Illustratie van:

Deutz D50 - trage versnellingsbak

Ik heb een Deutz D50.1s, dus met de ZF achterbrug/hef/versnellingsbak. Toendertijd werden er een trage (max. 18 km/h) en snelle variant (max 28 km/h) geleverd. Dit verschil zit in een setje tandwielen. Nu wil ik van mijn trage bak een snelle bak maken. Is hiervoor dat setje tandwielen in de handel? Moet ik anders een andere versnellingsbak slopen? waar is dit te koop?

Alvast bedankt!
Peter

Deel dit topic

Reacties

djwpk
Even Google op Remt Godlieb Of Evert Bergsma. Denk dat de eerste wel wat heeft...
weurding
Www.korporaalservice.nl kan je vast wel verder helpen
Inter1246fan
Of oldtimer-trekker.nl/ . Dat is die Remt Godlieb wat @djwpk al zei.
Renze
Setje tandwielen die bij een snelloper anders zijn is meestal kroon en pignonwiel. die moet je op de correcte tandspeling afstellen als je ze in een andere bak monteert omdat ze anders gaan janken of warmlopen, dus ik zou me nog maar een keer achter de oren krabben of het je dit werk waard is.
BoerPiet
Bedankt voor de reacties! Hier kan ik verder mee. Ook het afstellen van de speling tussen pignon- en kroonwiel zal ik eens nakijken. Ik heb wel al een (eenvoudige) werkplaatshandboek waar deze versnellingsbak in staat, met enkele afstelgegevens, al heb ik hier nog niet echt goed naar gekeken.
Deutzd50s
Je hebt ook grote kans bij dedden in steenwijk. Heb ik ook de onderdelen voor mijn versnellingsbak weg. Ook een zf bak.
Ronald Dijkgraaf
Wie wil er en foto maken van de deutz d50 1s van de de versnelling knop van de zf bak

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D50 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!