Illustratie van:

Fiat 211R - Onderdelen boekje of gebruikershandleiding gevraagd

Wie kan mij helpen aan een onderhoudsboekje of gebruikershandleidng van een Fiat 211r. Ik sleutel mijn leven al aan (oude)scheeps motoren, maar ben nu gevraagd om een tractor te onderhouden. Vanmiddag even langsgeweest om te kijken. Is de carterolie een SAE 30? Wat is de dikte van de hydrauliek olie (32, 46 of anders) op het eerste gezicht zag ik geen uitwendig smeerolie filter,klopt dat? alle informatie is welkom

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Mogelijk zit er een schraapfilter ergens, die werken handmatig of met een koppeling naar een bewegend deel.
SAE 30 of 40 is okay. Maar vraag eerst even wat er voor olie is in gedaan als het ongedoopte is weer dezelfde olie erin Anders oppassen met HD olie.
MartinZaandam
Het is niet bekend wat er in zit, maar goed is het zeker niet meer, dik en taai. Ik heb hier nog zeker 100 liter SAE 30 staan en wil dat gebruiken. Scheepsmotoren en keerkoppelingen zijn vaak gevuld met SAE 30, vandaar. Ik lees bij andere vragen dat er een centrifugaal filter zit. Waar zou ik die kunnen vinden?. Is dat het kleine uitstekende apparaatje (rechts voor op het blok)wat ik vanmiddag in de donkere schuur aanzag voor een mechanische uren teller?
thebestdezz
De krukaspoelie is het centrifugaalfilter

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 211R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
5