Kubota B7000 - Dynamo pakking lekt

Pakking vervangen van de dynamo. maar nu lekt deze nog steeds. Moet deze eerst warm worden voordat deze helemaal dicht is? of moet ik iets anders doen. Dynamo zit weer stevig vast maar hij lekt dus nog steeds.... wat te doen?

Deel dit topic

Erik85

Reacties

radium45
Hier snap ik iets niet.
basia
@radium45
Stroomlekkage misschien ?
radium45
belarus-man
Oei! Stroom lekken? Pas maar op voor de milieu-agent!

Maar even serieus. Als er olie uit je dynamo komt dan is er iets hèèl goed mis denk ik. Volgens mij kan dat niet.
Erik85
Het is geen olie, maar het koelwater komt eruit.
De tractor heeft lange tijd stilgestaan en de dynamo zat dus vast. Heb dus de dynamo eraf gehaald en los gemaakt zodat deze weer helemaal goed ronddraait. Daarna alles weer terug gezet met een nieuwe pakking er tussen. Maar nu lekt deze dus terwijl hij goed vast zit. De pakking hoeft toch niet eerst warm te worden voordat deze helemaal alles afsluit?
MrP3rF3ct
Een dynamo met koelwater?
Bedoel je niet iets anders...?
belarus-man
Kan het zijn dat je de waterpomp gewoon bedoeld? Dat klinkt namelijk een stuk geloofwaardiger. Waterpomp schoon en droog gemonteerd? Pakkingoppervlakken volledig kaal en glad geschuurd vóór montage? Ontvet?
Erik85
Het is het gedeelte waar de koelvin aan vast zit.
Volgens mij is dat de dynamo bij deze tractor.
Heb wel de oude pakking volledig eraf gehaald.
En met een schone doek zuiver gevegen.
belarus-man
Vet en oneffenheden kunnen fataal zijn voor een waterdichte afsluiting met een pakking. Ik ken de trekker niet dus weet niet uit mijn hoofd hoe de motor in elkaar zit. Ik kan alleen niks anders bedenken dan dat het de waterpomp zou kunnen zijn. Als het klopt dan moet daar een dunne papieren pakking tussen zijn gegaan? Weet u zeker dat de pakking lekt en niet de kering? (Rond de draaiende as)
Wimsumar
Beste
Quote @Erik85:
Volgens mij is dat de dynamo

Nee, het is de waterpomp.
De dynamo wordt met dezelfde V-snaar aangedreven maar de dynamo staat verder helemaal los van het koelsysteem en kan geen vloeistof lekken.
Erik85
Daar is inderdaad een papieren pakking tussen gegaan. En daar lekt hij ook zeer zeker op. Het is niet de kering. Dus het beste is om het nogmaals er af te halen en goed schoon te maken en ontvetten. en eventueel vlak schuren?
belarus-man
Als men 100% zeker weet dat het de pakking is, kan je hem het beste demonteren, beide vlakken met fijn schuur papier schuren net zolang tot je overal netjes blank metaal ziet. Het gaat er niet om dat je het metaal schuurd maar dat elke mm van het oppervlak volledig vrij is van pakkingresten. Controleer ook op oneffenheden. Vervolgens voor montage goed ontvetten met bijvoorbeeld een spuitbus remreiniger wat heel makkelijk werkt. (ook niet meer met vette vingers erop)
Erik85
Dan ga ik dat maar eens proberen. als het niet lukt wordt het vervolgd....
malcon
@Erik85 je hebt een lekke diode in je dynamo denk ik..
belarus-man
@malcon -1 voor je reactie. Lees eerst het topic even.
Valtra-Fordpower
@Erik85

Heb je hier wel voldoende verstand van? Als je zekerweet dat je waterpomp stroom opwekt.... Niet best....

Maargoed, ding loshalen en met een plamuurmes alle pakking resten verwijderen. Eventueel met een balkje met schuurpapier de flenzen reinigen. Hierdoor maak je het vlak. Los uit het handje lukt dat niet voldoende.
KubotaB6001
Zijn verhaal klopt zeer zeker, deze motorenreeks van kubota heeft GEEN waterpomp, het water stroomt door de natuurlijke circulatie (warm stijgt, koud zakt).
De dynamo zit verwerkt in de as waar de ventilator op zit, en wordt hierdoor dus ook aangedreven, de dynamo zit als het ware in het blok verwerkt. Het kan dus zeer zeker zijn dat je hierlangs water verliest.

Gewoon mooi vlakschuren opnieuw pakking tussenzetten en gelijkmatig vastdraaien.
Erik85
Eindelijk iemand met verstand van een Kubota....
Waarschijnlijk vandaag even opnieuw proberen met schuren en ontvetten.
caseih1056xl
Gewoon wat vloeibare pakking ertussen doen. + de normale pakking.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!