Atlas 1304 - zwenkprobleem

heb een 1304 van 95 na twee dagen intensief maar probleemloos draaien geeft het zwenken de volgende dag een probleem.
Het gaat ineens heel traag alsof er een rem op staat of niet genoeg olie naar de zwenkmotor toe gaat .
Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn???

Deel dit topic

toldo

Reacties

redeagle14
@toldo Eerst goed kijken of de zwenkrem er wel af gaat zodra je de hendel beweegt. Of heeft deze een zwenkrem met een pedaal. Dan kijken of hij wel vrijkomt als je de pedaal los laat. Zorgen dat alle zand onder het pedaal weg is.
toldo
toldo
Pedaal komt prima los dat kan het niet zijn
PatrickZ
Zitten ook knoppen in toch die je kunt verzetten voor de reactie op de bediening...
GROENEDEERE
Hoeveel bar geeft de luchtdrukmeter aan ? Onder de 5 of 6 bar blijft de rem vast tot er genoeg druk is.(weet niet 100% zeker dat dat ook geld voor de zwenkrem)
Lageveen
@GROENEDEERE
Hallo Groendeere,
ik heb een O&K MH4 graafmachine waarvan het rijden niet meer inschakelt, dus als ik hem via een klein pookje aan het stuur in een versnelling zet, en het rijpedaal intrap schakelt hij niet meer in dus blijft hij staan.
Eerst deed hij het wel maar het werd steeds minder
Midden op de graafmachine zit een grote pot waar lucht en hydrauliek op aangesloten is.
De luchtdruk gaat via een schakelaar, dan kan je hem in de langzame of snellere versnelling zetten.(hierop staat op dit moment te weinig druk.) Het stabiel zetten van de graafmachine gaat ook via een luchtdrukschakelaar.(hierop staat wel genoeg luchtdruk.)
Aan u de vraag : zou u ook weten wat het probleem is? en dis dit systeem het zelfde dan op een Atlas graafmachine?
GROENEDEERE
@PatrickZ idd onder de linker armsteun zitten scrol knoppen.
PatrickZ
@GROENEDEERE denk dat die druk meter er wel mee heeft te maken.. maar anders de dealer ff bellen
Joop3
@toldo Ik tip ook op de zwenkrem. Is het zwakke punt bij vele Batslassen.
Wat heel goed mogelijk is: Condenswater in je luchtsysteem dat bevroren is, en hierdoor wordt de luchtbediende zwenkrem niet gelost, omdat of een ventiel, of overdrukklep of zoiets niet werkt. Dit kan zelfs al plaatsvinden bij temperaturen boven nul, omdat gecomprimeerde lucht afkoelt als de druk afneemt. (Als al het condenswater bevroren is, en hij werkt nog, dan heb je geen probleem meer tot de dooi invalt....)
PatrickZ
@Joop3 eind vd dag was het wel dooi....
Joop3
@PatrickZ Dat is nog geen garantie dat het condenswater weer ontdooit is hoor. Rond het vriespunt is het altijd het meest tricky. Als het hard vriest heb je ook geen last meer.
Heb onderhand al het een en ander aan ervaring verzameld met luchtinstallaties op voertuigen... 😞
Één keer vergeten om wabcothyl (alcohol, dat voorkomt dat condenswater bevriest) op het systeem te gooien, en meteen vriezen onderdelen kapot. Wordt je niet blij van.
ford5000
Dit klinkt inderdaad als een luchtprobleem.
Of je hebt te weinig druk in je systeem zoals hierboven aangegeven, of je hebt problemen met bevroren condenswater in je systeem, zoals @Joop3 aangeeft.
Ik zou in ieder geval dagelijks de luchtketel aftappen en drukloos maken zodat je zeker weet dat er geen condenswater in de luchtketel achterblijft aan het eind van de dag.
Zeker als de temperaturen lager worden.
Je moet in ieder geval al 6 tot 6,5 bar druk in je luchtsysteem hebben wil de zwenkrem goed loskomen.
Dat was tenminste wel het geval bij de 1404 waar ik mee gedraaid heb, en ook bij de oude Eder/CAT 206 waar ik mee draaide.
GROENEDEERE
@Joop3

Dat kan t ook.nog zijn met het nachtvorst van gisteren.wat het ook kan zijn is het palletje wat je met het pedaal indrukt onder het zwenkrem pedaal. Dat dat palletje deels blijft hangen door vuil.
Danny-Renault
Kijken of de hevel bij de trommel wel terugkomt, deze willen nog wel eens vast of stroef gaan, was bij mijn atlas uit 1990 ook het geval, alles netjes losgehaald en schoongemaakt, werkt nu weer als nieuw.
atlaspower
PS word een 1304 uit 95 niet door oliedruk geremd ? mijn 1404 uit 95 in iedergeval wel,en daar valt weinig aan te controleren ..
atlaspower
Kijk even bij draaiwerk , het hydrolisch afremmen van de bovenwagen ...ik zou de rempedaal van de bovenwagen maar eens gaan nakijken , blijft misschien wel hangen? atlas-hydraulikbagger.de/Prospektarchiv/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1304 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!