KHD Deutz-Fahr
Quote @Hidde 97:
Jawel maar ik wil eigenlijk ook een maaikorf hebben(dus met messen) want dat wil veel mooier dan zo'n slotenbak..

Dat word een dure hobby, een maaikorf is zo'n oud kraantje helemaal niet waard. En als je er mest mee gaat laden verkracht je je hele trekker. Waarom denk je dat ze die dingen niet meer verkopen in Nederland.
snowbee
Ik werk elke dag met een vaiacar gaat super
Fendt 311 LSA

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
46
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
18