Hef Same Corsaro 70

Hallo, ik ben nieuw hier op dit forum. Ik heb me pas een nette Same Corsaro 70 aangeschaft met 5600 uur uit 1976. Die moet vooral dienen om op de hof te gebruiken, hout klieven enz. Is een gewicht van 670 kg te doen op de hef of zou ik frontgewichten moeten hangen. Ik heb al gelezen dat die trekker nogal licht is vooraan?? Groeten, Pasame

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Pasame: 670 kg in de hef? Dat is een peuleschilletje voor zo'n trekker. Bij duizend kilo meer, dan zijn frontgewichten nodig.

Hier een link met technische gegevens: (Hefkracht 2.550 kg)

werktuigen.nl/productinformatie/models/…
jordi 1455
@Wimsumar
bij de 2 ton kun je wel merken dat de trekker iets aan de lichte kant is.
Wimsumar
Beste
Quote @Jordi 1455:
iets aan de lichte kant is

Dat hindert niets, verzwaren kan altijd. Overigens, de meeste 70 p.k.-trekkers gaan steil achterover als ze 2 ton moeten tillen
jmos
Geen frontgewichten nodig bij dit kleine gewicht. Gaat echt niet achterover.
harold82
Zonder frontgewicht 1000 1100 kg is het echt afgelopen
jordi 1455
@harold82
hangt er vanaf wat de lengte van het gedragen werktuig is een trekker met een 1000kg ploeg zal eerder steigeren dan met een 1000kg grondbak.
harold82
Direct achter de trekker is het ook afgelopen met 1100 kg
Pasame
Bedankt voor de reactie allemaal, het gaat over een houtkliever dus komt goed want die hangt ook dicht achter de trekker. Grtz, Pasame
Pasame
Toch een probleem met de hef : als ik zo een 400 kg ophef begint de versnellingsbak te ratelen??? Als je gas geeft gaat het ratelen mee met het toerental. Mijn Same dealer zegt dat het de zuigerpomp kan zijn en raad mij aan de oliezeef in het hef schoon te maken omdat de pomp misschien niet genoeg olie krijgt door vervuiling. Het heffen gaat soepel, niet schokkerig of zo, daar is niets mis mee. Het ratelen houdt op zodra ik de last laat zakken. Enig idee of suggesties ? Groeten..P
Wimsumar
Beste
Quote @Pasame:
ratelen
:
Je dealer heeft gelijk. Dat ratelen is normaal. Oudere series Massey-Ferguson hadden hetzelfde, ook door de boxer-/zuigeroliepomp.
Pasame
Thx Winsumar, ik ga toch eens op zoek naar die oliezeef...
zou het iets uithalen ?
se7en
@Pasame heb je de oliezeef gevonden? Zoja waar en hoe?
+1
yoohan
@se7en
Die ligt onderin de hefbak bij een Corsaro. Olie aftappen, bovenste deksel losmaken waar je peilstok op zit. En dan zie je hem onderin zitten. Is een rotplek om hem eruit te krijgen.
Wimsumar
Beste Pasame: Je schrijft dat het heffen 'mooi soepel' gaat. De vervuiling van de zeef zal dan meevallen. Het ratelgeluid zal hoe dan ook blijven. De pomp zit namelijk los op de aandrijfas gemonteerd en wordt door een paar nokken op z'n plaats gehouden.
harold82
Ik ken ze niet anders dan dat ze ratelen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5