Illustratie van:

Deutz D4006 - Hydraulische olie Deutz 4006

Hallo

Weet iemand hoe warm de hydraulische olie van een deutz 4006 mag worden. We zijn er nu hout mee aan het klieven en gebruiken de hydrauliek van de tractor zelf.

Groetjes

Deel dit topic

Reacties

lindehydrocart30
Kan wel redelijk heet worden, hoe werkt jullie klover? kan de olie rondpompen als je hem niet gebruikt?, of drukt ie de olie dan constant door de overdruk? 😛 dan kan het natuurlijk zijn dat de olie te heet word.
Wimsumar
Beste MyDeutz: In een Deutz 4007 (het oudere type 4006 staat niet op de produktadviesite) zit 14 liter hydrauliekolie. (Ik neem aan dat dit hetzelfde is bij type 4006). Dat is een behoorlijk grote hoeveelheid die bij houtkloven normaal gesproken niet (te) warm/heet hoeft te worden.

kroon-oil.com/nl/producten/…

P.S.: 40 graden voelt al heet aan op de menselijke huid.
goeiedag eem
Controleer je olie peil voor de zekerheid even, als er namelijk te weinig opzit ( bv 8L) wordt hij ook vel warmer en dat je hem mooi op peil hebt met ( 14 l), peilstok zit achter boven op het hefdeksel, daar kun je hem ook bijvullen.
mydeutz
De olie gaat door de overdruk rond. er zit in de tractor een 14 L. Normaal klieven we tot we het met de hand nog kunnen verdragen.

bedankt
Wimsumar
Beste
Quote @MyDeutz:
De olie gaat door de overdruk rond

Schrijffoutje neem ik aan? De olie zal (hopelijk) niet door de overdruk rondgaan.
De temperatuur (nog net handwarm) is geen probleem.
weurding
Een 4006 heeft 12 liter, heeft een K35 hef, de K45 heeft 14 liter, deze zit op de 5206 en 6206
Wimsumar
Beste
Quote @Weurding:
een 4006 heeft

Heeft de D-4006 misschien ook iets minder pompopbrengst dan de D-4007, zodat het m.b.t. warmteontwikkeling niets uitmaakt?
weurding
@Wimsumar zit behoorlijk verschil in ja
de 4006 bij 175 bar 26,8 liter (k35 hef)
de 4007 bij 175 bar 32,4 liter (k45 hef)
mydeutz
Ik bedoelde dat de olie gewoon door het ventiel terug naar de retour gaat.
marcpd
Hebben de heren(dames?) Deutz-kenners niet in de gaten dat de hydrauliekpomp van een 06 en 07 Deutzje tegen de motor gemonteerd is? 😄 Na een dagje klieven zal de motor wel op bedrijfstemperatuurzijn, de oliepomp dan ook ,zo de olie. De bedrijfstemperatuur van een luchtgekoelde trekker kan wel eens boven de 100° bedragen, zo ook dus de temperatuur van de olie. Gewoon zorgen dat er genoeg olie in het systeem zit, er bestaat daar een peilstok voor, en zorgen dat de olie vrij kan rondstromen, indien je niet klieft.
weurding
@marcpd de meeste merken hebben de pomp tegen de motor gemonteerd, de cilinders mogen dan boven de 100 graden worden, de olie in het blok zeker niet bij stationair werk waarbij alleen de oliepomp gebruikt wordt
marcpd
@weurding Als ik hout klief, gaat dat met vol gas, max olie opbrengst, wordt hier niet gezegd dat ie op stationair draait.
Motorolie kan toch behoorlijk heet worden, probeer maar eens onmiddelijkde olie te verversen van zo'n luchtgekoelde trekkker als ie de ganse dag hard gewerkt heeft.Misschien een vraagje aan @mydeutz, hoe hard laten julie de tractor draaien?
weurding
@marcpd bedoel met stationair draaien dat hij niet zwaar belast wordt zoals met ploegen oid of zwaar aftakaswerk, weet ook wel dat olie warm wordt in een motor maar veel verschil met een waterkoeler zit er niet in, daar kan je bij het aftappen na een dag arbeid de handen ook lelijk aan verbranden
marcpd
@weurding verschil met een waterkoeler kan aanzienlijk zijn. Een waterkoeler wordt niet warmer dan 80 a 90 °, een luchtgekoelde daarintegen kan veel heter worden, enkel het materiaal en de olie zijn dan een beperking. Hoe hoger de verbrandingstemperatuur, hoe beter de verbranding, hoe efficienter het brandstofverbruik. Hoe hoog de bedrijftemperatuur van een luchtgekoelde Deutz is, weet ik niet, maar die kan wel eens rond de 100° C liggen of meer.
mydeutz
@marcpd

we draaien rond de 1500 toeren en dan klieft hij zeer goed.

bedankt voor alle info

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
19