Illustratie van:

John Deere 1020 - hydraulische ventielen plaatsen

Hallo
ik heb een spaanse 1020 en die wijkt wat af van de nederlandse. In ieder geval meer pk!s
Mijn vraag is de volgende. de trekker heeft geen hydraulisch ventielen (stopkontakten) dat zou ik wel graag maken maar mijn vraag is hoe moet ik dat aansluiten en wat heb ik nodig. Ik zou graag een enkel en een dubbel werkend ventiel plaatsen.
Graag jullie advies!
met groet uit Spanje
Edou

Deel dit topic

Reacties

casepowers
Het makkelijkste is een oud ventielblok van een oude voerwagen te gebruiken. Slangen er af en hydrokoppelingen op maken. En die slangen die je normaal in de trekker doet doe je dan nu met leiding en t stuk op de leiding van de hydropomp die naar de hef gaat. En de retour van het blok schroef je op de plaats waar je hydroliek normaal kunt bijvullen. Doe je die stop er uit draaien en die retoerlijding van het ventielblok daar op schroefen. Hoop dat het een beetje duidelijk is. En dat blokje maak je dan vast op het spadbort ofzo
casepowers
Ik heb eventuweel wel een foto hoe wij het hebben gemaakt. Aleen wij gebruiken het om van een enkelwerkent ventiel met drukloosretour 2 dubbelwerkendeventielen te maken.
jmos
@casepowers
dat werkt bij een tandwielpomp toch? Zit er geen plunjerpomp op zo‘n jd? Dan moet je er een met gesloten middenstand hebben.
trouwens geen t-stuk er op maken als het een tandwielpomp is. dan kun je niet meer heffen. dan moet je hem ertussen zetten. dus in serie. niet parralel. bij een plunjerpomp wel parralel dus met een t-stuk
casepowers
Gewoon een kraan er tussen! Open dicht. Toch?
jmos
@casepowers
dat is veel te veel gedoe. gewoon goed ertussen zetten.
JD3010
@jmos Normaal heeft een JD1020 een plunjerpomp. Bij het advies van @casepowers heb je wel een regelblok nodig met een gesloten middenstand.
jmos
@JD3010
dan had ik het wel goed. dan kan hij gewoon met een t-stuk ja. 😄 en dan naar de achterbrug. maar dan moet het eentje met gesloten middenstand zijn.
casepowers
Ik heb ook geen verstand van jd. Thuis hebben we inter dus daar heb ik meer verstand van.
casepowers
Wat bedoelen julie met gesloten middenstand??
JD3010
@jmos Dat klopt en zo heeft JD het ook origineel. 😉
JD3010
@casepowers Dat er geen olie rondgepompt kan worden als de ventielen niet gebruikt worden.
jmos
@casepowers
als je ventielen niet gebruikt dat de olie er dan niet doorheen kan. dus dat het blok “gesloten“ is als je de hendels in het midden hebt. 😛 en open middenstand kun je dan zelf wel bedenken. en dat heb jij dan van je voerbak afgehaald.
casepowers
Waarom kun je dan niet gewoon een kraan achter het T stuk zetten? Is toch de zelfde werking? Open is door ventielblok. Dicht is hef bedienen.
JD3010
@casepowers Het is vrij omslachtig om steeds de kraan ope en dicht te doen. En dan moet het blok nog een gesloten middenstand hebben.
Wimsumar
Beste Edou: Ik zou de voorkeur er aan geven originele J.D.ventielen er op te maken. Deze zijn vast wel verkrijgbaar bij trekkerdemontagebedrijven (eventueel J.D.-Dealers).

evertslandbouwtechniek.nl/index_bestanden/…

agri-parts.nl/
henrif
Je kunt hem er ook tussen zetten toch?

van de pomp naar je ventielen blokje en dan retour weer naar de hef?

bij mijn weten pompt hij altijd rond ook wanneer hij niet gebruikt word, dan is deze oplossing toch beter?

het is maar een idee.....
Patrick 2020
Ik heb een 2020. Zat een enkelwerkend ventiel op. Heb er nu een officiële dubbelwerkende JD op, gehaald bij de JD dealer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!