Illustratie van:

Fiat 411R - oliefilter lekt

De oliefilter van mijn fiat 411r lekt olie, moet ik deze vervangen of alleen de dichting (joint) vervangen?

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Hoe lang zit de filter er op!!!!
Ik zou zeggen, gewoon vernieuwen... 😉
Wimsumar
Beste Thomas Fiat 411R: Probeer eerst het filter iets vaster aan te draaien.
Let op: Geen grote kracht op de sleutel zetten hoor. Het is niet een kwestie van hoe vaster hoe beter, want dan knijpt de afdichtring er tussenuit.
Thomas fiat 411r
Oké Wimsumar dit ga ik na mijn examens probern
atlaspower
@Wimsumar misschien is dat al aan de orde en lekt hij daarom ? openhalen en kijken wat er loos is is toch niet zo veel werk ? en ja dan kun je hem net zo goed vernieuwen, 😄
marco steyr
Hoelang zit hij er al op? heb je bij het monteren olie op de afdichtring gesmeert? zo niet kan hij daardoor ook gaan lekken. misschien ook eens kijken of er niet 2 afdichtringen tussen zitten, een knuppel uit mijn klas had dat ook gedaan 😄
guy
Dit is een filter in een filterhuis. Moet wel zeggen dat die afdichtingsring die bij een nieuwe filter zit, aan de krappe kant zijn..
Wimsumar
Beste
Quote @Marco Steyr:
2 afdichtringen

Zo is er hier op T.F. ook al eens een topic geweest. ''Olielekkage bij het filter waarbij de olie met draaiende motor er uit spoot''.
Bij het vernieuwen van het filter was men vergeten de oude afdichtring te verwijderen. De slechts paar BAR oliedruk is dan voldoende fors tussendoor te spuiten.
marco steyr
@Wimsumar ja, klopt helemaal. die knuppel uit mijn klas moest op stage oliefilter vervangen van een auto, bij het starten ging het oliedruklampje maar niet uit, dus hij (terwijl de motor nog draaide) naar zijn stagbegeleider om te vragen wanneer dat lampje uit zou gaan 😃
Wimsumar
Beste
Quote @Marco Steyr:
wanneer dat lampje uit zou gaan

Ik doe een gok: Nadat de motor was vastgelopen heeft het lampje nog 3,5 dag gebrand. Toen was de accu leeg.........
marco steyr
@Wimsumar haha, als die stagebegeleider niet meteen naar die auto was gerend waarschijnlijk wel 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 411R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
4