Deutz D30 - Kapot lager!?

Beste tf-ers

Als eerste de beste wensen allemaal,

Ik heb een vraag over onze d30s er komt een piepent geluid zo af en toe ergenst tussen de motor en de versnellingsbak in die richting vandaan. Nu dacht ik eerst het druklager maar als hij gewoon stationair staat te draaien begint het af en toe evenals als je aan het rijden bent, dan trap ik de koppeling in en dit maakt geen verschil.. Iemand een ander idee waar ik nog naar zou kunnen kijken, of is het toch gewoon het druklager!?

MVg Deutz-5006
Deutz-5006

Reacties

ErDee
Toplager?
john deere 7810
Klinkt idd als toplager
1056xlacase
Ja als piept toplager als hij rammelt kan de primaire dat ook doen
Deutz-5006
Wat is het toplager als ik vragen mag?
jorghofste
@Deutz-5006
De toplager zit midden in het vliegwiel, in het toplager zit de priseas en hij zorgt ervoor dat de priseas goed in de drukgroep zit
old man jose
Als het piepen hoorbaar is als de tractor stilstaat en de versnellingsbak neutraal en de koppeling niet ingetrapt is het zeker geen toplager.
Als het piepen hoorbaar is tijdens het rijden zit het "" in "" de bak.
Als het piepen hoorbaar is bij draaiende motor en stilstand en de versnellingsbak ingeschakeld en de koppeling ingetrapt kan het twee dingen zijn druklager of toplager.
Test met de motor uit en de koppeling ingetrapt versnellingsbak ingeschakeld, dan gaan slepen op een lage snelheid dan draait de priceas en ook het toplager maar niet het druklager.
suc 6.
RPCounty
Allemaal fout mensen....bekend probleem bij deze deutz modellen is het zgn steunlager wat in het koppelingshuis zit gemonteerd. dit zit net achter de buis waar het druklager over schuift. Dit lager ga je nog van schrikken wat dat kost, want dit is origineel deutz en heeft een binnenmaat van 32 mm ipv 30. trekker door de midden en de prisassen er uit halen. Dit kun je doen door de gehele montageplaat met 3 boutjes m8 te demonteren. succes.
Deutz-5006
RPCounty, ik heb het kapote lager gevonden, deze zit idd net achter het druk lager. ik ga hem morgen er even uitpakken, dank voor de info!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!