Illustratie van:

Vicon kuilvoersnijder - / mullos/trioliet zaagmes gezocht

Beste TF-ers,
Van onze kuilsnijder is een mes gebarsten. Wie heeft toevallig nog een mes liggen, mag ook achtermes zijn waarvan een zijkant is afgebroken. Een nieuw mes kost meer dan de hele kuilsnijder, voor die 50 pakken per jaar zoeken we een hobby oplossing. Omgeving Achterhoek.

Laat maar horen, groeten Looman

Deel dit topic

Reacties

looman
Dit mes gaat het om, zit ook zo aan Trioliet en Mullos.
looman
De cilinder en hoekketting bevestigingen zijn goed te lassen, vandaar dat we met een achtermes ook geholpen zouden zijn.
Ik denk niet dat je er veel aan hebt, maar ik heb wel een vast mes en een bewegend mes van mijn machine liggen. wel een beetje versleten, de vertanding is hetzelfde, de rest zou je passend moeten maken, maar dat lijkt me lastig met dat harde staal.
trekkerfanz-h
Waarvoor word de kuilsnijder gebruikt? Want als ik het zo begrijp gebruiken jullie hem om balen mee optepakken? Dan zou een balenprikker toch ook moeten voldoen? En anders evt een oude sloopsnijder zoeken en die gaan gebruiken. Goeie dikke laag vet ertussen en je red je ook weer een poos.
looman
@trekkerfanz-h pakken snijden uit een kleine sleufsilo. Het is idd een opgeknapte sloopsnijder, daarvoor hadden we een steekschop, maar dat was geen doen meer in de winter.
dezw
Is dat het zelfde mes als van een strautman u snijder met hoekkettingen heb ik nog we wat van liggen ook nog bijna nieuw lijkt het zelfde anders geef even de maten door
looman
@HeersinkVoedertechniek Dit mes is 3mm dik, als jou messen dat ook zijn heb ik wel interesse, ik doe ff PB
RPCounty
Het mag blijkbaar ook echt niks kosten, en succes met lassen van dit blokje op de hoek. dat knapt binnen de kortste keren weer af naast de las. ik heb dit wel vaker gezien en ik zou je adviseren om dan toch maar een gebruikt mes te vinden......
looman
@dezw Dit is de link naar het mes bij Kramp, daar staan de maten bij. kramp.com/shop-nl/nl/…
valtradriver
@RPCounty
Dat lassen van deze messen gaat prima hoor,(mits je goed las)heb dat zelf ook vaker gedaan en hield hij het weer lange tijd vol!
dezw
Is het zelfde zal morgen even kijken maar volgens tekening moet het kloppen
Stuur me maar een mail via www.heersinkvoedertechniek.nl, dan stuur ik je wel ff een foto, is wel 3mm dik, maar er ziten nogal wat sleufgaten, smeergaten en uitsparingen in.
voor een kratje bier mag je ze allemaal hebben, ook de messen met barsten... 😄
looman
@valtradriver Kijk, dat zijn de berichten ! Voor de hobby kun je dan weer jaren verder.
looman
Renze
Ja die heb ik ! toen ik de Trioliet verbouwd heb tot mestgrijper heb ik de messen bewaard.
jmos
@looman
wij hebben ook zo‘n mes liggen omdat daarvan de bevestigings ogen voor de hoekketting afgeknapt waren maar ons is verteld dat dit niet te lassen is. (Of niet goed in ieder geval) drie keer snijden en het zou weer gaan is ons door de dealer verteld. die genoeg ervaring heeft! Maar dat mes hebben we nog. is verder nog wel goed.
jmos
@looman
is trouwens niet het mes dat jij bedoelt maar is een voorbeeld om te zeggen dat het niet te lassen is!
RPCounty
Klopt, dit is niet te lassen. het breekt bij de achterkant weer af.
casejxu
Voor 157 euro kan je niet te lang knoeien hoor;) en hij zal ook meteen mooier snijden aan die kant.. Zal ff door bijten zijn maar t is beter een nieuwe te nemen
valtradriver
@casejxu
157 euro! wat een geld ! 😉 ik kocht verleden jaar voor 150 euro een (op kleine storing in hydroblokje na) mooie complete trioliet U snijder!
Het snijraam overgezet (daar ging het om) onderste helft komt aan voorlader om kuil te verdelen,nog wat voor reserve onderdelen en rest klein geld van gemaakt (oud ijzer)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon kuilvoersnijder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
224