Eicher Koningstiger - Remventiel opbouwen

Hallo

Ik zou graag op mijn Eicher een remventiel willen maken, omdat ik er in de toekomst met een pipowagen van 8,5mtr lang er achter mee op vakantie wil.

Weet iemand waar ik zo,n ventiel kan kopen en of het haalbaar is op zo,n oude trekker!!!
Ik wil gewoon veilig op weg met vrouw en kids!!!

Alle tips zijn welkom

alvast bedankt!!

Deel dit topic

manus

Reacties

Joop3
Jou plaatselijk mechanisatiebedrijf! Deze kunnen bij Kramp een universeel remventiel bestellen, van Safim. Dit kost je rond de 250 euro. Een paar leidingen en koppelingen, en klaar. Tenminste, als het remsysteem van je Eicher al hydraulisch is. Anders kun je bij Kramp ook een gever bestellen, die je onder je rempedaal plaatst. Wat die kost durf ik niet te zeggen.
Eventueel is een oplooprem voor de wagen een optie?
nhmonteur
In principe moet het mogelijk zijn.
Ten eerste heb je olie op je trekker, want een remventiel werkt op oliedruk tot 150 bar.
Dan moet je kijken of je remmen hydraulisch of met stangen zijn. Als je stangen hebt dan moet hier een drukgever tussen komen die je aanhangwagenremventiel een druk geeft.

Ik denk dat zulke setjes wel bij Kramp te krijgen zijn, en anders bij een trekkersloop zoals Agri-parts zullen ze ook wel ventielen hebben liggen.
En anders moet je gewoon langs de dichtsbijzijnde mechanisatiebedrijf langs gaan, die kunnen je er ook vast wel verder mee helpen.

succes ermee
manus
@Joop3
@nhmonteur

Mijn Eicher heeft mechanische remmen dus dan kan het niet!!! of is er dan nog een mouw aan te passen.

Dan zou ik het rechtstreeks op het enkelwerkend ventiel moeten doen!!
nhmonteur
@manus jacker kan het wel, alleen komt er dan een drukgever tussen je remstang, deze is gevuld met olie en geeft oliedruk aan je remventiel als je je remmen indrukt. Waardoor je remventiel weer oliedruk geeft aan je aanhanger.

Het aanhangwagenremventiel moet je ergens zo aansluiten dat hij altijd als eerste olie krijgt vanaf je oliepomp.
Ik kan eventueel wel een kleine tekening maken hoe dit evt zou moeten.
manus
@nhmonteur

Graag zelfs alvast bedankt je krijgt zo,n PB met mailadres
Joop3
Dit moet je hebben:

remventiel: kramp.com/shop-nl/nl/…

Drukgever: kramp.com/shop-nl/nl/…
Valtra-Fordpower
Het goede schema: kramp.com/images/Details/…

Helaas Joop3, Remventiel kost ongeveer 340 euro en een drukgever zit op 200euro. Dit is wel een vrij dure hobby.

Ga even langs sloop bedrijven, die hebben vast wel iets liggen. Onze Ford is bijvoorbeeld ook voorzien van olie potje, drukgever en remventiel.
nhmonteur
@Valtra-Fordpower
ja alleen is op deze tekening de trekker ook hydraulisch geremd.
Maar het is idd duur spul
Joop3
Quote @Valtra-Fordpower:
Helaas Joop3, Remventiel kost ongeveer 340 euro en een drukgever zit op 200euro. Dit is wel een vrij dure hobby.

Ik durf te zweren dat ik dat er niet voor betaald heb... is ook al een jaar of 3-4 geleden. Maar dan nog. Wat is duur? Als je op een groep fietsers inrijdt, omdat je niet meer remmen kunt, omdat je remventiel van de sloop het op het moment suprème begeeft, omdat de afdichtringen verspocht zijn, kun je je voor je kop slaan dat je geen nieuwe gekocht hebt.....
Goedkoop is duurkoop, zeker bij zulke situaties! Je hebt een klassieke trekker, geeft een bult geld uit aan een woonwagen, en dan kan een paar honderd euro er niet meer af, voor je eigen veiligheid, en die van anderen? Dan ben je mijns inziens op de verkeerde plek aan het besparen...
nhmonteur
@Joop3 helemaal mee eens!!
Valtra-Fordpower
@Joop3 Ok, een sloper kan op verkeerde momenten niet meer meewerken, maar ook nieuwe hebben hun manko's... Het is gewoon per persoon en het budget. Maar het verhaal neemt niet weg dat een remventiel gewoon te duur is. Er mag van die prijs gewoon 100 euro vanaf.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Königstiger ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!