Pelikaanbak aanpassen

Beste tf'ers,

Op het moment voeren wij met een pelikaanbak thuis, iedereen die hiermee werkt weet dat deze niet de strakse kuilwand achterlaat. Ik probeer hem altijd zo net mogelijk achter te laten. Nou dacht ik eraan om aan het eind van de tanden een v vormig mes eraan te lassen.
Op deze bak zit hetzelfde mes als ik bedoel --> google.nl/imgres/…

Wat denken jullie hiervan? Mij lijkt het dat je hiermee een vlak en strak snijvlak creëerd.
Ik hoor het wel.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

IHpower
Er ging iets verkeerd met typen. Hieronder nogmaals:
Op het moment voeren wij met een pelikaanbak thuis, iedereen die hiermee werkt weet dat deze niet de strakse kuilwand achterlaat. Ik probeer hem altijd zo net mogelijk achter te laten. Nou dacht ik eraan om aan het eind van de tanden een v vormig mes eraan te lassen.
Link: zonna.nl/hst/z12n09a/…

M.V.G IHpower
KOETIE
@IHpower

Komt door die link. 😉
Siebenga
Dan zal hij nog door die grijpende (trekkende beweging) los trekken.. Dan moet je in het geheel een balk met messen er aan lassen. Maar of je dat wilt?
newholland powers
Ik verwacht dat dit niet gaat, weet de breedte van de bak niet en of jullie met shovel of tractor voerladen, maar dit gaat waarschijnlijk heel veel olie druk vragen omdat je een groot vlak hebt wat door het voer heen moet, mais zou nog wel gaan maar gras valt tegen verwacht ik. ik raad aan om een gebruikte kuilhapper te kopen en de pelikaan bak te verkopen.
IHpower
Het is enkel voor de maiskuil, we hebben rosekalveren en voeren enkel mais en bijproducten. We voeren met een ahlmann az 4. Maar de bak die staat afgebeeld op de link werkt met het zelfde principe dus het lijkt me dat dit moet gaan.
HekmanCase
Dan moet je er wel echt scherpe messen aan lassen, als je er zo V vormen aan gaat lassen ga je waarschijnlijk jou bak niet meer dicht krijgen.
IHpower
Omdat je verwacht dat de cilinders niet sterk genoeg zijn wanneer je er zo'n mes aanlast?
ronald-deutz-fahr
Ik hoop dat je goed kan lassen, er komt nogal wat kracht op n kuilhapper, zelfs van redrocks kunnen tanden en messen afbreken en kromgaan....
Siebenga
Oke mais scheelt inderdaad! Wat ik wel deed met een dag mais laden om wel een strakke wand te krijgen is met de tanden open de mais los trekken van de wanden. Van boven naar beneden en het losse opvoeren. Dan krijg je nog een best strakke wand
anderhalvemens
Ik denk dat het niet gaat met een pelikaanbak.
omdat de cilinders vaak lichter zijn dan de bak van de link.
De cilinders van de pelikbak zijn vaak anders gemonteerd dan de bak van de link.
De cilinders van een pelikaanbak zijn gemaakt voor te klemmen en een beetje te snijden en niet om door de mais of voordroog heen te drukken.
suc6
HekmanCase
Ook dat mischien, en je moet ze er precies in de lijn van het snijden van de bak lassen, een paar graden ernaast en je drukt hem zo krom of kapot.

helemaal als je er graskuil mee wilt happen, maar dat hoeft niet dat scheelt.
MTS_van_Wensveen
Wij voeren ook met een redrock lossebodem kuilhapper met tanden en inderdaad de tanden zijn wel is krom/eraf.los geraakt. maarja tis ook maarnet hoe je met zo'n ding om gaat je moet em niet al te schuin en te stevig op de grond houden als je dat doet versnel het je proces ook
jmos
Of anders zo iets van dat nieuwe systeem van holaras ofzo. dat frame met die rij messen eraan bedoel ik. zoiets aan de bak maken moet kunnen denk ik. En dan eerst een bult los er voor “harken“ en dan opscheppen. wel zorgen dat je het zo maakt dat dat ding niet losknapt van de bak.
IHpower
@ronald-deutz-fahr
Ja dat besef ik me heel goed dus dat dient ook goed te gebeuren. Je moet er daarnaast ook rekening mee houden dat je de messen niet op de grond/bak laat komen omdat ze dan al heel snel naar de klote zijn.
Ja ik ben benieuwd als het nou bij gras was had ik het niet eens geprobeerd, daar gaat het nooit bij lukken.
Ik wil geen kuilhapper gaan kopen, zijn relatief zo zwaar dat ik maar een kleine bak kan kopen waardoor capaciteit ook flink afneemt.
@Siebenga: Ja dat werkt misschien wel goed, maar je moet wel oppassen dat je niets achter het snijvlak gaat lostrekken zodat het gaat broeien.
IHpower
[@jmos
Jij bedoelt dat systeem waarmee je hoge kuilen, bv bij biogas installaties, om daarbij ook de bovenkanten veilig te kunnen pakken.
Dat systeem zie ik niet zitten,als je het los gaat schrapen moet je ook daadwerkelijk alles wat je los hebt getrokken opladen en voeren omdat dit anders gaat broeien.Dit betekend dat het rantsoen al niet meerin balansis.
Wanneer je het met bak uit de kuil haalt en direct voert heb je maar weinig voer los liggen
jmos
@IHpower
ja. maar als je het aan de bak zelf zet laat je het direct in de bak vallen als jr het losmaakt. En als de bak vol is knijp je hem dicht en voila.
IHpower
@jmos
Owke dan heb ik je niet goed begrepen. Ja ik bedoel het ook hoe jij het nu verteld.
Ik hoef ook niet in een keer de bak vol te hebben, het kan ook in 2 keer knijpen.
Heeft iemand zo een richtlijn wat zo'n mes ongeveer kost voor 2 meter? Om het zeker te weten moet ik natuurlijk een dealer bellen.
jmos
@IHpower
wel zo maken dat wanneer je gaat “snijden“ het mes of de tanden niet op de cilinders steunen. Iets erop maken dat wannneer die volledig open staat ergens anders op duwt dan de cilinders.
Wimsumar
Beste IHPower: Snijmessen aan de pelicaanbaktanden lassen is geen goed idee. Daar is de constructie (en cylinders) veel te licht voor.
Probeer eens ( "methode Siebenga") met het mes van de bak (bak geheel voorovergekanteld), naar dagelijkse behoefte van voermais, de (broeigevoelige) bovenste halve meter van de maiskuil er voor weg te schrapen en vervolgens van de silovloer op te scheppen.
DESLAGERURRE
@IHpower leer eerst maar eens werken met een pelicaan bak .. dasz goedkooper ..
newholland6640
Kun je niet gewoon over de hele breedte een mes maken die je er zo in de tanden kunt schuiven ofzo ?
Wimsumar
Beste
Quote @Newholland6640:
over de hele breedte een mes

Nee, dat werkt niet op een pelikaanbak. Daarvoor is de constructie en de cylinders te licht.

Ik heb een zogenaamd krabbakje achter de trekker om ruwvoer uit de silo te halen. Het krabbord van ongeveer 1,2 meter breed tilt het 700 kg zware 'bakje' vlot op als ik het krabbord een meer dan 5 à 10 centimeter dikke strook voor de kuil los laat drukken.
newholland6640
@Wimsumar

Aha, duidelijk 😉!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
8