Illustratie van:

John Deere 1630 - Handrem

Kan iemand mij uitleggen hoe je de handrem van een 1630 afstelt?

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
Als het goed is zit er onder de achterbrug net achter de achter as een stelbout. Hiermee kun je de remband stellen.
Ongeveer ter hoogte van de hefarm bevestiging aan de rechterkant meen ik.
marco steyr
Gang is alles, remmen is angst 😉 😃
mooiwar
Gewoon in de versnelling laten als je hem uit zet ik gebruik de handrem ook bijna nooit
jmos
@mooiwar
voor aankoppelen van machines is het erg handig. uitzetten kun je de hef niet meer liften. en als je hem dab weer aanzet gaat hij soms rollen. das erg lastig. ook op vlakke grond.
marco steyr
@mooiwar dat bedoel ik 😃 😄
mooiwar
@marco steyr

toch nog iemand die het met mij eens is haha
marco steyr
@mooiwar jij ook weer blij, kan je vannacht weer goed slapen 😄 😃
Tom VB
Quote @jmos:
wat tom bv zegt is voor het afstellen van de remmen niet van de handremhandel. dus als hij met voetpedalen wel goed remt daaar niet aankomen.

Nee dat bedoel ik niet. Onder de achterbrug. JD maakt gebruik van een remband. deze kun je met de stelbout strakker zetten en zodoende de HANDrem afstellen. Dit is APART van de voetrem welke hydraulisch werkt !! De handrem-hendel zelf is niet af te stellen. Maargoed, schijnbaar weet je het beter.
jmos
@mooiwar
voor uitzetten is in de versnelling zetten net zo makkelijk maar met aankoppelen moet je toch echt een handrem hebben. wij hadden eerst twee trekkers waarbij de handrem het niet deed maar aankoppelen was een ramp. heb ze nu gemaakt en scheelt aardig.
jmos
@Tom VB
oke. ja nu je het zegt klopt jouw verhaal wel. mijn verhaal gaat hier niet op bij deze trekker. zat wat verkeerd te denken. wij hebben een 2030 gehad en die had ook dat volgens mij. Maar jouw verhaal klopt inderdaad.
Tom VB
@jmos
Danku, dit systeem hanteerde Deere al heeel lang.
mooiwar
@marco steyr

kan ik even goed ook wel haha als je half 5 de deur uit gaat en 7uur thuis komt 😛
jmos
@Tom VB
dat is inderdaad zo ja. bij onze 2030 (die we jammer genoeg niet meer hebbben 😞 ) kan ik me herrineren dat de voetremmen hydraulisch waren ja maar de handrem mechanisch. (Die het bij die die trekker wel deed. 😄 )
Kukel
Als ik iets aankoppel achter de trekker, dan zet ik het hem nooit op de handrem. Dan moet je hem precies goed er achter zetten zodat de kogels precies om de pinnen heen vallen.

Zonder handrem duw je hem even voor en achteruit.
jmos
@Kukel
onze trekkers rollen anders nog wel eens een cm of 30 vooruit door de nokken op de band. en als je langzaam aan doet kun je hem wel goed neerzetten.
Kukel
@jmos Dat hebben wij nooit als die gaat weg rollen. Hebben jullie vanghaken of kogels in de hefarm?
jmos
@Kukel
kogels. (Bij drie van onze trekkers. de vierde heeft haken maar daar is aankoppelen geen probleem bij. dat lukt altijd wel.)
Maar bij ons rollen ze altijd wel wat eh dan moet je ze ook weer terugtrekken en tegelijk de kogels erop duwen. zet de stabilisatie altijd iets breder. zet hef op goede hoogte. rij achteruit erheen dat de kogels ernaast zitten. zet hem op de handrem. Duw de kogels erop en koppel de rest aan en klap de (meestal aanwegize) steunpoot in door de hef iets te liften. (Wat niet zou kunnen als hij uit staat.)
deeremeneer
Zo zo @Tom VB tijd dat je weer eens even in de boeken duikt want er klopt niks van je verhaal. De handrem stel je door een stop net achter het hefdeksel te demonteren en daar kun je dan met een grote schroevendraaier doorheen de handrem stellen. Dus van bovenaf en niet van onder. Dat boutje onder is een pen die je in de handrem draait om hem te blokkeren zodat de remband niet meedraait.
Tom VB
@deeremeneer
iets met klok en klepel enzo... ik zat ieg warm, maar je hebt natuurlijk altijd een baas boppe baas. 😉
deeremeneer
JD3010
Quote @mooiwar:
gewoon in de versnelling laten als je hem uit zet ik gebruik de handrem ook bijna nooit
Dan moet je geen hilo op de JD hebben.
JD3010
Quote @Tom VB:
Quote @jmos:
wat tom bv
Ben je een BV geworden? 😄
mooiwar
@JD3010

moet je mij eerst vertellen wat een hilo is ??
JD3010
@mooiwar Een hilo bij JD is een onder belasting schakelbare hoog/laag. Een 1-traps powershift.
jmos
@mooiwar
hoog-laag. is het ongeveer. hilo is eigenlijk hi-lo dus high-low.
mooiwar
@jmos

1 antwoord op mijn vraag was al genoeg hoor haha ;p
jmos
@mooiwar
haha. typ niet zo snel. voordat ik mijn reactie geplaatst had waren anderen mij al voor. 😄 maar je snapt het nu wel toch?
mooiwar
@jmos

oo oke maakt niet uut ja nu snap ik hem 😉
mark b
Ff een andere vraag over een 1630, bij die van ons werkt de hef niet meer, toen zei iemand mij dat je de bout die onder de stoel zit een kwartslag moet draaien en dat ie dan weer doet. Heb t geprobeerd maar hij doed nog nie, weet iemand waar dat aan kan liggen??
JD3010
@mark b Die bout onder je stoel is voor de daalsnelheid in te stellen.
mark b
@JD3010 ok, en de hendel die naast de hendel van de hiedroliek zit, die je trapsgewijs in kunt stellen, waar is die voor dan??
JD3010
@mark b Die is voor de positie/trekkrachtregeling van je hefinrichting. Bovenin D is voor de positie en onderin L is voor de trekweerstandsregeling.
War doet je hef dan niet?
Hakute
@deeremeneer is er ook nog een bepaalde maat voor het afstellen? Dus bijv. vast en dan een slag terug?
mark b
@JD3010 eerst deed hij hed wel maar mun pa denkt dat hij een beveiligign aangezet heeft dat de hef nie meer heen en weer wil, hij weed ook nie wat voor beveiliging, maar hij lekd ook beetie olie mischien licht het daar ook wel aan
JD3010
@Hakute Ik denk dat je moet zorgen dat je de handrem tot bijna bovenin aan kan trekken, maar wel voldoende vrije slag houdt. Gewoon proberen dus.
JD3010
@mark b Gaat die dan helemaal niet meer op en neer? De kans is groot dat de o-ringen inwendig lekken of eruit zijn. Dit komt wel vaker voor.
mark b
@JD3010 hij doet nu helemaal niks meer, als het daar aan licht hoe kun je dad oplossen dan???
JD3010
@mark b Dan moet je de hefdeksel eraf halen. Hierin zitten de stuurschuiven die vaak lek zijn. Heb je dan wel voldoende olie op de buitenwerkende hydrauliek?
mark b
@JD3010 heb de trekker nog maar net, de hydroliek heb ik nog nie geprobeerd 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1630 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
39
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
9